Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou prostě začínám pochybovat, že Adam Sandler, dříve můj oblíbený herec, je normální. Zohan mi přišel nevkusný a slizký. Nevadí mi, když se film motá kolem sexu, snesu když za každým slovem slyším "fuck, fuck, fuck", ale tohle je mi úplně proti srsti. Jedna hvězda jen za krásnou a příjemnou Emmanuelle Chriqui. A přesně tak jak se dívala ona na Zohana, když vešel poprvé do kadeřnictví jsem se já dívala na celý tento film. Opravdu jsem čekala, kdy do sebe Sandler píchne nůž nebo si ho začne přímo před kamerou honit jen aby byl zajímavý. A jediný důvod proč jsem se nezvedla a neodešla, byl přítel sedící vedle mě, kterému se film bohužel líbil. Tady Dugan hodně, hodně ujel. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Zohan je přesně na půli cesty mezi geniální Bláznivou střelou a debilní serii "Movie" filmů (Scary, Epic, Date). Akceleruje hodně svižně, ale do cíle nedojede a zůstává někde uprostřed, kde se střídají výborné forky s těmi ubohými, stejně na tom jsou i některé scény. Osobně jsem se bohužel nezasmál ani jednou, protože mi nesedlo to, jak spojili formu s obsahem, film bohužel nemá vytvořenou zápletku, jen malinký náznak ala pilot k nějakému seriálu. Všechno řeší povrchně a nejde v ničem do hloubky, takže dojem neudělá a když jo, tak na něj zapomenete během hodinky. Vlastně na druhý den nebudete vědět, na čem jsme to včera byli vlastně v kině. Adam Sandler je dobrý, což je samozřejmě průměr, ale tentokrát mi vůbec nevadil, ato je co říct. Někoho jiného bych si vlastně ani představit nedokázal. Sečteno a podtrženo, Zohan mi do dnešní doby moc nezapadá, není ani tolik trapný, aby ho vypatlanci brali a není ani tak dobrý, aby ho brali ostatní. Je točen oldschoolovým způsobem ala Leslie Nielson a to s emi prostě do dnešní doby moc nehodí. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda fakt film s obrovskou porcí nadsázky. Přesně tyto snímky jsou obvykle na pokraji trapnosti a vtipu. Ovšem přímo tenhle pobaví a ač jsem to nečekal, zabavily i ty lehkovážné vtipy, kterých je tam hromada a především díky Adamu Sandlerovi fungují lépe než třeba v Dikátorovi, kterého jsem viděl dříve. Ve filmu se objeví taky mnoho známých tváří, což potěší. Jedná se hlavně o Roba Schneidera, ale objevil se i Chris Rock, který tu měl sice malé, ale o to více vtipné, cameo. PS : Ten českej překlad je hodně divnej...70% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Sice zabitý čas sledováním blbosti, ale pořád LEPŠÍ NEŽ DRÁTEM DO OKA? Bohužel ne. To by o této tupé slátanině neřekl ani Kyklop! A radši by bral ten drát ... ! Pátek večer, jeden z hlavních TV kanálů (ne nadarmo je synonymem slova kanál slovo stoka...). Z posledních sil se plazím pro ovladač - cvak! vypínám onu „komedii“ a jdu si pořádně nafackovat... Naštěstí mi to sežralo jen necelou hodinu času. Vzchopil bych se k vypnutí dřív, ale vysávalo to ze mě všechnu sílu... Pár jakžtakž vtipů, prokládaných čirou krystalickou hrůzou trapného nevkusu. Točit takovéto slabomyslné ubohosti s většinou pokusů o vtipy na úrovni mentálně retardovaných a přitom právě pubertou zmítaných pionýrů by mělo být trestné ! A to nemluvím o tom, jakou „díru do světa“ ,nebo spíš kráter, že..., toto dílko muselo udělat na Blízkém východě. A přitom zbůhdarma, když ani nepobavilo... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mladý muž, ty nemykať, keď táto dobré žena držať v ruke ostrý predmet nožničky, mohla by ti prefiknúť krčná tepna a všetka tvoja krv byť za štyri minúty vonku z tela. Ja to vidieť. Nič pekné. Nemykať, mladý muž.“ Mám rád absurdný kontroverzný humor, pri ktorom sa všetci tvária smrteľne vážne. Preto som mal kedysi rád humor Monty Python a preto mám teraz rád humor Willa Ferrella – a Adama Sandlera. Jediné, čo mi na tomto brutálne kliky (i bez použitia rúk) robiacom kaderníkovi prekážalo, bola dĺžka, lebo dve hodiny sú dosť. To je ale asi jediná výčitka, inak bol stupeň „bizarnosti“ presne taký vysoký, ako obľubujem. Smial som sa snáď každých desať minút (futbal s mačkou, vyťukávanie čísla, výroba a následné hádzanie amatérsky vyrobenej bomby). A o to dobrej komédii predsa ide. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu natáčala v New Yorku a Los Angeles, režisér Dennis Dugan s malým štábom natáčali aj na pláži v Tel Avive: „Začiatok filmu sa odohráva v lete v Tel Avive, preto som tam šiel, najal si izraelský štáb a natočil pár záberov na rušnej pláži. Pre niektoré ďalšie zábery sme si zašli na pláž do Mexika. V Izraeli sú pláže plné špecifických oranžových slnečníkov jednej zmrzlinárskej firmy. Zohnali sme si ich asi sto a odviezli do Mexika.“ (PeterJon)
  • Jedním Sandlerovým (Zohan) pomocníkom bol Eytan Ben-David, ktorý – akokoľvek to môže pôsobiť zvláštne – je bývalý izraelský vojak, ktorý v súčasnosti pracuje v kaderníctve v Los Angeles. Ben-David sa so Sandlerom zišiel a poradil mu, ako sa kaderník správa, ako drží nožničky a ako rozpráva. (PeterJon)

Reklama

Reklama