Reklama

Reklama

Král Škorpión: Vzestup Říše

  • Česko Král Škorpion II: Zrození válečníka (více)

Mathayus se chce stát jako jeho otec nejlepším bojovníkem Akkadské říše. Tito válečníci jsou nazýváni Škorpiony a nejlepší z nich se stávají osobními strážci krále. Mathayus se zúčastní výcviku mladých bojovníků, přestože mu to otec zakázal. Na bojišti pozná dívku Laylu. Když jejich konverzaci uvidí generál Sargon, vydá se k nim. Layle řekne, že děvčata se výcviku nesmějí zúčastnit, chytne ji za vlasy a táhne pryč. Mathayusovi se nelíbí, jak s dívkou zachází, a uhodí ho. Generál se zbraní v ruce se na něj vrhne. Vtom vejde mladíkův otec a Sargona zastaví. Do jejich hádky vstoupí král, který je k Mathayusovu otci mírný, ale na oplátku od něj žádá, aby poslal svého syna na výcvik Škorpionů. Sargon se nemůže smířit s úspěchy Mathayusova otce, a proto ho zavraždí. Po šesti letech tvrdého výcviku se Mathayus vrací jako válečník a pokusí se generála zabít. Ten však využívá sílu, kterou mu z podsvětí dává bohyně Astarte. Mladík musí najít způsob, jak porazit Sargona a pomstít svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

RajAthen odpad!

všechny recenze uživatele

Zde opravdu nejde najít nic pozitivního. Když není důvod a děj k natočení filmu, nemá se točit. Když na něj nejsou peníze, tak tuplem ne. V tomto prequelu-prequelu se snoubí pitomoučký scénář (holčičí pošťuchování "hrdinky" a královny zásvětí je jeho vrcholem) s nadprůměrně podprůměrnými herci. Opravdovým vrcholem všeho je závěrečný souboj s obřím, bleskurychlým, supersilným a NEVIDITELNÝM škorpionem. Jo, to je opravdu kumšt, netočil takhle i Edd Wood? ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Tak jsme se zasmáli a teď se budeme snažit zapomenout, že tahle 3,14čovina vznikla a dokonce dorazila až na televizní obrazovky v středoevropském Banánistánu. Hezoučký juvenilní hermafrodit (pro potěchu očí pubertálních dívek a bukvic libovolného věku) zachraňuje svět před Zlem... už zase. Je to nejapně blbé, efekty jsou úsměvné (přinejlepším průměrné) a místo herců tam měly být loutky nebo maňásci, takový je můj neochvějný názor. Naštěstí konkurenční TV (k)anál nabízel kvalitnější zábavu a z téhle srandy jsem sledovala útržky fakt jen pro polechtání bránice, tak můžu být laskavá a radši vůbec nehodnotit. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

A já si bláhově myslel, že to bude stejně jako RE3 slušná podívaná... Trailer lákal na dobrodružnou jízdu s několika pěknými efekty. Souhlasím, že pár záběrů bylo poměrně dobrých (portál do Podsvětí, zalesnění neživé pouště, pohledy na Nippur). Ale jinak musela Mulcahyho očarovat nějaké stoletá nekromantka. Především je film ukrutnou splácaninou plnou nehereckých výkonů (nesympatických postav), nelogičností, špatných soubojů a také povětšinou chudých efektů. Příklad: hrdina (btw. jestli mě chtěl ve své první scéně zaujmout zdvihnutým obočím alá The Rock, tak ha ha ha) nastoupí na loď do Egypta, po vyplutí mu někdo řekne, že v labyrintu v Knóssu (na Krétě) je skryt portál do Podsvětí (!), kde spočívá Damoklův meč (!!), a tak se loď automaticky nasměruje na Krétu a egyptské břehy jsou jí najednou ukradené. V labyrintu funí Minotaurus, vizuálně provedený snad ještě hůře než nestvůry v Souboji titánů a zpracování podsvětí - to je teda majstrštyk. Velí mu nadržená 'magika von čáry', všude se válí mrtvoly, ve kterých si hledají cestičky červi. Závěr korunuje tragický souboj, neviditelný škorpión a olejová lázeň v atriu (kam sakra pak zmizeli ti lučištníci??) Jedna vyhasínající hvězda za to, že rozpočet byl místy přetaven do koukatelných momentů. ()

subic odpad!

všechny recenze uživatele

Všichni si pamatují ze základní školy, i ti co spali nebo nevnímali, že byla někdy nějaká doba železná. Dlouho před ní už existovala na území dnešního Iráku Akkadská říše, kde se odehrává příběh tohoto filmu. Takže filmoví bojovníci už mají skvělé meče a sekery, šípy a oštěpy s kovovými hroty, na dřevěné opravdu nevypadají, po palácích je vidět spousta kovových nádob a nádobí... A o čem že to je? Je to takový Karate Kid ve starověku a hodně nepovedený. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem dokonce přemýšlel i o třech hvězdách, neboť to nebylo úplně příšerné a pár světlých míst se zde objevilo, hlavně se mi líbilo cestování v pekle. Když ve filmu nevedly postavy dialogy či monology, šlo docela o slušnou oddechovku. Ale jinak zde bylo logických chyb a kolapsů jak máku, snaha tvůrců o humor povětšinou nevyšla, představitelé rolí nesympatičtí a chovající se tak, jak to situace vyžaduje, ale ne podle toho, jaký mají charakter. Proti nedostačujícím trikům nic nemám, ale finále bylo bez špetky nápadu a tudíž obyčejné až podprůměrné. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- P.S. Myslím si, že za 60 mega, bych dokázal natočit mnohem kvalitnější podívanou. : )) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V roce 2008 byl uveden prequel Krále Škorpiona Král Škorpion: Vzestup Říše, kde Dwayna Johnsona v roli mladého Škorpiona nahradil Michael Copon. (Čiban)
  • Natáčelo se v Jihoafrické republice (města Atlantis, Epping a Cape Town, Richtersveld National Park). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Reklama

Reklama