Reklama

Reklama

Surfaři

  • USA Shelter
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Romance o dospívání a hledání vlastního místa.
Zach je mladý a pohledný umělec. Musí ale zanechat školy, aby pomohl sestře s výchovou nemanželského dítěte. Volný čas pak tráví s přítelem Gabem malováním nebo na surfu. Přijíždí Gabův bratr Shaun, který Zacha velmi zaujme. Zach se musí vyrovnávat nejen se svými životními prioritami, ale také se svou sexuální orientací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Addam 

všechny recenze uživatele

Jen více takových filmů, kde není podporován nesmyslný stereotyp gaye jako zženštilé šišlající karikatury kroutící zadkem a mluvící přitepleným hlasem. Shelter je velice příjemná romantika, která utekla tak rychle, že jsem se nestačil ani rozkoukat. Herci v hlavní roli podávají velice solidní a uvěřitelné výkony, vedlejší role už tak senzační nejsou, ale to se tomuhle filmu prostě musí odpustit. Jsem gay, takže nemůžu jinak než dát 5* :) Pro zájemce o podobný žánr bych ještě doporučil film Patrik 1,5. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Trevor Wright je pravděpodobně jediný, kdo v tom filmu hrál. Režijně mi to připadá dost katastrofální o kameře raději ani nemluvit. Zajímavé téma, špatně uchopené. Sice mi ta hodinka a půl utelka celkem rychle, ale požitek mi zcela zkazil český dabing, možná bez něho by to veznělo úplně jinak... Lehký nadprůměr... ()

Reklama

fredisek 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako kdovíjak hlubokomyslné sociální drama...a přitom je to taková limonáda. Černobílé, okatě prvoplánové a chvílemi kýčovité (kdyby Rosamunda Pilcherová tvořila příběhy o gayích, takhle nějak by popsala postelové scény ze Surfařů). Co oceňuji, jsou pěkné prosluněné záběry města, pláží a oceánu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal něco víc, protože tento počin ve mě moc nezanechal. Hold další Zkrocená hora či Modlitby za Bobbyho už nejsou na jídelním lístku :-) ... Vesměs je to kvalitně natočený film. Skvělá kamera. Skvělá hudba. Ale samotný příběh mohl být údernější. Prostě pro mě průměrný snímek, kvalitově vystačující, ale obsahově postrádající. ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že ma táto dráma a navyše s gay tematikou tak zoberie. Veľmi dobre napísaný a excelentne zahraný príbeh so sociálnym podtextom odohrávajúcim sa na californskom malomeste. Umelecky založený Zach obetuje svoj život pre syna svojej sestry, ktorému sa snaží byť otcom a jeho sestra to patrične využíva. Okrem toho Zach tuší, že je iný a katalizátorom sa stane brat jeho najlepšieho kamaráta Shaun, ktorý sa vracia do mesta. Postupne sa medzi nimi vybuduje pekný vzťah, ktorému však bráni nielen Zachovo tápanie vo vlastnej sexualite ale aj strach z reakcii jeho blízkych. Najviac mu však nohy podkopáva práve sestra a Zach sa bojí, aby jeho orientácia nemala zlý vplyv na synovca. Trevor Wright sa zhostil úlohy Zacha majstrovsky. Uveril som mu každú emóciu a každú vetu. Ten chalan má v sebe obrovský talent. Film však robia krásnym ešte dve podstatné veci. Už dávno som nevidel s takou poetikou točené zábery Californie, oceána a surfovania. Tieto nádherné scenérie dotvárajú umelecký dojem filmu. Druhým plusom je nádherný soundtrack. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama