Reklama

Reklama

Ztracen ve vesmíru

  • USA Love
Trailer

Vizuálně dokonalá podívaná! Jeden z nejvydařenějších sci-fi filmů roku 2011 se zabývá základní lidskou potřebou kontaktu a bezmeznou touhou po přežití. Po ztrátě kontaktu se Zemí uvízne kosmonaut Lee Miller osamocený na mezinárodní vesmírné stanici na oběžné dráze. Systémy podpory života postupně slábnou a Lee musí čím dál tím víc bojovat o svůj zdravý rozum a také o vlastní život. Jeho svět se uzavírá do klaustrofobické osamělé existence, až jednou učiní na palubě zvláštní objev... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa stene že hudobná skupina financuje film, bez toho aby v ňom vystupovala. Angels and Airwaves dotvorili svojou hudbou len atmosféru snímku, ktorý sa snaží zodpovedať na veľké otázky života, vesmíru a všetkého. Eubank očividne pozná žáner sci-fi a berie si to najlepšie z najlepšieho - máme tu mnoho odkazov na Kubricka, alebo na súčasné sci-fi ako Sunshine alebo Moon. Výborné zábery a krásne dotvorená atmosféra umožňujú Wrightovi ako hlavnému predstaviteľovi naplno ukázať svoj potenciál ako herca v omedzenom prostredí. Film aj napriek krásnemu úvodu a výbornému záberu bolo treba niečim vyplniť. A aj keď sa jedná o dôležitú časť filmu snaha natrieskať tam čo možno najviac nejasností, otázok bez odpovedí a pocitov spôsobilo, že som sa po chvíli začal nudiť, pretože som sa začal v príbehu strácať. Film je ale rozhodne zaujímavým dielom na poli sci-fi, na ktorý ten kto si ho pozrie nezabudne. Výsledný dojem bol z neho podstatne lepší ako vystihuje moje hodnotenie, ale k dokonalosti predsa len chýbalo veľmi veľa. ()

tormento 

všechny recenze uživatele

Nič prevratné ako DeLonge avízoval. Slabý vesmírny stroskotanec, ktorý sa prostredníctvom hlbokých myšlienok snaží upozorniť na to čo všetci vieme. 3 hviezdičku dávam, za zaujímavú vizualizáciu a podarené zábery, ale inak vládne mierne sklamanie. Zbytočné naťahovanie vydania, len kvôli magickému dátumu, a DeLongove vyhlásenia o výnimočnosti tohto snímku ( ako celej awy) tiež nerobili dobrotu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ztracen ve vesmíru je rozhodně působivé dílko - po audiovizuální stránce mu nemám co vytknout, po stránce herecké taky ne... Snad mohlo být více poutavé a méně uspávající (celý film jsem viděl asi až na čtvrtý pokus). V závěru jsem byl rád, že do sebe (téměř) všechno zapadlo a zmatek, ve který se během uplynulé hodiny děj proměnil, se nakonec ustálil. Hlavní myšlenka je dobrá (týká se originálního názvu snímku) a dovoluji si s ní souhlasit. Všechna ta srovnání s Kubrickem jsou vlastně hrozně nespravedlivá... Ale co dělat, když si o ně tvůrci tak okatě koledují, že? Tři a polovička. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Myslím, že by mi stačilo tak cca. 10 dní, aby se Houston neozval a hráblo by mi. Jsme sociální tvorové, když je někdo sám a nestýká se s ostatními, tak má pokřivený vnímání reality. Líbí se mi ta posloupnost když chlap začne hnít, nejdřív se přestane holit, pak mýt, uklízet. Běžně myslí na kundičky chvilku, pak už stále-"Tobě nevadí, že nejsme skutečný?"- Závěr je předvídatelný, ale i tak z toho mrazí .. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Snad tento příběh bude hoden k zapamatování......... Úvodní scénky z války dají tušit o co v příběhu půjde. Ale to až později. Velkou část příběhu, kterou budeme sledovat bych klidně označil jako "one man show". Kosmonaut, který uvízne v kosmické stanici ISS. Jednoho dne se Země (Houston) odmlčí. Je to cvičení? Nebo ne? Zkouška psychické výdrže? Samota však začíná být zdrcující. Podstupují se fáze, kdy nikdo neví co je sen a co realita, co přání a co skutečnost. A to vše vede k šíleným myšlenkám a činům. Za A: Už mi dávno odešel úsudek a za B: .... za B už jsem zapomněl.......... Nádherná fotografie, která se objeví v příběhu je kosmonaut sedící na autobusové zastávce. (42 minuta) CITÁT - Na někoho čekáš?.......... Povedené jsou také přechody z kreseb do reality (45 minuta). Halucinogenní příběh, který však místo stupňující ho se napětí, začal po padesáti minutách nudit. Kdo však vydrží uvidí ještě několik (třeba 63 a 73 minuta) krásných záběrů. CITÁT - Každý chce být milován........ Původní originální název filmu je Love (Láska). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Thomas DeLong (frontman skupiny Angels and Airwaves, na jejíž podnět film vznikl) se nechal slyšet, že písmena, která tvoří nápis LOVE, byla záměrně navrhnuta profesionály tak, aby v lidech při pohledu na ně vyvolávala klid a mír. (ChandlerBing)
  • Původně nesl snímek název I-Empire. (lostsoul81)
  • Vesmírná stanice vyrostla na "dvorku" rodičů režiséra Eubanka. (lostsoul81)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama