Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 1

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (599)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrovka, která mi sedla a já se skvěle bavil. Trio hereckých es se skvěle doplňuje, občas padne nějaká ta hláška a akční sekvence jsou dost nabitý. Jednu výtku mám k první bitce Stathama s Owenem v šeru, která byla trochu nepřehledná, ale to se dalo v klidu překousnout. Jinak co se týče scénáře - řekl bych, že se musel držet jasný osnovy a špatnej vůbec nebyl. Takže pokud tam byla nějaká nepřesnost, tak mi to asi uniklo, to jen tak na okraj reakce na zdejší komentáře. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.7/10] | me: Som rád, že sa stále točia takéto filmy. Niektoré sa podaria viac, iné menej, no mňa ako fandu kvalitných béčiek vždy poteší nový kus. V tomto prípade tomu tiež nie je inak. Je to kúsok, ktorý sa určite nezaradí medzi ikony, ale chlapskú old-school dušu poteší. Obsadenie je vyhovujúce, akcia dobrá a doba do ktorej je film zasadený je podľa mňa najväčším prínosom. Chlapi sú tvrdí, sem tam padne nejaká tá hláška, .... proste línia je zachovaná a určite sa nejedná o žiadne sklamanie. Je to klasika pri ktorej si každý poriadný chlap dobre oddýchne :). You show me a beautiful woman, I'll show a bloke who's sick of her shit. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Problém příběhu je, že je podle skutečnosti, a asi dá zabrat zachytit všechny zákuslisní machinace tak, aby měl divák jasno, a právě ony machinace mu nejvíc škodí. První půlka moc rozvláčná, druhá zas zamotaná, jako by reži nebyl moc pevný v kramflecích. Navíc akční to je, ale spíš "opatrně", celkově to je spíš "pomalejší" špionážní film. Jinak herecky asi není co vytknout - Statham vs. Owen, je na co koukat, de Niro chvíli hrál druhé housle, ale nakonec přidal pár hlášek, jen škoda, že Yvonne tu byla spíš symbolicky do počtu. # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

No paráda, vosumdesátky jak mají bejt, žádný bolševický plísňáky a nablblej Majkl Dejvid a spol se svýma céčkama a jinýma prakurvinama, Owen drsnej SAS vojcl, Statham sice hraje hovno jako obvykle, ale tady s tím nemám žádnej problém, jasně, RDN je už dědek, ale stejně furt kvalitní práce (mám pro něj slabost) a co se týká "útěkáře z vězení", pak ten byl prostě vystajlovanej neskutečně dokonale. Příběh byl béčko jak vyšitý, ale to právě patří k těm šíleným rokům minulýho století. Normálně tu dobu nesnáším až hystericky, tenhle film byl ale tak dobrej, že mě bavilo čumět na starý káry, příšerný hadry zúčastněných a nevkusný účesy (Stathama pochopitelně nemyslím). Zpětně mě tak napadá, že to zase tak špatná doba nebyla, člověk aspoň nepotkával na každým rohu odbarvenýho slaďouše, zkrátka na to chlapi víc srali... a v tomle případě i víc stříleli!!! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Někdy bývám děsně smutný z toho, že mi také nebyly shůry dány tak citlivé artové vlohy a hloubavá, filosofická mysl, abych dokázal poznat opravdu dobrý film, jako vy ostatní. A tak mi mnohdy nezbývá nic jiného, než si po odbouchané dvanáctce prolistovat Blesk, otevřít si lahváče, zanadávat s Máňou nad tou zkurvenou pravicí, postesknout si nad časy, kdy nám Pan ředitel každou neděli v poledne alespoň řekl, co si máme myslet, a místo Schopenhauera a Tarkovského vzít do své mozolnaté dlaně Morella, ukradeného z obecní knihovny, a pustit si nějaký ten tupý akčňák, který zcela odpovídá mé slaboduchosti. Kluci z hospody, co mě znají lépe, vědí, že bývám velmi skoupý na superlativy a ani teď neudělám výjimku. Tohle je skvělá, úžasná, fantastická, dokonalá, perfektní a excelentní osmdesátková reminiscence, u které jsem si málem uhnal tenisový loket a jestli to do týdne nebude v červených číslech, začnu být, kurva, teprve pořádně vulgární a agresivní. Narvu kOCOURA do mikrovlnky, análně zprzním Payushku, studenta FSS MUNI znemožním u všech gayfriendů na Assbooku a všem ostatním, co šli pod čtyři, zahltím poštu spamem tak perverzním, že pak budou mít panickou hrůzu hodnotit jiné filmy než ty, ve kterých hrají děti, zvířátka a Rosenberg!!! Tebe samozřejmě vynechám, Pane a Vládče, Otče zakladateli, Ty můžeš VŠE a já nadále tváří v prachu líbám kabely, po nichž surfuješ!!!! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Typ motorkářské helmy, použité během výkonu nájemné vraždy, se vyráběl až mnohem později. (Conspi)
  • Tahač Scania s návěsem, který je možné spatřit ve scéně v přístavu, kdy je Spikovi (Clive Owen) dovezeno to, co zbylo z Dannyho (Jason Statham) kumpána, se začal vyrábět až po roce 2000. (R1CH1E)
  • Mobilní telefony s krátkou anténou se v době filmu ještě nevyráběly. (Conspi)

Reklama

Reklama