Reklama

Reklama

Vyměřený čas

Trailer 1

Ve světě, kde se neplatí penězi, ale časem, můžete buď žít věčně, nebo záhy zemřít. Justin Timberlake a Amanda Seyfried září v hlavních rolích akcí nabitého závodu s časem o muži křivě obviněném z vraždy a jeho pokusu svrhnout zkorumpovaný systém, ve kterém musí bojovat o vlastní život, protože každá vteřina se počítá. (Magic Box)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (2 096)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý sci-fi thriller. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch budúcnosti, kedy sa ako univerzálne platidlo používa čas do konca života, vďaka čomu síce ľudia nestarnú a mohli by si udržať večnú mladosť, lenže zároveň je ho potrebné neustále doplňovať, čo je náročné a spoločnosť je tradične rozdelená na vyvolených, ktorí ho majú množstvo a bežných, ktorí doslova prežívajú zo dňa na deň. Mladík si na tento štýl života plne zvykol, lenže keď sa dozvie skutočnú pravdu o tomto svete a navyše jeho matka umrie zbytočnou smrťou, rozhodne sa všetko zmeniť. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa to podať aj lepšie. Určite musím pochváliť tento originálny nápad s časom ako peniazmi budúcnosti, kvôli čomu je tu dobre vykreslené rozdelenie spoločnosti a správanie ľudí, čo filmu ako celku dosť pridáva, inak je to opäť ten typ filmu, kde sa nezbavím rozporuplných pocitov. Na jednej strane to celé pôsobí až príliš naivne, povrchne a miestami aj dosť hlúpo, takže to mohlo byť rozhodne aj o dosť lepšie, ale keď sa cez to prenesiem, stále je to dostatočne zábavný a dynamický film, pri ktorom som sa nenudil ani na okamih. Len ma mrzí minimum výnimočných scén, ako celok ma to bavilo, ale iba dve scény sa mi skutočne páčili, beh matky oproti synovi a definitívne vyriešenie problému so skupinou neustálych prenasledovateľov. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Klasickej akcie je tu až prekvapivo málo, padne tu len pár úderov, prípadne výstrelov, dokonca aj zabitých je tu úplné minimum, prednosť tu majú hlavne rôzne naháňačky, či už automobilové alebo pešie a tie sú pomerne obstojné, len mohli byť napínavejšie. Herecké obsadenie nie je zlé, Justin Timberlake mi neprišiel ako práve najlepšia voľba, ale zvládol to až prekvapivo dobre, k tomu charizmatický Cillian Murphy, sympatická Amanda Seyfried, len záporáci mohli byť výraznejší, týmto chýba rešpekt a Olivia Wilde mohla mať viac priestoru. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, Andrew Niccol má rozhodne naviac, čo už aj viackrát predviedol, ale v rámci filmu to aj celkom stačí. K slušnému zážitku nepotrebuje bohatú výpravu budúcnosti a ani preakčnelé scény, len ma mrzí, že sa tu o hlavné postavy ani nedá až tak moc obávať, toto sa dalo podať aj omnoho lepšie. Takže potenciál bol omnoho väčší, pri inteligentnejšom prevedení by to možno bol aj nový žánrový kult, ale bavil som sa, určite sa to pozrieť oplatí. 68% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Není čas ztrácet čas a tak dřív než mi na ruce dotiká poslední minuta, musím vysmrknout tento komentář a doufat, že film stihnu ohvězdičkovat, ať se na mě vzpomíná jako na rákosku, co plnila své povinnosti, uživatelky CSFD....50 vteřin života přede mnou a já žasnu jak umím rychle psát a dokonce se stihnu i zamyslet, proč jsem před deseti minutama vysolila za ten poslední nájem týden života, když jsem věděla, že mi zbude jedenáct minut. Možná to je tím, že už senilním, je mi 897 let a stále vypadám na 25, jenže mozek hloupne...30 vteřin života a já se musím pochlubit, že mě Vyměřený čas neodrovnal, ale maximálně lehce potěšil asi jako když místo kvalitní jebačky až do konce dostanete tři minuty dlouhej průměrnej orál. Řeknete si, že to nebylo nejhorší ale nestříkáte z toho plus nic moc za vzpomínku to ve Vás nezanechá. Myšlenka filmu nebyla zlá, zPRCování bylo průjemné a tak tu máme příběh dacana co vyhlásil stopku stopkám a hodlá mít na své ruce minimálně tisíc let. Já mám deset vteřin...sbohem krutý světe....Moment ono je před těma vteřinama ještě deset dalších čísel. Aha, takže já neumírám. Zasranej zelenej zákal trápí mé šikmé oči a dělá mi utrápenou žlutou hlavu. No což mrdat to, času mám dost, jdu se lesbit do nejbližšího bordelu s 903. letou Amandou a 912. letou Olivií co jsou stále šukézní ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý ústřední nápad by si zasloužil trochu více rozpracovat. Děj filmu je totiž zbytečně jednoduchý a dalo by se z toho vytřískat určitě více. Ale ten svět je fakt dobrej, měl jsem z toho takovou zkrachovalou sociš náladu, jak všichni furt hákovali a pak hned dvě hoďky za bus atd. Každopádně je to zábava a ústřední dvojice je hodně fajn. Amanda Seyfried se mi nikdy moc nelíbila, ale tady je doopravdy sexy. A měli tam hrozně hnusný auta. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je tu ten nápad, naštěstí dost dobrej, aby to utáhl. Nejenom, že díky němu je prostor pro řadu super scének, ale má něco do sebe i po stránce trochu víc...jaksi... filozofický... I když to není až zas tak horký. Trpí to klasickým syndromem originality, co se v první polovině vyčerpá a teď se neví, co s tím dál dělat, takže se zvolí nějakej vyzkoušenej postup (honička). Jinak Timberlake je očividně jeden z mála zpěváků, co to zkusí s filmem a totálně nepohoří (Madonna, Mariah Carey). Nemám nijak v lásce Amandu Seyfried, ale tady je OK. Cillian Murphy tu ovšem jasně vládne a je tak ultra-cool, že kdyby to bylo celý o něm a Timberlake tam třeba jen někde mezi komparzem zakašlal a umřel, nevadilo by mi to. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Napad je to docela zajimavej, Niccol vzal pojem "nemam cas" krapet doslovne a vysledek je akcni sci-fi. Bohuzel krome toho casu na rukach to v nicem sci-fi nepripomina. Coz by ale zas tak nevadilo, kdyby tu byla aspon solidni akce, ale ty je bohuzel minimum. Vetsinou to tak je nicim originalni film o dvojce zlodeju na uteku a poldovi, co nechce vzdat pronasledovani. Je fakt velka skoda, ze se vic keca, nez jedna, protoze jinak by to vubec spatny nebylo a herci jsou navic sympataci. Sice ne ztracenej cas, ale vic nez 3* to neda. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (29)

  • Natáčení choulostivých scén okomentovala Amanda Seyfried (Sylvia Weis) slovy: „Justin byl opravdu super. Přišel na plac poté, co dotočil film Kamarád taky rád, kde měl sex prakticky každý den. Dá se říct, že byl ve formě." (Sufferer)
  • Nakrúcanie sa muselo na čas pozastaviť, pretože Justin Timberlake (Will Salas) utrpel zranenie lýtkového svalu. (ČSFD)
  • Tvorcovia filmu čelili žalobe za plagiátorstvo zo strany spisovateľa Harlana Ellisona, ktorý tvrdí, že film je založený na jeho ocenenej poviedke "Kaj se, Harlekýne! řekl Ticktockman" z roku 1965. Po jeho zhliadnutí však žalobu odvolal. (Greenpeacak)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama