Reklama

Reklama

Frontline

(seriál)
  • Kanada Frontline
Trailer
Dokumentární / Historický / Publicistický
USA, (2012–2024), 270 h 39 min (Minutáž: 13–177 min)

Režie:

Antony Thomas, Ben Loeterman, DeWitt Sage, Adrian Cowell, Dominic Allan (více)

Scénář:

Greg Barker, Alan Smithee, Janet Tobias, Peter Bull, William Peters (více)

Kamera:

Michal Krejčí, Herb Forsberg, Peter Pearce, Stefan Forbes, Bestor Cram (více)

Hudba:

Philip Miller, Jon Ehrlich, Joel Douek, Sheldon Mirowitz, Ben Decter (více)

Hrají:

Will Lyman (vypravěč), David Ogden Stiers, Dylan Baker, Violent J, Shaggy 2 Dope, Naomi Klein, Julian Assange, Chico Mendes, Nelson Mandela (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(251)

Recenze uživatele Slasher k tomuto seriálu (5)

Documenting Hate: Charlottesville (2018) (S37E03) 

S37E02 v rámci FRONTLINE odkrývá pár pravicových radikálů, kteří se loni blýskli při průseru v Charlottesville, nastíní též podezřelé body a co má za následek propíraná Trumpova reakce na incident. Moje obavy z přepálený liberálský agitky brzy přebil celkem poutavý obrázek alt-right skupin a rád podívám i na chystaný díl druhý. ()

Trump's Showdown (2018) (S37E05) 

Parádní sumárum "Trumpa proti všem", jeho strategie konfrontace (divide-and-conquer) a konfliktu s FBI od nástupu na trůn do léta 2018, tj. nabitý dění kolem kauz a lidí jako Comey, Flynn, Sessions, Rosenstein, Cohen, Guliani, Strzok a celý ty mediální žně kolem postavy 45. prezidenta, neboli jak on to sám nazývá (a do určitý míry i správně) hon na čarodějnice, fake news a bla bla bla... Je pravda, že tu vše komentují zástupci právě té strany, kterou Donald běžně haní, stejně tak je teď fakt, že Mueller za celé vyšetřování nekápnul na nic zásadního, nicméně nic to nemění na výtečné FRONTLINE dvouhodince a vůbec dost fascinující současné dění v DC, které je škoda nesledovat. (a malý pozor, S37E18 "The Mueller Investigation" je v podstatě pouhou zkrácenou verzí) ()

America's Great Divide: From Obama to Trump, Part 1 (2020) (S38E10) 

Depkoidní repeté americké politické situace, větší až větší divize a klouzačka k současné krizi přes poslední dvě prezidentství. Obama a jeho marná snaha, emotivně vděčná témata imigrace, práv menšin a zbraní, mediální manipulace, Trumpův systematický tah na drama a rozkol. Co se záběrů, rozhovorů a předmětu týče, tak je to velká kompilace z řady předchozích dílů Frontline, ale sestava hostů je skvělá a z různých táborů, ideální jako průlet a udělat si zpětně lepší obrázek. "Democracy grinds to a halt without a willingness to compromise; or when even basic facts are contested, and we listen only to those who agree with us." ()

United States of Conspiracy (2020) (S38E24) 

Hodinový Frontline profil Alexe Jonese, jehož vliv na Trumpa a pozice dvorního superpřenašeče konspiračních kravin v hyper-online době je sice značně znepokojivá (viz tady ten dokument), na druhou stranu je to zábavná postavička, sem tam kápne i na real shit a nátlakový deplatforming, cenzurování a omezování svobod projevu prostě z principu odmítám. Ale můj názor stranou, určitě zajímavá osobnost a celý ten etický otazník kolem. Zase je to ve finále o tom, jak brutální změnou pro lidstvo jsou sociální sítě, co všechno s sebou nesou za negativní externality a jak se s tím má asi naložit. ()

America After 9/11 (2021) (S40E01) 

Od 9/11 k válce "dobra & zla", politice strachu a falešný zámince zbraní hromadný destrukce (trapas), invazi a patový situaci na Středním Východě, potření vlastní morální autority a národních hodnot, zasetí divize a nedůvěry ve vládní instituce, až "I can’t breathe" střety s militarizovanou policií a letošní vpád do Kapitolu. Smutný dvě hodinky prezentují pozvolný pád amerického impéria během posledních 20 let a úřadování tří různých prezidentů — Bin Ládin by rád viděl. Hodnotil bych asi výš, nemít čerstvě za sebou série Turning Point a Once Upon a Time in Iraq, ale jako kratší přehled dobrá práce. ()

Reklama

Reklama