Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 17
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Videa (305)

Trailer 17

Recenze (2 855)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Středověk bez křesťanství, útlaku a inkvizice ze strany církve musí vždy přinést téměř DOKONALÝ pokrokový svět. Pokud se k tomu přidá mnoho zajímavých postav, spousta vojsk (bohužel nevyužitých), králů, intrikánů a dokonce ->zombíků<-, tak co chce moderní fanoušek vidět víc v jednom seriálu? Jedinými problémy, které u celého konceptu seriálu vidím, je totální doslovnost knihy, ze které čerpá, proto si nemůže dovolit ukončovat jednotlivé sezóny kulervoucími posledními díly, které k závěrům řad jednoznačně patří (u první je dokonce slabší než u běžných dílů). Druhým problémem je fakt, že za první dvě řady jsem viděl pouze jeden díl, ve kterém byla akce, což je jednoznačná škoda. Fakt, že postav se navaluje postupem času tolik, že některé z nich (i ty hlavní) mají prostor dvacet minut za celou sérii, to také není zrovna dobré. Po druhé řadě seriál mírně ztratil, přesto je v současnosti spolu se Spartakem jednoznačná špička seriálové tvorby ve světě. Jen doufám, že se třetí řadou zvedne level seriálu alespoň o jeden stupeň, protože současný koncept (permanentní žvatlání od první do poslední vteřiny jednotlivých dílů) dosáhl vrcholu, ať se může zdát sebevíc zajímavý a propracovaný. S01: 95%, S02: 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny se nejprve jevila jako naprosto originální, neuvěřitelně zajímavá, filmová série, kterou si HBO stočilo do seriálové podoby z knihy, o které jsem nikdy neslyšel, ale teď se o ní mluví, jako o jedné z nejlepších fantasy sérií vůbec. Dobře, věřím tomu, že knihy opravdu dobré jsou a mám děsnou chuť si je přečíst, ale zajímalo mě, jak na tom bude samotný seriál, který si HBO nachystalo. Četl jsem, že tím chtěli nadhodit konkurenci i Pánu Prstenů. Vždyť to byl jeden z nejdražších seriálů, co kdy natočili. Taky proto jsem od seriálu čekal opravdu hodně. Nakonec jsem ale dostal co? Klasický HBO výplach. Tudíž...hromada postav, pár příběhových linií, hromada problémů, které se mezi postavami řeší a vlastně nic jiného se v seriálu taky ani neděje. Takže jsem se vlastně dočkal seriálu z prostředí perfektního fantasy světa, který svým obsahem přípomíná další seriály z HBO jako jsou Řím, Tudorovci, Borgiové a bůhví co dalšího...Někdy v půlce seriálu mi to přišlo skoro jako derivát všech těhlech příběhů, jenom převlečených do jiného prostředí. Je to skoro jako kdyby jste koukali na vznešenější rodinná pouta. Tady se ale se ženskými nespí za účelem průseru, tady se pro změnu vraždí. A do toho se ještě míchá fakt, že je to vlastně fantasy seriál, což mi prakticky došlo až na konci první série. Každopádně i přesto ve mě Hra o trůny dokázala vyvolat hromadu pocitů a emocí. Hlavně v posledních dvou dílech, které mě dokopali k tomu, abych seriálu udělil plnou palbu. Teď už jenom musím sehnat všecky knihy, co vyšli a ještě vyjdou a počkat si na další sérii, která brzo přijde. Po první sérii je totiž velké množství nezodpovězených otázek. A já bych opravdu hodně rád znal odpovědi. HBO...snaž se. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to, jako vášnivý čtenář předlohy. Strašně mě potěšilo, že jí je seriál téměř dokonale věrný. Samozřejmě spousta jemných vztahových nuancí mezi postavami ubylo, ale já byl unesen. V rámci děje je to prostě zadaptované asi nejlépe, jako to šlo. Co se týče výpravy, už to tak slavné není. Ano, vypadá to moc pěkně, ale kniha je prostě epičtější a ty davové scény tam jsou. Khal Drogo měl k dispozici cca 40 000 Dothraků, turnaji na počest jmenování Eddarda Starka pobočníkem přihlížely stovky lidí a samozřejmě tam byly i nějaké ty bitvy. To není výtka, ale konstatování a také trochu obava do budoucna, protože na to dostát dalšímu vývoji ságy se ctí bude potřeba víc, než 60 mega na sérii. Možná se zdá, že kritizuji a jsem kverulant. Nic není vzdálenější pravdě. Opravdu jsem se seriálem spokojen na nejvyšší míru a vzdávám hold HBO s jakou pokorou ke knize přistoupili a jak dokonale přesné herce vybrali. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tolik povyku kvůli jednomu trpaslíkovi… ne, takovou jízlivost si seriálová Hra o trůny nezaslouží, ač je pravda, že nejpřesvědčivěji vítězí v nejknižnější z disciplín – v dialozích. Slovo vládne, obrazy neuchvacují. Do jednotlivých rolí mi nesedli ani herci (včetně málo statného Tyriona), což bych ale měl vyčítat své představivosti, nikoli lidem, kteří knihu zfilmovali. Zfilmovanou literaturou, ničím (na)víc, je Hra o trůny. Naštěstí jde o literaturu mimořádně kvalitní. 80% Zajímavé komentáře: Marigold, DaViD´82, Morien, Džebe, Orthank, tartan ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Už na začiatku vás to vtiahne do deja a úplne pohltí... a vy len s obdivom a v napätí hltáte každý diel, jeden po druhom a neviete prestať. Neustále rozmýšľate nad tým, čo sa stane najbližšie, ako to celé dopadne... no ten geniálny scenár vás aj tak vždy prekvapí niečím, čo ste ani trochu nečakali - a to je na tom to najkrajšie. Po zhliadnutí prvej sérii môžem povedať len jediné: nemôžem sa dočkať 2. série ;) ()

Galerie (3 938)

Zajímavosti (471)

  • Hra o trůny je velmi známou značkou, a tak není divu, že pronikla i do videoherního průmyslu. Vedle vlastních videoherních adaptací (například od společnosti Telltale) se narážky na seriál formou „easter eggů“ objevují např. ve známých videohrách jako „Zaklínač 3“ (uvězněný Tyrion) nebo „Borderlands 2“ (princ Jeffrey/Joffrey). (Mancunian)
  • Modrý drak má představovat zmrzlou stranu. Modrý plamen je přitom ve skutečnosti třikrát žhavější než normální plamen. (asdfasdf)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama