Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (152)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom: sklamanie. Uvažoval som len nad jednou hviezdičkou, ale raz som chytil strašný nával smiechu. Len teraz keď nad tým tak rozmýšľam, tak si vôbec neviem už vybaviť nad čím to bolo. V podstate už po nejakej 15 minúte filmu pochopíte na čo ste sa to dali. Chuť dopozerať to, bude spôsobená zrejme len tým, že nič iné v telke nejde (to bol môj prípad). ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Obrovské, nečekané a demoralizující překvápko! Přitom první čtvrthodinka je přesně taková, jak jsem se bál - pupě nezábavná, šíleně trapná, plná otravných nepadnoucích a přehrávajíchc herců, a režiséra, který evidetně nemá zdání, co točí. Už jsem se chtěl zvednou a odejít, což jsem zatím při promítání nikdy neudělal ale něco mi říkalo, abych jim dal ještě chvíli šanci... A jak jí využili! Will Ferrel v roli excentrického miláčka davu Jackieho Moona je dechberoucí. Lepší než Ron Burgundy a Mugatu dohromady;) . Všechny taškařice časem skvěle gradují do velkého finále, které je výtečné, a jenom díky němu věřím, že by v budoucnu mohlo i z Altermana něco pořádného být. Podle mě tu nejde o to, že tu chybí vypointované scénky a řádné("inteligentní") fory či momentálně oblíbená satira. Jde tu o to, že jsem se skvěle bavil a moje bránice to pocítila víc, než značně. Řeči o tom, že Ferrelovky ztrácí dech, lžou. Možná se jedna dvě nepovede, ale příští léto se Will vždycky vrátí, aby vás o mých slovech přesvědčil. Nevím, jak vy ale já se těším na další match. Tohle Ferrel vyhrává zcela jasně, 85 ku 100 b. ()

Reklama

Kopik 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell dokáže v pohodě sám utáhnout celou komedii, ale v tomhle případě se to moc nepovedlo. Předvídatelná komedie o basketbalu, kde to tým loserů může dotáhnout do NBA. Po pravdě jsem se u této komedie ani moc nebavil, spíše se jsem se nějak donudil až do konce. Takže dvě hvězdičky, ale Will umí lepší komedie. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell hraje už poněkolikáté tutéž postavu, ale tentokrát v tak kouzelně pitomém filmu! Až jsem se divil, jak moc mě Poloprofesionál bavil. Momenty typu rvačky během komerční přestávky nebo scény s revolverem, představení Woodyho Harelsona ("Mimochodem když uvidíš tchoře, zkus ho zabít. Není to mazlíček!"), senzační špičkování dvou sportovních komentátorů, hipík, kterému nechtějí proplatit šek... Všechno to na mě (s výjimkou minima trapasů) působilo velice svěže a vtipně. Určitě byl dobrý tah nepsat scénář tak, aby vtipy či "vtipy" trousil jen Ferrell, ale štědrou porci jich nadělit i ostatním postavám. K tomu ta výborná Shapirova hudba a roztomilá dobová atmosféra. Paráda. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Zklamání, hodně velká zklamání, podle mého názoru je Farrell dobrý komik, který může utáhnout všelijakou blbost, ale sem tam se mu to prostě nemusí povést, dva příklady Ricky Bobby a Semi-Pro – škoda. Vyloženě trapný humor, story až příliš jednoduchá, naivní a nereálná, Farrella v pohodě z mého pohledu zastínil André Benjamin, přišel mi daleko více směšnější, druhá polovina bavila více…5/10* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Grizzly Rocky byl k hranému souboji vycvičen Randym Millerem, který pak také Ferrella v nebezpečné scéně zastoupil. Za nedlouho poté při cvičení soubojů Rocky zabil člena týmu trenérů. (Michalek)
  • Amy Sedaris měla ve filmu roli, avšak její scény byly nakonec vystřiženy. (Caszidy)
  • Hoci sa film odohráva v 70. rokoch minulého storočia, ľudia v dave majú na sebe súčasné oblečenie. Je to obzvlášť viditeľné, keď sa dav rúti k východu zo štadióna. (Arsenal83)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama