Reklama

Reklama

VOD (1)

Takový elasťáky neměl ani Spiderman.  Rick Riker je školní outsider. Jednou ho však kousne geneticky upravená vážka a Rick získá nadlidské schopnosti jako neuvěřitelnou sílu a pancéřovou kůži. Rick se rozhodne, že využije svých nově nabitých sil pro konání dobra a stane se maskovaným bojovníkem proti zlu známým jako "Vážka". V cestě jeho osudu však stojí padouch jménem Lou Landers. Poté, co se mu nezdaří experiment, získá Lou schopnost krást lidem jejich životní sílu a v podlém hledání nesmrtelnosti se stane superpadouchem "Přesýpací Hodiny". S nepředstavitelnou silou, neuvěřitelnou rychlostí a strašně nepohodlnými punčochami bude Vážka schopen zastavit písky Přesýpacích Hodin a zachránit svět? A co víc, přestaneme se vůbec smát, abychom si toho všimli? Parodie na filmy o superhrdinech, od Spidermana, Batmana až po Fantastickou čtyřku, vás dostane. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (562)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Superhero Movie paroduje úúúúplně všecko - což je jeho silná a zároveň slabá stránka. Co je naopak jeho stoprocentní slabinou, to je Drake Bell v hlavní roli. Ten kluk mě fakt neskutečně vytáčel. Naopak doktoři Hawking a Whitby (Jeffrey Tambor) bavili nadmíru, takže ve výsledku nevyrovnaná a dokonale průměrná karikatura kultu superhrdinství (a všeho možnýho dalšího). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zatímco konkurence už paroduje filmy sotva se vytasí se svými trajlery, Weinsteinovci s Davidem Zuckerem teprv objevují šest let starého SPIDER-MANA a Stephena Hawkinga a vrstvu usedlého prachu se snaží opucovat četnými vtípky o spotřební technice a internetu. Jak už se jim to osvědčilo, opět berou předlohu hezky scénu po scéně, přičemž u každé usypají něco ze svého skrz na skrz prolouhovaného pytlíku trapných scarymoviesáckých fórečků (mezi kterými se tradičně najde pár perel, mj. boží imitátor Toma Cruise) a nechají k tomu zatrdlovat xichty známé ze SM doplněné o ZAZovské veterány (Nielsen a odulý Robert Hayes). ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ježišikriste, když jsem se na jaře tohoto roku dozvěděl, že vznikla parodie na Spidermana, tak jsem hodně dlouho přemýšlel, jak si může někdo dovolit zparodovat pavoučího muže, který měl velké úspěchy. Po velmi dlouhé době mě napadlo, že si zpříjemním sobotní večer nějakou parodií, ale nejprve jsem si přečetl nějaké recenze. A možná trochu překvapivě recenzenti tento snímek nezatracovali a říkali, že je to docela dobré. Parodie a v roce 2008? No potěš koště, pěknej úlet. A obsazovat nesmrtelného 82 letého Nielsena do tohoto filmu mi nepřišlo moc vkusné, i když na druhou stranu zde má jen pár "štěků". Silikonová sexbomba Pamela Anderson si zasloužila větší prostor, jestli se nepletu, tak je zde vidět jen asi minutku. Vůbec jsem tedy nepochopil účel jejího obsazení. Kde jsou ty časy Žhavých výstřelů? Hlavního hrdiny kousne vážka a zanedlouho se tak stává superhrdinou. Ušije si ne moc slušivý zelený obleček a jde zachraňovat svět:-). Vtipných scének je poskrovnu, ale místama jsou tak trapné, až z toho bolí oči a člověk chvíli přemýšlí, jak je vůbec možné toto natočit. Např. fekální scénky velmi nechutné. Správná parodie má přece stavět hlavně na vtipnosti. Ne? A já se zasmál jen u scénky, jak superhrdina zachrání babku před kamionem, ale ta je následně sešrotována v drtiči odpadků:-). Morbidní, ale povedené. Film je tak trochu i reklamou na google a youtube, protože superhrdina neustále na internetu vyhledává nějaké informace. Když se zamyslím, kolik si tenhle film zaslouží hvězdiček, tak ty dvě jsou akorát. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co všechno jste chtěli vědět o soukání se do superhrdinského kostýmu, ale báli jste se zeptat.. Když u scény nadýmající se tety přiložíte kapesník s chloroformem na obličej vlastního vkusu, pak možná uznáte, že v záplavě všemožných dementních parodií posledních let jste zrovna svědky mírně osvíceného díla. I přes nebývalou kadenci fórů to sice není žádná Suprhlína, ale možná vás nakonec zabaví víc, než samotný hlavní terč v podobě Raimiho Pavoučka Tobeyho.. A navíc, Stephen Hawking mohl up-gradovat svůj slavný výrok: „…bůh nejenže v kostky hraje, ale občas je hází i tam, kde je nikdo nemůže vidět. Mě zas hází Leslie Nielsen z mrakodrapu…“ ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Scary Movie, Date Movie, Epic Movie a teď i Superhero Movie. Každý rok nějaká ta parodie s "movie" v názvu, každý rok skoro ten samý plakát, ti stejní herci a ve výsledku to je vždycky bída. Tentokrát to ale přece jen není až taková hrůza, několik vtipů tam je opravdu podařených (Tom Cruise mě dostal), ale i tak stále převládají trapné a nevkusné fórky, záchodový humor a navíc se většina "herců" snaží být tak vtipná, že přehrávají více než děti na školním představení pro rodiče. Oproti Date Movie a Epic Movie je tahle komiksová parodie sice o třídu lepší, ale kvalit prvního a třetího dílu Scary Movie bohužel nedosahuje (a ani v těchto případech nejde o nijak závratně kvalitní podívanou). Ve výsledku jsem se několikrát upřímně zasmál, často jsem se cítil trapně za samotné tvůrce a už po několikáté jsem se ujistil, že Leslie Nielsen už dlouhá léta dožívá z popularity bývalé ikony žánru parodií a měl by konečně odejít do komediálního důchodu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (16)

  • Drake Bell, ktorý v tomto filme Spider-Mana paroduje, mu o niekoľko rokov neskôr prepožičal svoj hlas v animovanom seriáli Ultimate Spider-Man (od r. 2011). (Macejko)
  • Film bol propagovaný na programe Nickelodeon, čo je mätúce, pretože tento program sleduje oveľa mladšie publikum. S najväčšou pravdepodobnosťou cieľom bolo získať financie pre Drakea Bella, ktorý v tom čase hral v populárnom sitcome Drake & Josh (2004), ktorý sa vysielal na programe Nickelodeon. (Pat.Ko)

Související novinky

Suprhackerství

Suprhackerství

09.01.2009

Dovolím si volným překladem citovat z diskuzního příspěvku anonymního autora na nejmenovaném serveru: “Hackeři jsou odpadlíci mimo skutečný život, bez práce a zálib, s nízkou sociální inteligencí.… (více)

Reklama

Reklama