Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (562)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Základ pohádky velice slušný, velice mile mě (opět) překvapila Alžbeta Stanková jako čertice Muribana, která znovu dokázala, že přehrávání ve stylu Bugyny je už naštěstí pasé. Postránecký, Nárožný, Adamovská, Táborský výborní, výprava velice sympatická... celé to do sebe pěkně zapadá, ale v momentě, kdy na řadu přichází duo Voříšková/Mádl, společnými silami vše dobré absolutně zruší. Bohužel. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Přežít se to dá díky hereckému obsazení, které se hemží samými známými a oblíbenými herci. Hlavní role princezny a prince však nejspíše omylem a vinou protěžování známých nesympatických xichtů připadlo skřetu Mádlovi a uchrchlanému Rambovi. Jo, Rambo Voříšek je hezká a sympatická, dobře se na ni kouká, ale v této roli mi nějak nesedla. Bohužel, Peklo s princeznou to tedy skutečně bylo, snad díky děravému scénáři, který mi připomněl asi deset dalších pohádek. Je to asi těžké, vymyslet něco nového, ale i tak. Všechny ty nové pohádky stojí vesměs za vyliž prcku. Tedy se po zhlédnutí opět odtahuji od tohoto žánru a pokud se zas na nějakou pohádku podívám, bude určitě staršího data výroby. 45% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Málokdy se dostanu k pohádkám. A proto jsem vždy rád, když se mi pohádka líbí. Peklo s princeznou má herce. Martin Stránský je v dvojroli skvělý. Postránecký s Mádlem pobaví a Terka Voříšková je nejkrásnější princezna co si pamatuji. Anděl Páně (2005) má sice podobné atributy a dokonce lepší. Protože dějově je film hezčí a je i humornější. Sice chybí krásná princezna, ale to bych chtěl už moc. Mě ale Peklo s princeznou uteklo příjemně a rychle. Po nějakém kvalitnějším ději jsem upřímně moc nekoukal. Mně se líbilo, jak se tvůrci dokázali poprat s moderní pohádkou. Zároveň aby nepřišla o veškerý humor a taky hezký pěkný konec. Takže jo, já jsem asi spokojený. Uznávám ale, že kdyby nebylo dobrých hereckých tváří a především krásné a roztomilé Voříškové, tak bych ty čtyři hvězdy nedal. (75 %) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ano, ano. Mám slabost pro Terku. Pro ní samotnou, pro její chraplák, zkrátka se mi sakra líbí. Mohl bych být tedy obviněn, že si mi pohádka líbila hlavně kvůli ,,vodním'' scénám a ano, přiznávám, že to také. .-) Ale na rozdíl od jiných současných pohádek tady v té nic nedřelo. Milá byla hudba P. Maláska, mezi hlavní dvojicí to skvěle jiskřilo a i ostatní obsazení bylo moc příjemné. Již zmínění králové, M. Stránský jako Lucifer co to chudák také nemá lehké.. atd.. :-). Navíc ty nádherné lokace... Ve srovnání s ostatními pohádkami musím tu hvězdu navíc přidat. Dávám za 4 svítící ocásky! * * * * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne tá rozprávka, z ktorej smrdí tá novodobosť a z ktorej sa nikdy nestane klasika vyhľadávaná aj po 50 rokoch. Jedine, že bude distribuovaná zadarmo a povinne. Nie je to slabučké ako rôzne troškoidy, ale do každej rozprávky pomaly dávať čertov ako skvelé, svojím spôsobom milé až skoro pozitívne postavy, to je už taký výplach rovnakého scenára od rokov osemdesiatych. Také, že romantická chémia medzi Mádlom a vtedy ešte orieškovou Terezou, to vôbec neexistovalo. Som ale rád, že umným výberom Mádla za princa sa poukázalo na historický fakt, že naši predkovia boli v priemere tak o 20 centimetrov nižší. Inak sa do tej roly s charizmou vysmiateho zvonu do hajzla vôbec nehodil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Kůň v královském paláci měl speciální návleky, aby nepoškodil historické dřevěné parkety kroměřížského zámku. (Mytologie)
  • Martin Stránský si vedle kováře zahrál také Lucifera. (M.B)
  • Námět a scénář má na svědomí Miroslav Buberle, známý např. jako scenárista komedie Panic je nanic. (hippyman)

Reklama

Reklama