Reklama

Reklama

Superman/Batman: Apokalypsa

  • USA Superman/Batman: Apocalypse
Trailer

Když se do gothamskému přístavu zřítí vesmírná loď, Batman a Superman narazí na záhadného Kryptoňana se schopnostmi stejně mocnými, jakými oplývá Superman. Když to zvětří Darkseid, Kryptoňana unese a dostane ho pod svou kontrolu na Apokolips. Supermanovi a Batmanovi tak nezbývá nic jiného, než Kryptoňana zachránit. Toho však mohou dosáhnout pouze infiltrací darkseidova nepřátelského světa, kde hrozby nesmírné moci číhají za každým rohem. Režie snímku se opět chopila Lauren Montgomery, která stála již za filmy Green Lantern: První let, Wonder Woman, či Superman: Soudný den. (Caszidy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Úvodních a závěrečných deset minut je zase tak akčních, jak to obvykle v hraných filmech nevídáme. Celý zbytek stopáže, tedy 60 minut, se ale nese v dost volném, někdy až nudném tempu. Děj se točí okolo ženské postavy, nové superhrdinky Kary Zor-El, ale celkově tu vystupuje velké množství nejrůznějších ženských postav a mimo jiné zde vystupuje i Wonder Woman, se kterou už má Montgomeryová zkušenosti. Jak je to v superhrdinských filmech obvyklé, tak ženské postavy tu neslouží jako objekt mužova zájmu (to spíše divákova zájmu), ale Kara není ani klasickou hybatelkou děje, jako třeba Wonder Woman, k tomu se snaží teprve dospět. Stále je totiž ještě postavičkou, kterou musí někdo neustále zachraňovat, což vlastně tvoří páteř filmu. Trochu slabé, ne? ____ Film vychází z minisérie Jepha Loeba, stejně jako v případě Batman/Superman: Public Enemies, a předpokládám, že stejně jako v tom případě jde o věrnou adaptaci komiksu (ještě jsem ho nečetl). Ale nemohu se zbavit dojmu, že tenhle snímek mohl předvést mnohem víc. Celá zápletka nedokáže diváka vtáhnout, kromě již zmíněného bombastického začátku a stejně tak epického finále, což je sice skvělých 20 minut, ale i tak je to na 80 minutový film málo. Je tu náznak klasické tréninkové scény (asi 2 minuty), jenže Kara je od počátku spíš nesympatická a značnou část děje (první půlka) se Superman a Batman jen dohadují o to, jak se s ní má naložit. Blbý je, že ani návštěva Apokalypsy se mi nelíbila. Což jsou ale zase všechno výtky směřující pravděpodobně již ke komiksové předloze. Výsledek je na stejné úrovni, jako Public Enemies - jednorázová snesitelná zábava, ale nic, k čemu bych se chtěl někdy vrátit. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák mě bavil víc než některé vysokorozpočtové hrané komiksárny. Batmanovi se Supermanem to spolu dobře klape, a když se k nim přidá i sexy Wonder Woman... hmm, pak si začínám přát, aby jednou natočili hranou Justice League. Dlouho jsem neviděla animák pro dospělé (no netvrďte mi, že se všemi těmi vytuňěnými ženskými postavičkami tvůrci mysleli na děti), takže mě překvapilo, že film dobře funguje i po emocionální stránce. Roztomilé. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Trošku zvláštní origin Supergirl předpokládá už něco načteno (Barda? Darkseid, Granny Goodness (WTF?) a jeho/její Fúrie na Apokolips?), nicméně díky půvabné osobnosti Kary i slušné dávce vtipu se mu daří zaháčkovat. O něco slabší animaci vyvažuje dynamika akce a příjemná výtvarná stránka. Těsných 70% ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Větší slátaninu jsem neviděl. Na amatérský počin by to bylo asi vynikající, jenže tohle má být naneštěstí DC. Nepamatuju si už přesně, kolikrát jsem se sám sebe v průběhu ptal, co tam vlastně dělá ten Batman, když se sem absolutně, ale absolutně, nehodí (dobře, suše hláškoval). Animace vypadala japonsky (jasně že nebyla špatná), hudba jako vystřižená z Ironmana, no a tomu scénáři se chvílema jednoduše nešlo nesmát. Obzvlášť Dárksajdus byl originální od pohybů až po jméno a podobně na tom byl i ten kozatej Kleki-petra, mimochodem, s vynikajícím mužským dabingem i přes fakt, že šlo očividně o ženskou (ale vlastně, kdo ví?) Nejhezčí holka, Layla, si opět musela umřít hned zezačátku, aby tam to otravné pískle, na konci měnící se v Top dívku, mohlo přes hodinu strašit. Na druhou stranu, scéna s Klárkovými rodiči na farmě neměla chybu. Ale jinak je to doporučený film hlavně pro kategorii 11letých žáků druhého stupně, co maj zrovna prvně fyziku. Bída, ale já to čekal - Superman a Batman dohromady? Už se moc těším, co Snyder za ty dva roky vymyslí. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Po minulém crossoveru je tu ledová sprcha a jedna otravná superbloncka. Batman, Superman a i Wonder Woman jsou zde jen okrajové postavy a vše se točí kolem Supergirl. Bohužel mě však přes hodinu omáčka kolem nechutnala. Kromě boje ke konce bych se na to ani nedodíval. Celé to totiž působí ve stylu - nudné kecy, hodíme tam pár minut mlácení, nudné kecy a zase dáme mlácení o ničem...čekal jsem daleko daleko více a v porovnání s původním Public Enemies je to průměr. Nějak mě ani moc nerajcoval pohled na tolik ženských. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (3)

  • Kara a Superman spolu mluví jazykem Kryptonian, použito však bylo ve skutečnosti Esperanto, mezinárodní vytvořený jazyk podobný němčině. (JORDY)

Reklama

Reklama