Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Ty pohádky jsou tam dobré, ale jinak mě to nebavilo už jako pětiletého kluka. A vždy když jsem se chtěl dozvědět něco o světě přepnul jsem na nějaký kanál s dokumentárními pořady ..Pro mladší publikum bych volil trochu jiný dětský pořad než kouzelnou školku. .... HODNOCENÍ: 25% (2*) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Program českej verejnoprávnej televízie, ktorý je určený tým najmenším divákom, ďeťom v predškolskom veku. Nahlúpli moderátori, nahlúplo sa správajúci hostia a do toho celkom pekné animované rozprávky. Ťažko sa hodnotí niečo podobné. Pre malé deťúrence to má určite veľkú hodnotu a zmysel, čo je celkom fajn. No ja nemôžem dať "Kúzelnej škôlke" viacej ako jednu hviezdičku. * ()

Reklama

lele 

všechny recenze uživatele

Není to úplně blbé, ale ani naše děcka to moc nebaví. Odvíjí se to vesměs od kvality pohádek (nic moc) a výplňového programu. Ten je většinou otravný a záleží na moderátorovi. Osobně mě irituje ekoterorista Nesvadba se svými kvanty izolepy, ale zase to kompenzuje nápaditostí "vynálezů". Jitka mě i děti nudí, Lucka je asi nejlepší. No a František, tady mám problém, jako u většiny dětských pořadů, s dabingem. Františka přiškrceným hláskem mluví nějaký pán a je to pro mě stejně trapné jako když dětské herce dabují pitvořící se dospělé ženy. Jinak ten nápad s loutkou je takový neškodný. Přínos Fanynky a toho červeného ušatce mi zatím naprosto uniká. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Snad jediný Nesvadba mě jako dítě opravdu bavil a dokázal z Kouzelné školky udělat zábavnou, poučnou a komickou show. Pokaždé na děti vytasil něco nového (případné pubertální asociace si prosím nechejte pro sebe), pobavil svými neskutečně ulítlými vynálezy a nezřídka skončil na zemi zamotaný lepenkou nebo paralyzován pod hromadou smetí. A to nás ve školce bavilo. Později se však začali přidávat různí přestárlí herečtí penzisté, kteří toho dětskému divákovi mohli nabídnout už jen málo. A to i ve společnosti milého tupce Františka, který v jednom kuse otravoval dotěrnými dotazy. Pohádky se také modernizovaly, nejspíš ne k horšímu, ale celé školce najednou chyběl nějaký vtipuschopný moderátor, který dokáže caparty spolehlivě rozesmát. Snad jedině kdyby se nechal přemluvit pan Kraus... :) ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Není příjemné, že není známe, kdy bude jaká pohádka.Paní Magda se dětem líbí. Paní Jitka nosí v zádech pravítko a nemá pomalu co předvádět nového, ale má obdiv stran všestranosti. Pan Ladislav, děda, mě oslovil a líbí se mi nejvíc. Vůbec mi nevadí, že někdy něco splete. Michla N. mladší má dobrý pořad s písmenky. A nevadí, že tam běhá s lepenkovou pistolí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Michal Nesvadba po 24 letech ukončil účinkování v Kouzelné školce. Poslední díl s Michalem Nesvadbou byl odvysílán 30. června 2023. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba používá speciální pásky, mají méně lepidla a obsah v krabici by neudržely. Spotřeba pásek za měsíc je několik kilometrů. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba s nápadem na gag se samolepící barevnou páskou přišel v obchodě, když pozoroval muže, kterému nešlo zabalit balík. Gegy se samolepícími barevnými páskami předvedl v roce 1997 na festivalu v Japonsku a měl tam velký úspěch. Na světě prý nikdo nic podobného nedělá a Michal umí s lepicí páskou udělat cokoliv a kdykoliv. (TomasSlach)

Reklama

Reklama