Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

dawe04 

všechny recenze uživatele

První z ´07 trojice krokodýlích hororů a taky nejslabší. Primeval má sice na své straně ambicióznější prvky, než australští kolegové (Black Water, Rogue), všechny ale bolestně selhávají. Od sprintujícího 11 metrového krokodýla, který by svým chováním směle konkuroval všem potvorám z Jurského parku přes vojenské drama až po směšné charaktery. Viděl jsem dokument o Gustavovi a s jistotou mohu říct, že jediné z čeho tento film vychází ze skutečné události, byla ta klec. Kdyby Australané nenatočili výše zmíněné filmy, mohl by být Primeval jednooký král svého žánru, takhle je spíše odsouzen bez zájmu shnít ve své řece. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty byť z Amerika?“ – Jasné, bráško.“ – „A ja sa tam ako dostať?“ – „Moji rodičia sa tam dostali na otrokárskej lodi, ale dnes už to také ľahké nie je. Chceš Tic-Tac?" Každým ďalším pozretím sa mi to páči viac. A to napriek tomu, že kasting nie je dokonalý, triky sú miestami príšerné, počas finále máte naliehavý dojem, že by to fakt už radšej malo skončiť a niekedy je scenár plný predvídateľných momentov a klišé, kedy postavy s nulovými streleckými schopnosťami vedia dokonale ovládať pušku atď. Avšak veľa tomu dáva zvláštny, no fungujúci mix obžaloby afrických vojnových zverstiev s krokohororom. Napriek viacerým horším momentom vidno, že to písala dvojica stojaca za vcelku šikovnými vecami ako Sieť, Hra alebo T3. Potešil ma sympatický vzťah medzi kamošmi Purcellom a Jonesom, z nich ten prvý síce nevie hrať a druhý je otravný, ale je to v súlade s charaktermi postáv. Mrazivá je ústredná zápletka o skutočnej legende  menom Gustav a skvelý nápad o „veľkom“ a „malom“ Gustavovi. Mnohé scény sú intenzívne, výborné a atmosférické. Momenty postupného odumierania postáv v sebe majú niečo realistické, na čo tak skoro neprestanete myslieť. Celosvetová tržba nedosiahla ani 5 miliónov, bez komentára. O tri roky starší dokument o Gustavovi. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký snímok z roku 2007 "Primeval", v našich končinách uvedený pod distribučným názvom "Po stopách zabijaka" je fakt dosť dobrý animal horror, ktorý je nerušivo obohatený o dejovú linku geo-politického konfliktu. Neopozerané prostredie exotickej Afriky, kde sa to celé odohráva, je príjemným diváckym spestrením a práca animátorov na digitálnom krokodýlovi je podctivo, profesionálne odvedená. S výkonom režiséra Michaela Katlemana som sppkojný. V rámci mnohých killing crocodile titulov, ktoré som mal možnosť doposiaľ zhliadnúť, to radím ku vyššiemu nadpriemeru. *** ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Není to zas taková hodadina, jak by se z námětu zdálo - režisér má nakoukáno a zná a používá většinu klišé, ale na druhou stranu umí připravit pořádnou akci i krvavou scénu a dát do filmu celkem fajn postavy (hláškující černoch je klišé jak sviňa, ale hláškuje vcelku slušně). Mezi plusy počítám i krátkou stopáž a spojení zvířátkového hororu s akčním filmem (v tomto případě bojem a uíkáním před místními povstaleckými bojůvkami) - díky čemuž má film spád i atmosféru a může se v pohodě řadit mezi béčkové kinoklasiky typu Chobotnice nebo Anakonda 1. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po Lake Placid 2 opäť horor o poriadne prerastenom monštre a ešte aj podľa skutočnej udalosti. Príbeh je naviac obohatený občianskou vojnou do ktorej sa zapletú aj naši lovci. Na rozdiel od Lake Placid 2 je triková stránka výrazne lepšie, útoky krokodíla sú však natočené príliš neprehľadne ako napr. v Resident Evil Apocalypse no sú dosť dobré, obete lietajú spomaleným záberom vzduchom rovno do Gustávovej tlamy, také prehryznutie lebky poteší a besnenie v stane nápodobne, no napríklad šprint krokodíla lúkou je výrazne trápny a celkové jeho pohyby sú klasicky príliš rýchle, také monštrum sa proste nemôže tak mrštne pohybovať. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Poslední zpráva o pozorování krokodýla z tohoto filmu je z roku 2008. Přisuzuje se mu údajně na 300 lidských obětí. (Žralok)
  • Krokodýl z úvodu skutečně existoval a měl na kontě několik desítek zabitých lidí. Ani 7 let od premiéry filmu nebyl chycen. (Chrustyn)
  • Brooke Langton a Orlando Jones spolu nepracovali poprvé. Již dříve společně natáčení snímek Náhradníci (2000). (žvanimírek)

Reklama

Reklama