Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzduch, Oheň, Země, Voda – čtyři živly a jejich vládce, samo Slunce, jsou rozezleny zkušeností, kterou na své pouti pozemským světem učinila Dešťová víla. Lidé už myslí pouze na majetek a peníze. Láska a pomoc bližnímu jim neříkají vůbec nic. Mezi takové patří i nejbohatší hospodář v kraji - sedlák Lakota (M. Donutil). Jeho syn Ondra (J. Gottwald) miluje chudou Květušku (V. Kerekes). Jenomže ta by nepřinesla na statek žádné věno, a tak Lakota nutí Ondru do sňatku s bohatou dědičkou pivovaru. Když se živly vrátí ke Slunci, žádají pro lid tvrdé potrestání. Slunce váhá - i přes chyby je má rádo, ovšem je přehlasováno. V poslední chvíli mu pomůže Dešťová víla (L. Vlasáková). Požádá Slunce, jestli by nemohla lidi potrestat sama a vezme lidem déšť. Kraj sužuje sucho. Lidé nemají co sklízet, obilí neroste, sena jsou skoro spálena. Lakota využije situace a slíbí Ondrovi, že si může vzít Květušku za ženu pod podmínkou, že Květuška zařídí déšť. Ta se pak vydá za Dešťovou vílou a musí splnit tři úkoly. Úkoly to budou těžké, přetěžké a ani po jejich splnění nebude mít Květuška s Ondrou vyhráno. Lakota je nenapravitelný... Ale nebojte, nakonec dobro a láska zvítězí, jak už to v pohádkách bývá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Slabé i přes zmíněné herce.Ale potěšilo mě, že se jedná o pohádku, která vznikla asi proto, aby tam obsadili nejstarší (v době natáčení ještě žijící) hereckou generaci. Je skvělé tam vidět pana Skopečka, pana Zindulku, Ljubu Skořepovou a především paní Věru Kubánkovou. Všem zde již notně přes 80,ale působící plni síly a života. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Dešťová víla patří k těm lepším pohádkám, které Česká televize vyprodukovala. Sice je Ondra v podání Jakuba Gottwalda totální poleno, ale Vica je naprosto skvělá. Celému tomu velebí hudba Petra Hapky, který opět odvedl dokonalou práci. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Poměrně pěkná pohádka. Dominuje především nádherným prostředím. Má krasné záběry na přírodu. Vím, že je to tenhle výrok klišé, ale vážně se na to příjemně kouká. Co se týče vizuálu postav (ohně, slunce, vítru, dešťové víly) tak ten už není tolik ohromujicí, ale do očí vás to určitě nebije, což také není pravidlem. Scénář má určité díry. Úkoly jsou vyřešeny hrozně rychle a nesmyslně. Závěr jsem také tolik nepobral. Ale jinak mi to připadá jako poměrně obstojná hezká pohádka, ve které se nechci moc pitvat, protože by to bylo nezbytné, kruté a celkově necitlivé. Prostě fajn pohádkový počin, který rodinně zpříjemní večer. Už jsem Vílu dlouho neviděl, až teď po dlouhé době. Ale hodnocení není potřeba měnit. Čtyřku si to zaslouží. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

No nejvíc jsem se zasmál, když osazenstvo s Dejdarem, Vlasákovou a Labudou pojídá pudink a přitom kouká na svatbu. Další určitě nechtěnej vtípek je, když Labuda je na obloze jako slunce, schválně si vzpomeňte na Teletubies a budete se smát. Několik herců, který jsou tam uvedený jsem si vůbec nevšimul (Vetchý, Bendová, Blažek, Vilhelmová, Budař nebo Rašilov). Eva Kerekeš je pěkná a odvážná zrzka, ale Gottwald mi moc neseděl, přišel mi tak nějak bez charisma. Za to Lakota Donutil si to vysloveně užil a ukradnul si to pro sebe. Jinak taková příjemná pohádka, není to žádná bomba, ale tady jsem se nenudil. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

V kontexte českej filmovej rozprávky posledného štvrťstoročia v podstate skvost, čo znamená, že sa človek k smrti nenudí, film z neho vyžmýka nejaký ten kus emócie a obsahuje istú dávku napätia, nápadu, originality v tradičnej schéme filmovej rozprávky ľudového typu. Zaujme osvieženie exteriérov nepozemskou islandskou krajinou a špeciálne efekty úmyselne balansujúce na hrane klasických kostýmov stvárňujúcich živly a modernej digitálnej podoby európskej úrovne - v pamäti utkvejú hlavne dažďové schody do nebies a prekvapivo nakrátko a jediný krát ukázaná živlami zalievaná a snehom zasypávaná zemeguľa. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli výraznému slovenskému akcentu Vici Kerekes, představitelky Květuška, ji při postsynchronech nadabovala mluveným slovem i zpěvem Hana Kusnjerová. Stejná dabérka jí propůjčila hlas i v pozdějším filmu Sedm dní hříchu (2012). (funhouse)
  • Realizaci pohádky brzdil nedostatek financí, dokud se koprodukce neujala Česká televize. [Zdroj: filmovyprehled.cz] (SONY_)
  • Natáčení probíhalo v roce 2009 v atraktivních exteriérech nejen v České republice, konkrétně například v Zubrnicích, ve skanzenu v Přerově nad Labem či v Kouřimi, ale taktéž na Islandu. (Lynette)

Reklama

Reklama