Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (562)

castor 

všechny recenze uživatele

Čím to, že za poslední roky nevznikla žádná pohádka, která by natáhla rok co rok diváky před televizi a získala si stejnou oblibu jako pohádky z 50. až 80. let minulého století? Že by se to mohlo změnit? Peklo s princeznou se třeba dílům par excellence S čerty nejsou žerty nebo Tři oříšky pro Popelku nemůže ani zdaleka přiblížit, i když s ohledem na aktuální stav pojmu „česká pohádka“ je to takové malé vítězství. Tvůrci se nebojí experimentovat, daří se jim to tak z půlky. Nepůjdu do detailů, nicméně ocením casting. Vedle osvědčených charakterů (Nárožný, Postránecký, Vydra, Táborský) je největší prostor věnovaný dvojici Mádl-Voříšková, kteří jsou momentálně v kurzu a nutno podotknout zaslouženě. Co se děje týče, občas je to mazec. Tvůrci jakoby netušili, zda ta či ona scéna má vyznít dramaticky nebo vtipně! Snaha přiblížit se publiku vícero generací je fajn, ale třeba kozy Terezy Voříškové mi už přišly navíc. Prostě, leccos funguje, ale leccos jen tak na půl plynu. Stejné resumé tak ode mě může očekávat i tým kolem zejména divadelníka a dokumentaristy Miloslava Šmídmajera, snaha zmodernizovat jeden skomírající žánr se ale cenní. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo nevěděl, jak popsat bezradnost, tak stačí, když se koukne na tenhle film. ___ Nejprve klady: Mádl jako klackovitý princ? Proč ne? Princezna se sympaticky vychlastaným chraplákem taky ujde.Pekelnice je chvílema sexy zkažená. A tím pozitiva končí.____ Příběh je zmatený jak včely na jaře a nahazuje tolik motivů, že by s nima nedokázala žonglovat ani pohybově zdatná chobotnice. ___I když se sem tam objeví fórek, tak ho režisér absolutně nedokáže vygradovat. Dialogy jsou nesrozumitelné a nesmyslné. Dokonce natolik, že občas některá postava popře hned následující větou to, co říkala před chvílí. Herci nedokážou udržet charakter postavy (například král Nárožného, který by se měl zoufale bát o ztracenou dceru, na dlouho dobu zapomíná, že se vůbec ztratila, aby pak náhle zase předvedl hysterickou scénu, kde že ta dcerka teda je).Kníže pekel umí zahrát démonickou zlobu - asi ve dvou scénách - ale po zbytek filmu působí jako unavený podpantoflák. K čemu tam byl ten vodník? _____ Lidé a pekelníci se chtějí povraždit a vzápětí se zvou na svatbu. ___ A když čertovská učitelka vysvětluje žáčkům, že ti nejlepší čerti si umí sami rozsvítit svůj ocas, zatímco těm méně zkušeným k tomu může pomoct jenom, když jim na něj šáhne člověk, tak jsem si říkala: Je tohle vůbec pro děti? Zvlášť když čerti svému ocasu říkají "hoňka", pardon - "huňka". /28. 12. 12./ ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Terezka Voříšková by se svým hlasem mohla hrát spíš dceru Fantomasáka než princeznu, ale to nic nemění na tom, že jsem si tohle pohádkování pořádně užil. Pěkný kostýmy, skvěle vybraný exteriéry (Dolský mlýn z Pyšný princezny forever a výlet tam vřele doporučuju), duo Nárožný - Postranecký si může roli králů nechat patenetovat , tadenem Voříšková - Mádlo působil velmi sympaticky a zjíštění, že i Lucifer je pod pantflem, musí nás, lidský kluky škodolibě těšit. Doplňková postava vodníka je zábavná a tak nějak to celý svižně utítká a nenudí. Původně jsem pohádce v moderním oblečku chtěl dát jen čtyři hvězdy, ale zdejší hodnocení všeho českého a současně divacky úspěšnýho mě speciálně u pohádky přijde až uboze elitářské a tak v rámci vyvažování povolám do boje i pátou hvězdu, a to i přesto, že si stále myslím, že Terezka Voříšková se spíš hodí do mý postele než pro role princezny, ale když tak o tom přemýšlím.............vem to čert. P.S. Teď koukám, že v tom hrál Miloš Forman a já ho nepoznal, tak to se na to budu muset kouknout ještě jednou, protože když jde o Formyho, tak to nezmám bratra. Stejně za to může Terezka protože je pěkná a jsem na ní tak dlouho vejral až mě kvůli ní utekl Formelínek. Zase se potvrzuje, že pokud jde o ženskou, chlap musí bejt ostražitej jak rys a nesmí ani na chvíli polevit, jinak se zaručeně něco semele v jeho neprospěch. P.SS. Tak Formánka už jsme poznal, spíci čertisko co hlídalo připoutanou Terezku ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Udělat z Mádla prince je už samo o sobě teroristickým činem, ale budiž - Terezka to jako princezna utáhne a já abych začal líbat každou žábu u potoka, aby se mi ve Voříškovou proměnila. Jenže kam doprdele zmizela ta krásná pohádkovost? Podívejte se na pohádku s Werichem nebo Vondráčkovou (W+V)...nádhera = nápad, charaktery, pohádkové kouzlo... Ale dneska se pohádka dělá tak, že vemete plejádu všemožných (a dobrých) herců, uděláte z nich čerty, princezny, babizny, klokany či Ozzyho Osbourna, hodíte je do lesa, do hradu nebo do pece, deset minut před natáčením jim vymyslíte dialogy, o těch přece pohádka není a "dílo je na světě" - což je věta, kterou používám po úspěšném dělání na WC (W+C)... Jo, je to peklo, kde vládne Šmídlomajer ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Příběh buď vycucaný z rachitického hrudníčku princezny s nejhorším hlasem v našem hereckém rybníčku (i Žílu, tu starou krávu, vzala o dvě délky), nebo snad z hydrocefalické palice hobita Mádla, neuvěřitelná sračka. Tohle by mělo trvat do dvanácti minut, ani o vteřinu déle. Hvězdy dávám pouze za pár vtipných hlodů starých bardů a za porno vložku se svítícími huňkami, aneb čertovské masturbace a zasvěcení tak rohatých předpubescentů do tajů autoerotiky. Kecám, ještě za kostýmy a pekelnou LCD. Na druhou stranu, co čekat od scénáristy se jménem jak pro kokota a se zářnou kariérou z minulosti. Dokonalé peklo. P.S. catering / Petr Jákl, hehe. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Správce pekelné brány hraje režisér Miloš Forman, svou roli natočil za dvě hodiny. (M.B)
  • Kostymérky připravily pro každého herce hned pět identických kostýmů, aby se mohli protagonisté rychlé převléknout do suchého a znovu se postavit před kameru. (hippyman)
  • Některé kostýmy vážily až 7kg. (hippyman)

Reklama

Reklama