Reklama

Reklama

Surfaři

  • USA Shelter
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Romance o dospívání a hledání vlastního místa.
Zach je mladý a pohledný umělec. Musí ale zanechat školy, aby pomohl sestře s výchovou nemanželského dítěte. Volný čas pak tráví s přítelem Gabem malováním nebo na surfu. Přijíždí Gabův bratr Shaun, který Zacha velmi zaujme. Zach se musí vyrovnávat nejen se svými životními prioritami, ale také se svou sexuální orientací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Chvíli potom, co jsem viděl tuhle gay romanci na pozadí sociálního dramatu, jsem měl možnost shlédnout i film Tan Lines - tedy další gay-interested movie o mladých lidech, jimž je Wind-surfing skoro vším. Tedy opravdu jen skoro. Přece jen si ještě najdou čas i na svůj osobní život a další věci :-) Nabízí se tedy srovnání těchto dvou filmů. Natočeny byly přibližně ve stejnou dobu s přibližně týmž rozpočtem. Zatímco Shelter se pouští, alespoň co se týče režie a scénáře, mainstreamovou cestou, Tan lines se snaží působit nezávisle, undergroundově a alternativně. Mainstreamové romance nijak moc nemusím, ale Shelter mě přesto zaujal. Věrohodné herecké výkony, uvěřitelný scénář, dialogy jako odpozorované ze života a poměrně věrný portrét okolní společnosti, která se něčemu neobvyklému a novému samozřejmě vzpírá. Když se k tomu navíc přidá dobře vybraná hudba a výborná práce střihače s kameramanem, kteří obzvláště v bezeslovných sekvencích opravdu působivě zachytili magii sblížení dvou hlavních hrdinů, musím říct, že jsem odcházel málem rozechvělý a to se mi opravdu moc často nestává. Tedy všechna čest. Vrámci žánru patří Shelter ke špičce a nevidět pár ještě o chloupek lepších filmů, dal bych i víc. Ale přeci jen je to romance:-) Jinak tomu bylo u Tan Lines. Alternativní přístup k filmařině mi nevadí, ale to, co předvedl pan Aldridge, to byl spíš nekonzistetntní slepenec, než cokoliv jiného. Trocha toho surfování, trocha tápání, trocha romance, nezbytné pochyby o vlastní orientaci a pár naprosto zbytečných pasáží. Formu filmu mi nebylo dopřánu pochopit. Přišlo mi, že když režisér neví kudy kam, použije animované sekvence a komentuje jimi či posunuje jimi děj. Proč to ale dělá zrovna takhle, to nevím. Asi aby to vypadalo undergroundověji. Spousta postav je ve scénáři jen do počtu (viz ty věčně poflakující se důchodci a důchodkyně). O psychologii postav raději nemluvme, neb bychom žádnou nenašli. Hlavní hrdina si vlastně celý film neví rady, kde vlastně zakotvit a jeho několikeré proměny ze straight chlapíka na gaye a zpátky jsou tak náhlé, jako infarkt myokardu. A závěrečná pointa filmu je pro diváka tak neočekávatelná, že na ni snad museli přijít na place během rauchpazy přímo při natáčení. Až na pár zajímavých sekvencí, které zachraňuje Jed Clarke svým slušným hereckým výkonem, byl pro mě Tan Lines velkým zklamáním. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh coming outu, který je výborně natočen, má krásné prostředí slunné Kalifornie, ale... Hlavní hrdina, jehož ztvárnil Trevor Wright mi nebyl vůbec sympatický, spíše mi byl nepříjemný, nejspíš to byl záměr, ale prostě se mi nelíbil. Hezký chlapec je, což o to, ale ten jeho charakter ani za mák. Brad Rowe a jeho Shaun byl povahově už mnohem milejší, připomínal mi Guye Pearce. Ale hlavním neduhem pro mě bylo, že jsem mezi nimi nějak vůbec necítila tu potřebnou chemii, to napětí, celé to bylo takové nijaké, mdlé, nemastné-neslané. Když jejich vztahovou chemii a to jiskření porovnám s jinými páry z různých gay filmů, připadalo mi to jako oheň a voda. Nejsympatičtější mi byl asi malý Cody a zcela to na celé čáře vyhrál Ross Thomas, coby Zachův kámoš Gabe. Líbila se mi scéna s ním a Zachem v kavárně, kde si povídají, i jen z této malé chvíle jsem měla dojem silnějšího náboje, než z většiny scén mezi Zachem a Shaunem. Ale jak vidím z hodnocení, tak většina je poměrně spokojena, takže já jsem asi výjimka:) Těžko to takto hodnotit a *** se mi nechce dávat, jen kvůli nesympatiím, když celkově je film povedený. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé a pozoruhodné gay drama z USA, které mě chytlo u srdce a u kterého mi ten čas utekl tak rychle, že než jsem se rozkoukal, tak bylo po filmu. Tolik mě ten film dostal. Nevím, čím je tak zvláštní, co mě na něm tak zaujalo, že se tu teď rozplývám jako malé děcko nad lízátkem, ale fakt je ten, že tohle není jen tak nějaký obyčejný film. Abych byl upřímný, tak už jsem nečekal, že po vynikajím gay filmu z Německa "Letní bouře" ještě někdy uvidím tak kvalitní film s gay tématikou, ale měsíc se s měsícem sešel a je to tady. Na tomhle filmu je úžasné prostě všechno. Od velice zajímavého děje, přes úžasné exteriéry v podobě pláže, kvalitní herecké výkony, až po surfování, díky kterému jsem pocítil závan léta. Ale zpátky k ději. Někomu se může ten děj zdát neoriginální či možná klišovitý a zřejmě bude mít ten dotyčný pravdu, ale to lze odpustit, pokud na vás film dýchne nějakou atmosféru, přenese na vás něco pozitivního a zapůsobí na vás svým příběhem. Pak lze určitou neoriginalitu odpustit. Tomuto filmu navíc velice pomáhají kvalitní herecké výkony obou hlavních mladých herců, kteří naprosto excelují a kteří věrohodně dokázali ztvárnit nejen ty lehčí scény, ale také milování a vzájemné poznávání. Prostě jsem měl pocit, že se nekoukám na film, ale na realitu. Takže tohle je velice kvalitní a povedený film. Ovšem musím se přiznat, že včera ihned po jeho zhlédnutí jsem uvažoval pouze o čtyřech hvězdičkách. Ale teď, když jsem začal psát komentář, tak jsem si řekl, že tomu filmu vlastně nemám co vytknout, že mě zasáhl a že se mi velice líbil a já vlastně nemám důvod šetřit s hodnocením. A tak uděluji zcela zaslouženě a po právu pět hvězdiček. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Jonah Markowitz | Hudba: J. Peter Robinson | Produkcia: JD Disalvatore | Distribúcia: here! Films, Regent Releasing | Film o osude a o komplikovaných ľuďských vzťahoch. Dej a spracovanie nijak výnimočné. Samotné scenérie, hlavne pobrežia u východu a západu slnka sú však prekrásne. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Krásný film o tom, že i gayové mohou vychovávat děti. Jen chtít se nebát. :-) Než aby skončily u nějákých hrubých nezodpovědných heteráků. Což je jedna věc kterou uznávám ohledně naší strany Zelených. Jsou pro registrovaná partnerství a někdy to má opravdu smysl. Bohužel u nás to zatím není možné a páry stejného pohlaví nemají pro to právní zabezpečení. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama