Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (563)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem s odstupem jednoho dne po "Nejkrásnější hádance" a musím uznat, že lepší. Film si na nic nehraje, je konzistentní, když už se režisérka rozhodla, že točí moderní pohádku, tak točí moderní pohádku. Přestože souhlasím s KarlemR, že je proces zamilování obou hlavních protagonistů zkrácen na minimální možnou míru (možná překročenou), dá se na to koukat. Plus: Za ukázku "nadřezenosti" žen, která funguje jak na zemi, tak v pekle. Mínus: Princezna mi na začátku byla svým stylem mluvy značně protivná. A s odstupem jedno bonusové plus za pointu z konce filmu: Pokud si chcete odpočinout od vaší drahé "polovičky", nemusíte stále utíkat do války. Stačí si zajít na ryby :). 68% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Voříííškováá... Byla to moc hezká Voříšková pohádka. Hlavně Voříšková pěkně hrála. Také postava, kterou hrála Voříšková, byla Voříškovou výborně vystižena. Rozhodně bych měl zmínit i to, jak to slušelo Tereze Voříškové. Jsem Voříškově objektivní a tak nebudu nadhodnocovat tuhle Voříškovou pohádku jenom kvůli osobním sympatiím k Terezce. Mám svou Voříškovou čest. Nebýt scén, ve kterých Tereza nebyla a toho, že se tam objevili i jiní herci než ona, dám Terezce Voříškové 5* :-) ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Místy blbé, občas moc uječené a plné trapného pitvoření, přesto se jedná o stravitelný pohádkový průměr, nikoliv průser. Mádl je princ asi tolik jako já jsem jaderná inženýrka, ale holt je to úlitba puberťákům... a mohlo to s obsazením dopadnout i hůř (takového Kokotka mám ještě "raději" než Mandla). Výhodu téhle pohádky vidím v tom, že kolem mě protekla, aniž by mě nějak výrazněji poznamenala, tak se na ni za pár let budu moct dívat jako poprvé. Jinak už bohužel většinu českých (československých) kvalitních pohádek znám nazpaměť i pozpátku... 55% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než poslední Troška, ale že bych se nějak zvlášť bavil, to teda ne. Palec nahoru za odvahu jít částečně proti proudu klasických pohádek a nechat postavy mluvit alespoň trochu normálně (kdyby všichni mluvili jako Mádl, byla by to pecka), za vkusné kostýmy a místy hodně dobrou atmosféru. Ale co měly, sakra, znamenat ty bolestivé přechody od legrandy k vážnosti a naopak, TOTÁLNĚ přehrávající staří bardi Postránecký s Nárožným a impotence v případě vztahu ústřední dvojky? I Troška umí romantiku prodat líp. Tady se hodinu řeší pitomosti jako vyhlášení války, Luciferova svatba a mimózní léčka s divadlem a na budující se vztah dvou princátek zůstává pět minut čistého času. Což je s takovýmhle obsazením vyloženě na facku. Vtipy fungují jen v případě Mádlova Jeronýma, zbytek je buď křečovitý, blbě zahraný nebo vyloženě trapný. Nejlepší je ale stejně Bobííííík. ;) 5/10 P.S. Scenárista Panic je nanic se zlepšuje, ale ještě by měl do tý večerní školy chodit dál. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Výprava 10/10/// +výborné kostýmy, perfektní prostředí, krásné záběry i obraz, některé postavičky, potažmo herci opravdu pobavili (Jan Skopeček, Miroslav Táborský, Jiří Mádl), všichni to zahráli dobře -dějově se ovšem jedná o hodně řídkou pohádku, kde nic moc nefunguje, nemá to nějaký pořádný příběh, střih přeskakuje zleva doprava a snaží se dát všem dostatečný prostor, přitom hlavní dvojice ho má málo a přestože je mám rád, tak jsem jim toho prince a princeznu moc nevěřil a už vůbec ne jejich lásku/// Pohádka na kterou se krásně dívá, ale pro svoji jednoduchost a nesourodost, snad až přeplácanost zaujme především mladší publikum. Já jsem občas koukal a nechápavě zíral, co že se to na obrazovce odehrává./// Celkem 63%/// ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Po 39 natáčecích dnech a dvou měsících putování napříč celou republikou dospěla pohádka Peklo s princeznou ke své poslední klapce v pořadí 2960., a to v Dolském Mlýně v Českém Švýcarsku dne 29. 9. 2008. (hippyman)
  • Jiří Mádl a Tereza Voříšková se spolu před kamerou neobjevují poprvé. Zahráli si spolu už v komedii Rafťáci, kde byl Mádl za hlavní hvězdu a Voříšková jednou z dívek z vodáckého družstva. (Pumiiix)

Reklama

Reklama