Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 1

Recenze (979)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nedokážu slovy popsat, jak moc je tento díl lepší než všechny předešlé dohromady. Konečně se dostal na úroveň divácké snesitelnosti, za což mu skládám poklonu, protože jsem to nečekal ani v nejrůžovějších snech. Samozřejmě je ve filmu stále mnoho nesmyslů, pičovin a ptákovin, které si neodpustím vyjmenovat. Začal bych u počítačových efektů v popředí s digitálním miminem. Takhle blbé a debilní efekty nebyly jistě k vidění ani mnoho let nazpět. K jejich docenění je asi nutné býti retardovaným debilem. Dále bych se pozastavil u té hnusné přeslazené omáčky, která je vehementně cpána do každého dílu. Zejména díl předchozí byl na její hnusné pachuti vybudován. Zde je jí výrazně méně, ale ten její hnusný zápach je cítit asi stejnou měrou, jak zdejším ,,upírům" smrdí ,,vlkodlaci". Tahle omáčka je ve filmu asi pouze pro oslovení širokého diváctva, ve kterém 97,6 % tvoří retardované 10 - 12 leté puberťačky, co ještě neměly měsíčky. A konečně se dostávám k poslední výtce, která mi stojí za vypsání. Tou výtkou není nic menšího než nejrostodivnější ,,superschopnosti", které pojem ,,upír" škrtají a nad něj píší ,,,,,,,,,,upír""""". Ano, skutečně takhle výrazně se zdejší ,,,,,,,,,,upíři""""" od těch původních liší. Jinak se samozřejmě jedná o krásný film a stojí za to ho vidět. P.S. Ty čárky dole symbolizují pochopitelně dolní úvozovky. Film mi rozhodně nestojí za to, abych hledal, že se tyhle úvozovky („) dají psát například použitím kombinace: levý alt+0132. Jo a hodnocení? Hodnotím 2*. Poznámka pro dementy, která je zde rozhodně na místě: dvojka je celé číslo přesně mezi jedničkou a trojkou. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Až na závěrečnou bitvu, která se vlastně neodehrála je ten film dost hloupá blitinka, která mě ničím nezaujala a od odpadu! to vytáhlo maloučko "scének". Jo a nesmím opomenout snad to nejhorší: to si maskérka nevšimla, že se obrovská vrstva světlého make-upu sráží hercům na ksichtě a tvoří tak nehezké mapy a vrásky? Poslední puntík k směšnosti.. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer / Námet: Breaking Dawn by Stephenie Meyer | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Wyck Godfrey, Karen Rosenfelt, Stephenie Meyer | Distribúcia: Summit Entertainment | Štúdio: Temple Hill, Sunswept Entertainment | Rozpočet: 120 miliónov $ | Tržby: 821,816,683 $ || Našťastie, tento diel nabral znovu pravý smer Twilightu: Je to tak patetické a umelé, že sa na tom dá s chuťou zasmiať :) Z predošlého dielu totiž hrozilo, že sa z toho stane seriózna záležitosť - bolo to tým pádom málo zábavné. Finálny diel však disponuje s obrovským zmyslom pre humor - tvorcovia si uvedomili, že sa už niektoré veci fakt nedajú brať vážne, a tak si np z vyzliekania Jake-a robia srandu naschval. Až do konca finálnej bitky to bolo za poctivé tri * ako pilotný diel, no happy endig posral značku Twilight ako sa patrí. Ps: Aj ked Kristen Stewart ukázala v Snehulienke a lovcovi strašný výkon, bol určite lepší, než v ságe. Tu sa ale potrvdilo, že to bol len klam, a je fakt hodná svojej nominácie na Zlatú Malinu za najhorší ženský herecký výkon v roku 2012 ;) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮJ LIDSKÝ VĚK SKONČIL, ALE NIKDY JSEM SE NECÍTILA TAK NAŽIVU. ZDÁLO SE, ŽE DOKONCE I VOLTURIOVI PŘIJALI MÉ NOVÉ POSTAVENÍ. ALE I TAK BUDOU CHTÍT SVŮJ DŮKAZ…“ /// Bella má sviště a seznamuje se s tím, co že jako bejt ten upír vobnáší. Sací přátelé jim spíchli příbytek (dali tam i nábytek…vo dobytku nic nevím…). Důležitý je (hlavně pro Edwarda), že šukat ji furt baví. Jo, a CO NA TO TÁTA? Romantika jde stranou, nezněj tady ani žádný idiotský slepičí kydy. Bez dlouhýho vysvětlování je tu upírská legenda, nějaký ty hrátky se schopnostma a čeká nás boj. Za rodinu (За Родину – poznámka pro cizince). Ale taky boj, ve kterým má každej z rodiny za co bojovat. Upíří mysteriózno mě baví. Ta vomáčka vokolo je trochu hloupá, ale ač nerad, tak přiznávám, že ta bitva je celkem vyhroceně zábavná (Pozor! Nezaměňovat s orgastickou zábavou!). Jasan, nejedná se vo žádnej zápis do historie. Dokonce ty počty soupeřících stran můžou vést u milovníků davovejch scén k pohrdání, ale v rámci ságy… je to určitě ten slušnější příběh. A proto dám 3*, aby mě už nikdy nevotravovali! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stephenie Meyer, ani nic s ní společnýho, mně nesmí do baráku! 2.) Mám spadeno na drsnou Dakotu Fanning. (nebo snad na sladkýho Robertka?) 3.) Thx za titule ,,PrcekTK“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dva roky odhodlávání si pustit závěrečný díl této ságy. Nakonec jsem se k tomu odhodlal a dle mého nejlepší díl celé série. Seznámíme se s několika dalšími upíry a na závěr boj, který má menší zvrat. Na dvouhodinový snímek se toho moc neděje, ale přesto na úroveň, kterou Twilight v některých dílech měl, se jedná o úspěch a důstojné uzavření série .. 6/10 = 63% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Pod závěrečnými titulky zní píseň skupiny Green Day "The Forgotten", která byla vydaná jako propagační singl na oficiálním soundtracku. (GreatestFan)
  • Natáčení prvního a druhého dílu probíhalo zároveň. Začalo 1. listopadu 2010 a skončilo 15. dubna 2011, a to v Baton Rouge v Louisianě, Riu de Janiero v Brazílii a také ve Vancouveru v Kanadě. (Verunka1995)
  • Při natáčení s dětmi tvůrci střídavě používali opravdové třítýdenní děti a animatronickou "hračku". Kristen Stewart (Bella) měla raději práci se skutečnými dětmi, protože cítila, že díky nim dosahuje lepšího hereckého výkonu. (pan Hnědý)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno