Reklama

Reklama

Vyměřený čas

Trailer 2

Ve světě, kde se neplatí penězi, ale časem, můžete buď žít věčně, nebo záhy zemřít. Justin Timberlake a Amanda Seyfried září v hlavních rolích akcí nabitého závodu s časem o muži křivě obviněném z vraždy a jeho pokusu svrhnout zkorumpovaný systém, ve kterém musí bojovat o vlastní život, protože každá vteřina se počítá. (Magic Box)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (2 098)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že když už scénáristu konečně napadne poměrně neotřelá myšlenka s několika opravdu vychytanými detaily, místo aby jí dotáhl k dokonalosti, splácá stereotypní honičku o tom, jak si metrosexuální Džastýn snaží dobít digitálky. A tak jediné, co člověku utkví je, co dokáže s už tak hnusnou Amandou Seyfried udělat rezavé mikádo! Asi budu mít nějaký pokřivený vkus, protože když se tady jeden trochu začte, aby si pomalu vytíral z očí čerstvý ejakulát zdejších pubescentů! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujimavy namet o nelutostnom boji o zivot, ktory sa da predlzit, ak o to tvrdo bojujete. Ked som si o tom nieco precital, nechapal som, ako je to myslene. Trailer mi to naznacil a film uplne vysvetlil. Jednoduchy dej, kde nie je nudza o napätie. Opät je tu ta bohata vrstva ludi, ktora si zije v pohode a ma desiatky az stovky rokov zivota a ta chudobna vrstva, ktora musi o kazdu minutu zivota tvrdo bojovat. Akcny sci-fi thriller, ktory ma ani chvilku nenudil, ale do plneho hodnotenia mi tam nieco chybalo. Cillian Murphy je skvely zaporak. _________ Justin Timberlake - (Will Salas) +++ Cillian Murphy - (Raymond Leon) +++ Amanda Seyfried - (Sylvia Weis) +++ Shyloh Oostwald - (Maya) +++ Johnny Galecki - (Borel) +++ Olivia Wilde - (Rachel Salas) +++ Matt Bomer - (Henry Hamilton) +++ ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film bohužel končí v nejlepším. Otázka, co by nadbytek času udělal na "trhu", tedy s lidskou společností, je v závěru vlastně jen nakousnutá (fabriky se zastavily). Sledování časové hyperinflace, ať už by vedla ke zbourání systému nebo k válce o čas, by bylo zajímavé. Tenhle boj časového Robina Hooda a jeho lady Marion (zatraceně pěkné a vždy na vysokých podpatcích) je takový uvedení do tématu. Každopádně myšlenka sama je perfektní, a vlastně jen víc zvýrazňuje prvky sociálního darwinismu (jenž s Darwinem nemá nic společnýho), který už jsou dávno v "provozu", tedy víc peněz=lepší přístup ke zdravotnictví, lepší strava=delší život, aniž by přitom ty peníze byly výsledkem lepší a užitečné práce. Stoupenci nadvlády kapitálu přitom dělají stejnou logickou chybu jako autoři myšlenky o nadvládě germánské rasy, protože neberou v potaz, že evoluční vývoj je boj neustálej a neexistuje v něm nějaký permanentní vítězství. Nedá se tak žádnej stav zakonzervovat, protože to vede ke stagnaci a degeneraci. Musí bejt neustále z čeho vybírat, ne vyšlechtit jedinou možnou variantu. Film sám je hodně podobnej Niccolově prvotině Gattaca, a to nejen dějově, ale celkovým výrazem, chladnými strohými lokacemi, trochu retro automobily (žádný product placement), a samozřejmě celkovou myšlenkou boje jedince proti nespravedlivýmu systému. I když film určitě není dokonalej (plný nevyužití myšlenky, člověk by řekl, že není nic jednoduššího než ukrást trochu času navíc), ale stejně se mi to líbilo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krásné v detailech, ale celek je trochu nejistý...podrobněji: Jako by můj velký oblíbenec Andrew Niccol neměl sám dostatek času, aby zaoblil všechny ostré hrany fikčního světa a jeho vnitřní logiku. Byl jsem doposud zvyklý na uhlazenost jeho děl s až děsivými detaily, které se v In Time částečně opakují a částečně jsou ponechány na "vůli diváka". Když však pominu tyto detaily jako odčerpávání času, tak mi zůstává velmi zábavný (tempem, atraktivitou světa i humorem!) film, který s ničím neztrácí zbytečně čas. Fascinující je rozhodně forma (kamera, výtvarné pojetí), které je u Niccola vždy decentní, ale prakticky bezchybné. Příklad barva peněz? Zelená. Ve filmu představuje hodiny, kterou jsou "peněženkou času" a stejně tak jsou zelené i hodnoty "časových uložišť". K tomu přidejte rozdílnost jednotlivých zón, architektonicky i barevností a hned vidím několik důvodů, proč film vidět znovu. A to ještě neřeším všechny ty časové odkazy (Greenwich=GMT), ekonomickou metaforu, absurdní "lidské" situace a cameo Rachel "S1m0ne" Roberts. Jak koukám na hodinky, tak už tady píšu moc dlouho, takže jedno oko zavírám, druhé přivírám a přestože skoro nevidím na klávesnici, dopisu komentář, dávám lehce nadhodnocených 5* a jdu si 4 minuty luhovat černý čaj (hlavně, že to včera byly tři minuty). PS: zásadní postřeh, všimli jste si, že všechny (!) důležité postavy filmu mají modré oči?:-) Kam až dokáže zajít autor při barevném sladění... PPS: Amanda je velmi sexy, nejen v té úžasné podprsence... Více zde. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu vypadal hodně zajímavě a já jsem si myslel, že půjde opravdu o nějaký "inteligentní" sci-fi. Překousnul jsem i toho Timberlejka, kterýho nemam rád. Ale nepřekousnu, že postupně z toho vylez takovej zábavně-naučnej pořad pro žáky základní školy o tom, co to je kapitalismus, inflace, sociální dáfky a podobný záležitosti. Druhá polovina filmu je v podstatě o tom, jak pořád někde pobíhá Justin Timberlake a Amanda Seyfried, ale děj se nikam neposouvá. A najednou padly závěrečný titulky, aniž by film dospěl k nějakýmu smysluplnýmu konci. Jako docela hezky se na to koukalo, ale celkově je to blbost. 50% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (29)

  • Většina použitých vozidel ve skutečnosti pochází ze 70. a 80. let 20. století - některé byly vzhledově mírně upraveny, u všech byl nahrazen zvuk motoru za jiný - "futurističtější". (Adrai)
  • V príbehu filmu sa dajú nájsť spoločné paralely a motívy s predchádzajúcim filmom režiséra Gattaca (1997). Obe snímky sa zaoberajú vrodenou nerovnosťou v spoločnosti, hlavný hrdina sa snaží prekonať túto priepasť a nakoniec je sledovaný políciou kvôli podozreniu z vraždy. (Greenpeacak)
  • Když ve scéně útěku z večírku Will (Justin Timberlake) a Sylvia (Amanda Seyfried) zaparkují pod mostem, aby se schovali strážcům času, zbývá Willovi přibližně hodina života. V následující scéně je ale bílý den a Will stále žije. (tomeek)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama