Reklama

Reklama

Nesmrtelní

(seriál)
  • Slovensko Nesmrteľní
Slovensko, 2010, 12 h 29 min (Minutáž: 63–85 min)

Předloha:

Jane Austen (kniha), Lev Nikolajevič Tolstoj (kniha) (více)

Hrají:

Jiří Langmajer, Elena Podzámska, Lívia Bielovič, Juraj Loj, Martin Horňák, Ivan Krúpa, Rasťo Piško, Martin Vrána, Lucia Spanělova, Marko Krosbak (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Filmový projekt Nesmrtelní je cyklem deseti snímků ze současnosti, které rozehrávají dramatické příběhy inspirované literárními klasiky. Okamžiky plné lásky, nenávisti, žárlivosti i dalších lidských citů získávají v podání plejády vynikajících herců nový rozměr, a přesto znovu dokazují to, že i dnes zůstávají ve společnosti hodnoty s nadčasovou platností. Novodobý donchuán v podání Maroše Kramára, schizofrenický lékař Miroslav Noga, cynický podnikatel Milan Kňažko nebo vášnivý gambler Jiří Langmajer. I to jsou hrdinové Nesmrtelných… (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Leotardboy 

všechny recenze uživatele

Projekt Alfa: Nuda, pomerne slabý render, efekty na priemernej úrovni a z pôvodného námetu sa dalo vyťažiť ďaleko viac. Celý film sa to nevedelo rozbehnúť, chýbal tomu akýkoľvek drive. Navyše tam bol nepodarený záber kde bolo vidno nad hlavnou postavou mikrofón. Tejto časti dávam ** (dve) hviezdičky. ()

petisek 

všechny recenze uživatele

Po prvom diely boli pre mňa Nesmrteľní príjemným prekvapením. Náramok v réžii Emila Horvátha mal síce pomalší rozbeh, ale v polovici príbeh nabral grády a vykľula sa zneho celkom slušná dráma okorenená skvelou hudbou Richarda Müllera. Aj nasledujúce diely ma oslovili - či už scenárom, kvalitnou pôvodnou hudbou popredných slovenských hudobníkov, alebo neopozeranými hereckými tvárami, podávajúcimi úžasné herecké výkony (za všetkých musím spomenúť Stanislavu Pazmányovú ako Elenu v Ľúbi neľúbi). Po štvrtom diely "Fejs" zvyšujem svoje hodnotenie zo 4 na 5 hviezdičiek - nedá sa mi inak - Nesmrteľní sú žiarivou hviezdou medzi slovenskou televíznou tvorbou a svojou kvalitou vysoko prevyšujú to bahno, čím nás inak kŕmia naše televízie. Škoda, že kvalita nie je ocenená tomu zodpovedajúcou vysokou sledovanosťou. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10 Skvělý koncept, zajímavá realizace, pestré herecké obsazení, žánrově kypré. Jediné tedy, co lze celému cyklu vytknout je opakování některých herců ve více dílech, ale takových chyb se dopouštěli i tací jako Oldřich Daněk, takže je to prominutelné. Měli bychom se začít obávat konkurence moderní původní tvorby našich východních sousedů a nevzpomínat jen na slovenské pondělky. ()

Triple H

všechny recenze uživatele

Videl som časť "Dlhá cesta domov" - Tej dávam kľudne aj ****, lebo bola naozaj veľmi pekne spravená. Latinák hral super - ako zo života. :-D Môžu z toho naozaj urobiť slovenskú vianočnú televíznu klasiku. Videl som aj časť "Projekt Alfa" - tej dávam *, a aj to naozaj len za snahu a plný výstrih Slávky Halčákovej. Experimentálny vizuál oceňujem, ale to je tak jediné čo sa dá na tomto kúsku pozitívne oceniť. Sorry, scenár stál za úplné hovno, réžia taktiež, film nebol napínavý, ani nemal žiadnu atmosféru. Herci boli drevení (žeby neskúsenosťou s bluescreenom??), pričom Miro Noga skutočne hral na úrovni niekoho, kto sa herectvu nikdy predtým nevenoval. Otrasné podávanie replík. Snaha sa cení, ale toto proste silno nevyšlo. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Náramek (5) - Úplnou náhodou jsem se dostal ke sledování této části slovenské série a musím přiznat, že mne velmi mile překvapila. Takový dobrý vizuál jsem nečekal. Když přičtu skvělého Langmajera a zajímavě do současnosti zasazený příběh, tak jsem ochoten i přimhouřit oči nad nedorazy ve scénáři. Hon na legendu (1) - Bohužel hned druhé setkáni se sérií by nejlépe charakterizovalo úsloví - od pangejtu k pangejtu. Bohužel. Pokud mají hlavní hrdinové působit jako slavný herec a jeho agent, tak musím konstatovat, že na mě působí jako všechno možné, jen ne tak, jak by asi měli. Nejvíce asi jako blbec a blbeček. Začalo to už komorním pojetím divadelního představení (které rozhodně neevokuje pocit - "tak todle je pan herec, velká hvězda"). A dále v těchto kolejích pokračovalo .... Nevím, jestli to jako má být parodie, nebo zobrazení reality. Květy a Lucie (2) - Předvídatelný, plochý a tuctový příběh. Vizuální stránka věci taky nic extra. Divný střih a používání filtrů. Herecké výkony - šeď. Mám problém soucítit s někým, kdo má trochu divný žebříček priorit a volí svůj život před jednou částí svého těla. Scény, které mají být dojemné, pak mohou jen těžko fungovat. Fejs (2.5) - Vizuál místama pěkný. Příběh jako nápad dobrý, realizace už tak ne. Postrádám nějakou větší hloubku. Prostě televizni jednohubka, která se snaží o nové věci. Ale člověk na to koukne a za hodinu na to zapomene. Někteří herci mi do svých rolí nepasovali. To ale není případ Fejse, hlavního hrdiny. Ten byl dobrý. Miluje nemiluje (2) - Prkenné herecké výkony českých herců - paní s bradavicí a pana rádoby vtipného - totálně pohřbili tento díl hned na začátku. Jinak průměrná červená knihovna. Nic moc navíc. Super oživení - sympatická starší paní s východoslovenským přízvukem. Ema B. (3) - Tak takovou ženskou bych pod střechou mít teda nechtěl :) Povedená střihová pasáž nákupní horečky. Celkově solidní příběh vč. zpracování. Dlouhá cesta domů (3) - Prostřední nosná část příběhu je celkem vtipná. Výtku bych měl k závěru - vše bylo najednou až příliš v pořádku, růžové a happy. Některé pasáže (kladení fotek při úvodu) byly jak vytržené z průměrného sitcomu. Taky mi tento díl vůbec nezapadá do celé série. Ale zase na odreagování dobré. Kontrola (odpad) - Přiznám se, že jsem vydržel asi 15-20 minut. Pokus o komedii. Bohužel trapný. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (7)

  • Nesmrteľní sú už štvrtým projektom, kde si pod vedením režiséra Róberta Švéda zahral Pavel Višňovský a zároveň tretím spomenutého režiséra, v ktorom sa objavila Soňa Norisová. Rovnako je tento seriál už treťou spoluprácou Róberta Jakaba, Soni Norisovej, Michala Kubovčíka a Zuzany Mauréry. Mnoho hercov sa taktiež predstavilo v seriáli Panelák (od r. 2008). (ludovit14)
  • V Kontrole je zakomponováno několik záběrů z dílu Kvety a Lucie. (NinadeL)
  • Niektoré scény sa nakrúcali v podzemných garážach nákupného centra Eurovea či v bratislavskom diskotékovom klube Dopler. (ludovit14)

Reklama

Reklama