Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický portrét polistopadové doby, kdy totalitní praktiky mocných našly živnou půdu v organizovaném zločinu a kriminálním podsvětí. Není divu, že se brzy rozpoutal boj o moc a peníze, který zcela potlačil práva jednotlivců a nebral ohledy na nic a na nikoho. Prvním mužem odsouzeným za nájemnou vraždu se stal Jiří Kajínek, obviněný z vraždy podnikatele Pernera a jeho osobního strážce Klempára. O jeho vině však i po deseti letech stále přetrvávají pochyby. Poté, co se pokusil uprchnout z věznice na Borech, se jeho případu ujímá mladá advokátka Pokorová, která žije se svým šéfem, právníkem Dočekalem, jenž Kajínka sám neúspěšně obhajoval. Pokouší se ji odradit, ona je odhodlána najít důkazy, které by jí umožnily případ znovu otevřít. Jak postupně odhaluje prorůstání zločinu do státní správy, zdá se stále pravděpodobnější, že její šance dosáhnout obnovy procesu jsou marné. Potom se však Kajínkovi podaří uprchnout z Mírova, věci dostanou nečekaný spád a Pokorová se konečně dostane na stopu tomu, co se tehdy stalo a kdo stojí v pozadí Pernerovy vraždy. (TV Nova)

(více)

Diskuze

lundgren86

lundgren86 (hodnocení, recenze)

Koukám nesmysl v zajímavostech, že se bratři Dlouzí nepotkali v žádném záběru. U stání k otevření procesu Vladimír zapálí na terase Michalovi cigaretu.

Uživatel lundgren86 smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

Milda ho pustil z úplně jiných důvodů, než popularita Kájinka

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Kafee

Kafee (hodnocení, recenze)

to když slyšeli všichni že ho pustili to hned bude ten to film v červených polích když ví že ma i vlastní film ale co ty víš třeba VE FIlmu KAJÍNEK 2 BUDE HRAT SAMOTNÝ KAJÍNEK :D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Kafee

To já taky, ale tak přeci jenom je tu pořád šance že ho někdy pustí i když je to dost nepravděpodobné ale stejně tomu osobně věřím že jednoho dne ano ale to mu už nejspíše bude tolik že už mu to asi bude všechno jedno :-(

Kafee

Kafee (hodnocení, recenze)

kajínka sem viděl asi tak 3 nebo 5 x ale i tak mě neomrzel furt mam zato žeje kajínek obět !! a že je nevinej

na příspěvěk reagoval BloodyBeast

DannyBurino

DannyBurino (hodnocení, recenze)

Je možný že tohle je jediný skvělý, ČESKÝ, akční film? Zajímavý, takže v tý hromadě debilních "dramatických" seriálů a nudných filmů podle "skutečnosti" se zrodil film podle "skutečnosti" který je skvělý. Díky Petru Jáklovi máme skvělý akční film. Jsem rád.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Kejdlo

Kejdlo (hodnocení, recenze)

Ano, myslel jsem to tak, že herci se měli naučit otevírat pusu tak, aby při dabingu šlo co nejméně poznat, že je to cizinec. Ve filmu to tak, pokud se zaměříte na pusu, působí docela odbytě. Samotný dabing je ale dle mého názoru slušný.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Foxhound#1: Pochybuju že to Kadlik777 myslel tak, že to neměli vůbec dabovat... Spíš mu šlo o to, o co mě...Že se měl Lavroněnko (a taky Boguslaw "Sekal" Linda) naučit česky... Ale ona je tady fakt velká chyba v tom, kdo dělal postsynchrony... V Je třeba zabít Sekala má Boguslaw Linda taky dabing a není to tak strašně očividný jako tady (což je ovšem taky tím, že ho daboval jeho hlasový dvojník Miloslav Mejzlík, zatímco tady méně vhodný Jan Vondráček)...

Foxhound#1

Foxhound#1 (hodnocení, recenze)

Česky se naučit mohl, ale bylo to dobrý akorát k tomu aby se mu lépe strefili do pusy při dabingu. Sám o sobě by měl těžkej ruskej přízvuk.

Kejdlo

Kejdlo (hodnocení, recenze)

fabecc1222: Blbost, chtěli z něj udělat sympaťáka co nic neudělal a Jan Šťastný na to hlas má. Chyba je v domluvě mezi režisérem a hercem. Mohli se naučit trošku česky.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Stejně se divím... Ten film stál poměrně dost peněz, tak se divím, že nedokázali ten dabing udělat tak, aby nebylo vidět, že všichni nadabovaní herci otevírají ústa jinak než co říkají... Například mohli zkusit Lavroněnka a Lindu donutit, aby se naučili těch pár nejdůležitějších dialogů česky... Každopádně je u tohohle filmu vidět víc než u zahraničních filmů, že se otevírání pusy neshoduje...

Misha17

Misha17 (hodnocení, recenze)

Možná to někde je napsaný, ale nemůžu to najít, kdo pls dabuje Konstantina Lavroněnka...dík

Ceberus

Ceberus (hodnocení, recenze)

Dneska je to znova v TV, tak jsem zvědavý, kolik tu přibude kritik na to, že to není do puntíku podle skutečných událostí a že to Kajínka spíš oslavuje (a kolik hodnocení kvůli tomu půjde dolů). Rozumní lidi si snad uvědomí, že to není dokument, ale akční film a jako takový by se měl imho hodnotit. Pokud si chce někdo na Kajínka udělat názor, tak ho přece nebude stavět na filmu.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Já teda nevím, jak si představuješ trestní řízení, ale prostě ho odsoudili na základě výpovědi učiněné během vyšetřování nebo hlavního líčení. Nechápu, co myslíš tím "pak ještě svoji výpověd nepotvrdil". Co bys chtěla potvrzovat PO rozsudku?

Evonichna

Evonichna (hodnocení, recenze)

Dadel: No a proč ho teda ten soud usvědčil na základě výpovědi "nějakého kriminálníka", který pak ještě svoji výpověd nepotvrdil?

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

"kdyby měly soudy otevírat staré případy pokaždé, když nějaký kriminálník změní výpověď, tak by nedělaly nic jiného"

Evonichna

Evonichna (hodnocení, recenze)

Nenapadá vás někoho, proč nechtěli znovu otevřít ten případ a celé to opět vyšetřit? Proč nepátrali po tom, kdo Kájinka najal a proč ho najal?? Tochu mi to připomíná naše politiky, když chtěji zamaskovat původ svého majetku, akorát s tím rozdílem, že toto je už opravdu větší průser a jedná se o vraždy a ne o majetek.

Kejdlo

Kejdlo (hodnocení, recenze)

viděl někdo prosím ty vystřizené scény na blučku? slyšel jsem něco že se to nakonec muselo krátit na 110 minut a zbylo 40 minut materiálu :)

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

přitom minimálně Bydžovská a Vilhemová jsou jedny z nejtalentovanějších současných hereček ČR, který by se ve světě neztratily.... tvoje ztráta, že ti nesednou :)

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Problém je, že je to české a českou kinematografii poslední doby (mnoho let) už považuji spíš za vyčpělou a nechtěně parodující. Tohle nebylo špatně natočené, ale přesto český akční thriller vypadá spíš jako parodie na známější a rozpočtem (a mozky) bohatší produkce ze západu. OK, jsme prdelka světa, běrme to tak. Osobně mi ale na nervy drnkala přítomnost uskuhrané Tatiany. Vilhelmová, Bidžovská, Žilková. Nemohu u nich pochopit, jak se s tím svým skřehotáním dokázali k herectví dostat - tohle je trojice, u nichž mi jejich projev totálně degraduje jejich role i celé filmy.

Dashia5

Dashia5 (hodnocení, recenze)

Na český film celkém dobré. Myslela sem si že to bude nic moc.. ale nakonec mě to překvapilo..  :) Vilhemová byla skvěla akorát nelíbila se mi ta její paruka.. A noid ten byl hustej :)

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Když to tak vezmu v globálu, tak vlastně Noid hraje Ludvíka Černého s různými úpravami, čili stejnou postavu jako hrál v Sametových vrazích Jan Dolanský... Až na to že Černý přísahal že on mu přímo s realizací útěku nepomáhal, takže je to jen modifikace pro zjednodušení... Takže dva nejlepší český akčňáky po revoluci jsou hezky propojený :D Nicméně to nebyl špatnej film... Co se týče samotné vraždy Štefana Jandy a jeho ochranky, tak ta se povedla vcelku podle pravdy (jen to ve skutečnosti nebylo zpomalené :D), stejně tak tam mluvili většinou o skutečných nedostatcích v důkazech (nedopalky od cigaret, diktafon), takže když si to vezmete s americkými filmy podle skutečných událostí, tak si nemáme co zazlívat... Schindlerův seznam je bezpochyby nejlepší film Stevena Spielberga a pravdy v tom příběhu taky dvakrát moc není...

janulin123

janulin123 (hodnocení, recenze)

jestli tím chtěl rozpoutat Jákl nějakou diskuzi, tak to se mu určitě povedlo. Jestli si myslel, že to bude na oskara, tak to se mu nepovedlo. Film je na české možnosti vysoce nadrpůměrně spracovaný. Herci odvedli skvělou práci. to co mě naštvalo byl mizerný dabing.

Dr.House16

Dr.House16 (hodnocení, recenze)

Skvěle zahráno od Konstantina Lavroňenka. Američtější pojetí střihu a akce mě ve filmu vůbec nevadilo. Naopak ani na chvíli jsme se u toho nenudil ****

Arbiter

Arbiter (hodnocení, recenze)

vilusinska: No tak pokud jsi tím chtěla akorát říct, že odsoudit nevinného člověka je špatné, tak to máš pravdu. Je. :-)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Zemřel Vladimír Dlouhý

Zemřel Vladimír Dlouhý

20.06.2010

Už jako dítě se sice objevoval ve filmu a v televizi, ale po herecké profesi netoužil. Chtěl se stát stavebním inženýrem jako jeho otec. Po neúspěšném pokusu o přijetí na průmyslovku se šel učit… (více)

Reklama

Reklama