Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

T-enter 

všechny recenze uživatele

Taky bych pochválil herecké obsazení, hudbu, výpravu a celkem dobře udělaného krokodýla. Realističtějšího a lepšího než jaká byla nedávná anakonda. Ale vytkunl bych jeho mrštnost na souši, ta byla přehnaně "hollywoodská". Celkový příběh mě také moc nenadchnul, mohl být lepší. Dal bych pouze **, ale za Dominica Purcella a Orlanda Jonese dávám ***. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdyby celý film fungoval jako jeho poslední třetina, jednalo by se sice pořád o béčkovou a lacinou podívanou, ale minimálně by působila alespoň opravdu zábavně a efektně. Jenže ty úvodní dvě třetiny jsou tak mizerné, že už ani onen funkční akční závěr už výsledný dojem stejně nezachrání. To, co se tu prostě odehrává v té první hodině filmu, je opravdu nesnesitelně nezáživná podívaná, a to ve všech směrech. Zápletka je utahaná, nudná, bez akce a hlavně bez ústředního hrdiny, Gustava, tedy respektive, on se tam párkrát sice mihne, ale jak jeho podoba, tak útoky jsou zpracovány neodpustitelně mizerně, taková vteřinová probliknutí, která tak akorát spíš naštvou, než aby zaujali. Hodně se v té úvodní šedesátiminutovce pak kecá, ale jako že fakt jako kecá, a to ve vážně hrozných dialozích, no zkrátka ta první hodina je ubíjející. Poté však už naštěstí dostane Gustav daleko výraznější prostor, útoky jsou již natočeny mnohem působivěji, efektněji, přehledněji a překvapivě i docela krvavě, mrtvých přibývá slušným tempem a jak jsem prostě již zmínil, minimálně co do zábavnosti se zvýší zábavnost této podívané o 100%. Co se jinak týče atmosféry, ta příliš nefunguje, napětí naštěstí opět především v závěru ano, emoce vůbec a postavy a jejich herečtí představitelé je klasická béčková úroveň, ovšem tentokrát rozhodně neurážející, spíš naopak. Zkrátka, kdyby se film rozjel mnohem, mnohem dřív, a měl minimálně koule poslední půlhodinky už od začátku, mé hodnocení by se pohybovalo úplně někde jinde, ta otravná první hodina je ovšem až příliš moc zdlouhavá, takže ve výsledku za mě slabší žánrový průměr, jenž cílového diváka ale určitě neurazí. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek do rodiny zvířecích hororů. Do klasické zápletky, kdy se parta amatérů snaží ulovit obrovského krokodýla (mimochodem je velice trapně počítačový), se nám snaží tvůrci vyprávět o místním diktátorovi. První polovina se docela dá přežít, ale pak se to celé rozsype a atmosféra je v tahu. 35% ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Neodsudzujem filmy, kde sa nachádzajú trošku väčšie plazy, či už hady alebo krokodíly. Pri zapnutí tohoto filmu som sa bál jediného, že to bude found footage, kedže to malo byť o reportéroch v afrike, ale chvalabohu nebolo. Film v sebe pekne kríži dobrodružno hororovú časť a politickú časť. Krvou sa tu moc nešetrí a nie je problém, aby krokodíl zožral decko. Dosť mi vadil kameraman a jeho akože vtipné hlášky. Inak je film po technickej stránke perfektne urobený a preto 8 z 10 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Předně, posadit klasický eko horror do prostředí africké genocidy mi přišlo jako dobrý nápad. Byl jsem ale také překvapen slušnou úrovní triků (scéna, kdy krokouš poskakuje po sluncem zalité zlatavé trávě za Orlando Jonesem, mne doslova nadchla) a protože jsem v tomto směru původně čekal něco ve stylu PYTHON (a dalších podobných zhůvěřilostí), nemám, i přes některé slabší složky, problém hodnotit snímek celkově pozitivně a nadprůměrně. Pokud se rozhodnete dát tomuto filmečku šanci a pokud se nebudete zaobírat zjevnými nelogičnostmi (ty jsou navíc pro tento žánr skoro signifikantní), myslím, že pobavit vás dokáže bez problémů... I když by se to zdálo jako holý nesmysl, vychází příběh (velmi volně, samozřejmě) ze skutečnosti - o nadprůměrně velkém krokodýlovi, familiérně přezdívanému Gustav, byl natočen i seriózní dokument. II Scénář: John D. Brancato, Michael Ferris. Hudba: John Frizzell. 70% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Brooke Langton a Orlando Jones spolu nepracovali poprvé. Již dříve společně natáčení snímek Náhradníci (2000). (žvanimírek)
  • Ve scéně, kdy im (Dominic Purcell) podává Stevenovi (Orlando Jones) pivo, je možné zahlédnout, že mu podával skleněnou flašku. Když však Steve pije, drží v ruce plechovku. (Terva)

Reklama

Reklama