Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je určen pro téměř všechny věkové kategorie. Především pro střední generaci a seniory. Příběh sám o sobě poukazuje na život současných osmdesátníků. Všichni prožívají stejný věk, přesto ho každý prožívá zcela jinak. Každý je jinak psychicky a fyzicky svěží, prožívají jinak přítomnost a přesto mají něco společného - minulost. Bývalí spolužáci se scházejí po šedesáti letech na školním sraze, nepochybně posledním, v tváří tvář spolužačce Milušce Bínové. Bínová, kdysi nejoblíbenější spolužačka, dnes přijíždí po letech do rodného města, rozhodnutá zjistit, který z jejich spolužáků ji kdysi zničil život. Bínová se ovšem nevrací pouze po letech do rodného města a ke spolužákům, ale musí si také najít cestu ke své rodině a k vnukovi, který se pokouší sraz zorganizovat. Přesto film není o pomstě, ale o životě dnešních seniorů, o jejich vztazích s rodinou, se společností a vzájemných vztazích mezi generacemi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na filmu je unikátní a pozoruhodný soubor hereckých legend. A tlouštíka multiMagnuska. Více než hodina filmu je úplně zbytečná, ale s nostalgií se dívá hezky na dědoušky a babičky z filmů o mnoho starších, než jsem sám. Nejvíce mě potěšili Jiří Krejčík se Zitou Kabátovou. Příběh byl jednohubka na pár minut. Ale těšilo mě, a zároveň rozesmutnilo, že mnozí účinkující se objevili ve filmu naposledy. ()

Tochal 

všechny recenze uživatele

Velké, velké zklamání. Svým předchozím filmem geroj režisérské stoličky Vlado Štancel ukázal, že natočit dobrý film umí, v Pamětnici vak šlo vše proti němu. Starého psa novým kouskům nenaučíš; režisér tentokrát nedostal taková herecká esa, jako je například pan Gondík, a výsledek tomu odpovídá. Velká škoda, že pan Štancel hraje jen významnou a velice vtipnou, přesto však malou roli, zatímco do popředí se dere tlustý, otylý a zpocený Magnusek, který neumí ani hrát, ani psát scénáře. To je ostatně další velká chyba filmu; smysl pro humor pana Štancela je nevyčerpatelný a pro českou kulturu nenahraditelný – naopak neochmýřený Magnusek asi neví, co to vtip je. Jedna hvězda panu Štancelovi za snahu; už se těším na Rekvalifikaci, opět plně kontrolovatelnou režisérem, scénáristou i hercem v hlavní roli Vlado Štancelem. ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Bylo mi sympatické, že tvůrci sami přiznali problémy s dramaturgií. Líbilo se mi, že někdo dal velkou filmovou příležitost generaci nejstarších, ale stále zajímavých herců, aniž by z toho dělal nějaký tyjátr. Horší to ale je s množstvím postav, které působí přebytečně, protože jen málo postav má skutečně svou roli ve filmu. A co se týče minizápletky se stínem minulosti, ta spolu s filmem vyšumí do takového vzduchoprázdna, že jsem nevěřil vlastním očím. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné spojení herců starší generace, avšak, kdyby se tvůrci drželi komedie až do konce udělali by lépe. Zbytečné plýtvání v minulosti, a finální rozuzlení mi přišlo, jako úplně z jiného filmu. Škoda. Pan Skopeček a paní Švormová zde exxcelují a po dlouhé řadě vydání různých českých ,,rádoby,, komedií jsou opravdu vtipní. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Filmařsky to moc dobré není, scénář sice snaživý, ale bohužel občas přijde nějaký naprosto nedůvěryhodný dialog, kamera taky nic moc a střihy občas taky na nic. Herci jsou celkem dobří, o tom není co pochybovat, vemte si, kolik jim v té době bylo. Bohužel, vedlejší minirole tu mají neherci a ti jsou většinou otřesní, třeba ta ženská v obchodě, tu snad fakt našli někde v obchodě kupovat kokosky... Ale ten příběh... Prvních 20 minut celkem nuda, ale pak mě to strašně chytlo a bavilo mě to. Normálně, ten příběh mě fakt zaujal a čekal jsem se na samotné finále, kde se vše vysvětlí. Bohužel, Štancel to na konci strašně rychle utnul ( a to mě poněkud naštvlo, jelikož finále je dost dobře udělané. Navíc ten film funguje tak, jak by fungovat měl, pobaví to, je to celkem pozitivní, ačkoli tam je skrytá depresivní myšlenka. Bohužel, příběh je jediné, co se tu pořádně povedlo. To ostatní teda nic moc, plus mě strašně iritovalo, když tam byla ta hudba ve chvíli, kdy se nehodila a pak když se tam dvakrát objevil ten hudební průjem... 3* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama