Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jednička měla šmrnc, styl a vtip, a k tomu jasný směr. Tohle je ovšem chaotická slátanina, která nemá ani jedno z toho. Původní svižnost nahradila těžkopádná akce, navíc sestříhaná tak, že jeden ani neví, co se vlastně děje. A když to náhodou zjistí, raději by nevěděl nic. Mimochodem, k čemu má Lara vůbec toho chlapa? Ále co. Podrobnostmi se tady nemá cenu zabývat. Škoda promarněné šance. [PS: Ještě jedna věc: Čím to, že za ty dva roky od předchozího filmu jakoby lady Croft ztratila většinu ze svého sex appealu? Sice to není nějaká hrůza, ale chodící sex, jak jsem ji nazval v komentáři k první části, ani náhodou. Na tenhle druhý filmový bonus k jedné slavné hře raději zapomenout.] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je plus mínus tak nějak na podobné úrovni jako jednička. V nečem lepší a v něčem horší. Příběh se vyvíjí logičtějším směrem ale hlavně zpočátku akce vypadá hrozně špatně. Angelina se poučila a dává do své role tentokráte emoce navíc. Burler nahradil Craiga. K čertu s tím dvojka mě příjde o něco sympatičtější, hlavně díky závěru. 45% ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na nadsazené scény v jedničce. Proti tomuhle to jsou ultrarealistické dokumentární záběry. Nemám nic proti nesmyslné akci, pokud tam je učitá sebeironie (např. Indiana Jones, který dostává permanentně přes hubu), ale když je hlavní hrdinka naprosto dokonalá (fyzicky, inteligencí i v akci) a vše je bráno naprosto vážně (i scéna, kde Angelina pěstí omráčí žraloka a pak se na jeho ploutvi vyveze na hladinu), tak s tím ať jdou do hajzlu. Pouze jeden prvek byl lepší než v jedničce - a to hudba Alana Silvestriho. P.S. - Rimmer je tu méně než v jedničce a Angelina zničí více památek než jich za celý život zachránila. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Lepší než první film, protože má přece jen poněkud sevřenější děj a chvílemi zajímavější záporáky, ale jinak je to bída. Na úvod se podíváme na Santorini, kde Lara tancuje v šatech nevěsty, ale nijak se to dál neřeší, nevíme proč nebo oč šlo, a už zas vyráží pod moře cosi hledat, přitom se předvádí, jak umí skákat na vodním skútru a chlapi jsou z ní... mokří. Ach jo. Pak si člověk řekne, čím to, že kam přijde, všechno zničí, takže by z ní skutečný archeolog chytil psotník. A přijde ta skvělá scéna, kdy Lara potřebuje nad hladinu - tak dá žralokovi pěstí od zubů (fakt) a ten ji nahoru vynese. Uff. Pak se pořád chová namyšleně a sebestředně, ale kupodivu ji furt mají chlapi rádi, a nejen chlapi, ale i nějaká babka v zapadlém koutu Číny. Taky osvobodí chlápka z basy (to byl prďola Butler ještě hube...nější a nezachraňoval prezidenty. A tenhle chlap, nějakou dobu v base, bude vědět o aktuálních pohybech čínské mafie? Jinak Lara při tréninku má úžasnou mušku, ale při předávce zlosyna najednou netrefí? Nebo fakt z hlásiče pohybu hned vědí, že vrtulník letí do Honkongu? A upřesnění, že má hledat někde u Kilimandžára – to je upřesnění lokace jako že poklad je "někde na Moravě". Pobavilo mě, že kolébka života vypadá spíš jako labyrint ze stejnojmenného filmu s Davidem Bowiem, a taky Spongebob v čínštině byl dobrý úlet, Ale jinak zde zazní dvě myšlenky, kvůli kterým ty dvě hvězdy film ode mne dostane: Ta první se týká snahy vydělávat na uměle rozšířeném viru a je dnes hodně aktuální. A ta druhá, že některé věci se nemají nikdy najít. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pokud se Simon West o styl alespoň trochu snažil, De Bont to zazdil rovnou a režii pojal relaxačním způsobem "co bych se s tím nervoval". Za tohle by vás vypískali i v béčku , mistře. Nudné, konzervativní, těžkopádné, zcela se nehodící k profilu Lary Croft coby lehkonohé a svižné akrobatky. Čili ještě o chlup horší než díl číslo jedna a to už lze považovat za stav blízký katastrofě. Naštěstí je alespoň trochu vidět zvýšený rozpočet (efekty ujdou, soundtrack alespoň zaznamenáte)... Zato není vidět žádné zlepšení v ději samém, lady Croftová si stále vymezuje svoje místo ve světě pouze trapnými pózami, Chris Barrie je pohřbený více než minule a příběh je neméně pitomý a nezáživný. Filmaři vás vezmou na několik exotických lokací, které stejnoměrně zprasí do zmateného amalgámu akce a retardovaných dialogů. Můj dojem z filmu dokonale vystihuje scéna, kdy náčelník afrického kmene slibuje Laře, co všechno uvidí v kolébce života. To, že namísto těch strašlivých tajemství vidíme blikající stroboskop, už snad diváka ani nemůže překvapit. Pevně doufám, že Lara Croft svým druhým průšvihem defintivně skončila, protože ostudy už si usekla opravdu heroický kus. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Štábu nebylo dovoleno natočit honičku na skutečné Velké čínské zdi, tak si její repliku nechal postavit ve Walesu. Jako komparzisty najal personál místní čínské restaurace. (NIRO)
  • Natáčelo se v Řecku, Keni, Hong Kongu, Číně, a dokonce i na dosud činné sopce v Tanzanii. Ta se ale probudila, a tak musel celý štáb na nějaký čas místo natáčení opustit. Natáčelo se od 27. srpna 2002 do 19. března 2003. (HappySmile)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2003 v USA. (Varan)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama