Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

ivishka 

všechny recenze uživatele

I když šlo jen o začátky jednoho z největších hudebních ikon poslední doby, který spolu s dalšími vždycky zůstane v našich srdcích tak to bylo skvěle propracované a mělo to švih. Film se nikde nějákým způsobem "nezakousl" a i když tam byl pořád ten zvyk si za každým dialogem zapálit cigaretu tak taková byla tehdy doba-možná že to trošku přeháněli...Musím ocenit propracování postavy Julie bez které by film neměl šťávu za to díky hereckému výkonu Anne-Marie Duff a také samozřejmě hlavně Aaron Johnson a jeho skvělý,talentovaný,náladový John Lennon. Jeden z nejlepších životopisných snímků co jem v poslední době viděla. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Beatles mě pro můj hudební (ne)vkus nijak zvlášť neovlivnili, na druhou stranu jsem ale vždycky vnímal jejich význam pro rozvoj moderní popmusic a ani osobnostně mně čtveřice Brouků nijak nepřekážela. Pro fanoušky Johna Lennona má Nowhere Boy asi citovější rozměr, já dávám ocenění, která snímek nasbíral, spíš do souvislosti s tím, jakou stopu v britské kultuře Lennon zanechal, nežli s nějakými výjimečnými uměleckými dojmy ze zpracování. Osobně jsem viděl poctivý tříhvězdičkový film, který ve mě ale určitě hlubokou stopu nezanechá, maximálně si vybavím, že tam hrála Kristin Scott Thomas coby pedantská teta Mimi. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,OBČAS BY SOM CHCEL MAŤ KOZY. NIE SOM ÚCHYL, LEN BY SOM SA S NIMI CHCEL OBČAS POHRAŤ." __ Nebolo to istotne len tým, že takmer polovicu filmu som sledoval skôr len jedným očkom a preto ma vyslovene neoslovil, či výraznejšie neupútal, veď mladosť slávnych, priam ikonických osobností je vždy zaujímavou. Pohľad na Lennonovo búrlivé dospievania by zasluhovalo viac invencie, silnejší zápal zo strany réžie a hlbšie ponorenie do tých miest látky, ktoré sú skôr len načrtnuté a nie je ich málo. Nabrať na silnejších obrátkach mohlo aj tempo, ani nie po hodine som sa pristihol, akoby som film sledoval už aspoň o polhodiny dlhšie. Herecky pomerne slušné a chalan, ktorý hral mladého Paula McŠarmantného bol iný macho a škoda, že sa toľko neobjavuje na scéne. (1033. hodnotenie, 56. komentár k filmu) ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Lepší tři, a když člověk rychle přistoupí na tu melodramatičnost, která místy vyzrává v sarkasmus s přesahem, baví se hned líp a je to za čtyři. Thomas Brodie-Sangster v roli Paula Harrisona je beze zbytku okouzlující. A jeho úvodní třicetivteřinový nástup/výstup je nesmrtelně dobrý: https://www.youtube.com/watch?v=sNKY4NHM2gI. *~ ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o začátcích hudebního génia, jakoby to byla jen otázka kombinace chvilkového vzdoru a okouzlení matčiným zápalem pro hudbu, nikoli něčeho, co je dlouho v přetlaku a musí to ven. Jakoby stačilo jen včesat si pomádu a koupit kytaru a jsem během týdne muzikant, který se zapíše do dějin. Hodnotnější a zajímavější mi tady naopak přišlo podání charakterů dvou sester - tety Mimi a Johnovy matky. Jedna pedant, druhá pábitel, obě po svém milující, hereckými představitelkami navíc špičkově zahrané. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Za roli Johna Lennona získal Aaron Johnson kromě nominace na cenu BIFA za nejlepší herecký výkon také ocenění Empire Movie Award pro nejlepšího hereckého nováčka. (Mičl)
  • Film měl v USA premiéru 8.10.2010, tedy den předtím, než by John Lennon oslavil sedmdesáté narozeniny. (hellstruck)
  • Během natáčení se Aaron Johnson a o 23 let starší režisérka Sam Taylor Wood začali scházet. Brzy poté se zasnoubili a úspěšně se pokusili o dítě. (vadic)

Reklama

Reklama