Reklama

Reklama

Vzepřít se obrům

  • USA Facing the Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest let trénování středoškolského fotbalového týmu Orlů nepřineslo Grantu Taylorovi žádné dobré výsledky, natož vítězství. Navíc teď musí čelit zdánlivě nepřekonatelným pracovním a osobním potížím, a to se pak na konec trenérské kariéry pomýšlí snadno. Ale po jednom nečekaném setkání v sobě Grant objevuje víru, jež mu dodá sílu vytrvat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Luukec 

všechny recenze uživatele

V americe stačí asi jenom natočit nábožensky založený film o americkým fotbalu a úspěch se dostaví sám.. Tady to ale tak podle mě nefunguje.. všecko se sere dokud nezačnou lidi věřit v boha.. pak se najednou vše otočí.. v nejdramatičtějších chvílích se střídá pohled na lidi, přes které bůh dělá svoje zázraky, s vlající americkou vlajkou.. předvídatelný konec a tipický americký happy end to pokazil uplně.. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Když jsem si na tenhle film měla udělat názor, poprvé v životě jsem se rozdělila na tyhle dvě osobnosti: na křesťanku a filmovou divačku. Jako pro křesťanku pro mě tenhle film měl několik silných míst, které mě "postrčily" a povzbudily ve víře. Jako filmovou divačku mě znechutil, protože nebyl pečlivě vykreslený, ale jen načrtnutý, zato až obludně obrovskými tahy, jaké jsou možné jen v USA. A budil dojem, že abyste mu uvěřili, potřebujete IQ vařené mrkve. Obě osobnosti se shodnou na tom, že lepší americký křesťanský film je Dýka a kříž (The Cross and the Switchblade). ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alex Kendrick a Mark Willard: 1. Come Together - Third Day ,2. Voice of Truth - Casting Crowns ,3. Opening Scene - Mark Willard ,4. I'm Finding You - Bebo Norman ,5. Opening Credits - Mark Willard ,6. Completely - Ana Laura ,7. Death Crawl - Mark Willard ,8. Come On Back To Me - Third Day ,9. Never Give Up - Josh Bates ,10. Championship Game - Mark Willard ,11. With You - Mark Willard ,12. Brooke Tells Grant About the Baby - Mark Willard , ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Alex Kendrick natočil film, ktorý len ťažko zažánrovať. Áno, je tu náznak drámy, dokonca i romantiky, a vlastne i športového filmu, no najpresnejšie by bolo asi hovoriť o motivačnom snímku. Film pre celú rodinu nesúci sa v kresťanskom, miestami až moralizátorskom duchu patrí v mojom okolí medzi najobľúbenejšie, a keby to tak nebolo, azda mám k nemu i vrúcnejší vzťah. Takto ho aspoň rešpektujem ako dávku rýchlej duchovnej podpory pre tých, ktorých odchovala katolícka viera. Samozrejme, priveľká koncentrácia zázrakov a pozitívneho myslenia môže, ale nemusí byť každému po chuti, no pre kresťanov, ktorí sa momentálne ocitli v ťažkom duševnom rozpoložení, to zaiste bude nielen filmový, ale najmä citový zážitok. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ono je to fakt pekný a milý film. Akurát mi príde nepatrične malicherné modliť sa za víťazstvo v nejakom športe. Autorita podľa mňa nevyplýva automaticky, len z božej vôle, ale aj z toho, ako sa jej nositeľ chová. Ak sa chová zle, sám spochybňuje svoju autoritu, až ju stratí. Nemyslím si, že Boh splní všetky modlitby, tých čo sa modlia, hocako vrúcne. On vie, čo robí a nie je automat na plnenie snov. A na rozdiel od väčšiny Američanov si nemyslím, že úspech je nevyhnutným znakom božej priazne. Niekto musí aj prehrať, ba čo viac niekto musí byť posledný, tak to má byť. Boh je duch a je veľký už len tým, že existuje. To najcennejšie, čo dáva človeku, je on sám. On sa duchovne dáva víťazom aj porazeným, ako sám chce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Když trenér Grant Taylor (Alex Kendrick) dostane nové auto, je červené a má SPZ. Ale když se manželka dozví, že je těhotná, auto je zelené a SPZ nemá. (Kuny27)
  • Konference katolických biskupů Spojených států a jejich oddělení pro film a vysílání udělilo filmu hodnocení A-II, které představuje morální nezávadnost pro dospělé a mládež. (AGAMENON)
  • Když trenér (Alex Kendrick) vysvětluje Davidovi (Bailey Cave), že musí kopat rovně, cituje biblickou pasáž z knihy "Matouš", kapitola 7, verše 13-14: "...široká je brána a prostorná cesta, která vede do záhuby; a mnoho je těch, kteří jí vcházejí. Jak těsná je brána a zúžená cesta, která vede do života, a málo je těch, kdo ji nalézají!“ (Kuny27)

Reklama

Reklama