Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 1

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (527)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Dávno jsem se smířil s tím, že Letopisy ve filmové podobě Pána prstenů nedoženou, i s tím, že předloha se bude lišit výrazně již proto, aby film byl pro celou rodinu. Smíšené pocity se rozplynuly hned na začátku. Poetická kamera nás zavede do kouzelného světa, kde je možné vše. Cesta obrazem na zdi více než povedená, obrazy s Jitřním poutníkem na moři by se daly rámovat. Eustac je úžasně nesnesitelný spratek, přesně jako v knize. Ostrovy, architektura a Drak! Výtvarná práce s kamerou lahodí oku ( viděno v 2D). A kdepak se tvůrci inspirovali, když vytvářeli báječného mořského draka? V Abaratu Cliva Barkera ( 1.díl - BB art 2004, str.242)! Kdo jiný by také vymyslel tak nádherně hnusné monstrum - díky za něj. Jen jako dítě bych asi prožil několik nocí ve společnosti nočních můr...Jestliže mne předchozí díl nechal chladným, pak tento jsem si užil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když pominu to, že tu z obvyklý čtverky zůstali jen ta malá holka a Edmund, největší vopruz minulých dílů a opravdu geniálně je tu doplnil odpornej malej parazit, kterej je ještě větší vopruz než Edmund za oba předchozí díly dohromady, tak to v podstatě zůstane průměrnej fantasy snímek, kterej toho nemůže moc nabídnout a za celou stopáž neproběhne ani jediná zajímavější scéna, která by stála za zmínku a místo toho jsem byl nucenej sledovat, jak se napravuje pocit méněcennosti. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ať již divák zná nebo nezná Lewisovu knihu, která posloužila filmu za volnou předlohu, bude rozhodně překvapen, že Lucinka a Edmund se ve svém nejnovějším dobrodružství musí postavit..... zelené mlze! Kromě toho je do filmu oproti knize přidána zcela nesmyslná linka s hledáním mečů sedmi ztracených lordů, které jedině mohou zastavit ono zlo za zelenou mlhou. Celý tento pokus o přeměnu poklidné duchovní poutě za nalezením kraje světa a Boha v akční hollywoodsky typizovanou zábavou bohužel nedává smysl. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Bratranec Eustac je tlama k pohledání a svojí protivností představuje pro Lucku vážného konkurenta. Nic proti křesťanské alegorii, ale podávat poselství filmu tak polopatisticky jako zde, to mi připadá že tvůrci už předem považují diváky za blbce, kterým je třeba všechno důkladně vysvětlit a nejlépe několikrát zopakovat. A těch tisíckrát obehraných klišé a patosu bylo v "Plavě Jitřního poutníka" na můj vkus také až příliš. Ale pár slušných okamžiků by se snad našlo a nad celou sérií zatím určitě není třeba lámat hůl - příště to snad bude lepší... ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher Markus, Stephen McFeely, Michael Petroni / Based on The Voyage of the Dawn Treader by C. S. Lewis | Hudba: David Arnold, Harry Gregson-Williams | Produkcia: Mark Johnson, Andrew Adamson, Philip Steuer | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Walden Media, Dune Entertainment | Rozpočet: 155 miliónov $ | Tržby: 415,686,217 $ || ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Filmování mělo začít už v roce 2008. Točit se mělo na Maltě, v Praze a na Islandu – nakonec se kamery rozjely až o rok později a celý snímek byl natočen v Austrálii a na Novém Zélandu. Tvůrci také chtěli využít vodní nádrž v Baja Studios v Mexiku, kde vznikl např. Titanic (1997), což ovšem bylo studiem zamítnuto s ohledem na aktuálně nedostatečnou bezpečnost v této zemi. (fiLLthe3DD)
  • Ve staré verzi knižního překladu se loď jmenuje „Cestovatel do úsvitu“. (Karlosik_4)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama