Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 2

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 121)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Popravdě přemýšlel jsem i o čtyřech, neboť tohle je v mnoha ohledech zajimavější, nabušenější a hlavně to neutápí epično pod návalem hnusného balastu nevkusu jako např. TF2 či pár dalších velkých výplachů.. Ale na druhou stranu stále tu zůstalo od jedničky až moc neopravených chyb na to, abych bez výčitek mohl tu čtyřku dát. Děj je zase typicky toilet-made, fakt nechápu, co se v posledních letech stalo se všemi slušnými scénaristy.. Nové postavy nezajímavé a i když je Andromeda (resp Pike) opravdu fajn kus amazonky, ve zbroji obzvlášt, její postava je jako všechny ostatní zcela bez vývoje (i když se o to asi snaží) a plochá.. No, důvod proč jsem uvažoval dokonce o čtyřech je 1, Značně horší jedničce jsem dal taky 3.. 2, jako demo God of War to funguje přímo mistrovsky - aspon co se vizuálu týče - tak velkolepé srandy jsem neviděl ani nepamatuji a ta hra mi prostě stále musela přicházet na rozum, 3, zlepšily se i další stránky řemesla - např. kamera je určitě klidnější, střih ještě umírněnější a souboje jsou i díky těm vizuálním orgiím velmi eye-candy. 4, velký počet vlasatých chlápků a lepší účes Žejkasullyho.. 5, Když zcela odsuneme mého velkého oblíbence badass mothe... Neesona, má tu parádní roličku další oblíbenec, angličan každým coulem Nighy - škoda, že kvůli těm nešvarům v scénáři se jeho postava nemůže projevit ještě více, ale i na tom prostoru, co má, prostě válí.. No, tak to by bylo asi vše, dvojka je prostě větší, monstróznější, akčnější a když se vypne mozek, jde si to užít parádně. Lepší 3, na 4 ale nepudu, mám pocit, že podruhé by se mi to potvrdilo. (ted jen přemýšlet, jestli nedat TF2 ještě o jednu méně) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hněv Titánů? Zlobím se spíš na sebe, že jsem disk s tímhle myšlenkovým vakuem nevyhodil oknem. Režisér Jonathan Liebesman přitom předloni překvapil dle mého (dle kritiků nikoliv) velmi slušnou vojenskou vymejvárnou nazvanou Světová invaze. Sledování tohohle kousku ale místy až bolí. A divák si připadá jak v dětských letech, kdy se nenápadně očima natahoval pro zmrzlinu, ač od rodičů striktně věděl, že ji měl pro dnešek dost. Takové pocity jsem zažíval, když jsem sledoval tlačítko s možností posunout tenhle rambajs trochu dopředu. Řekl jsem si, dám tomu ještě šanci. Tahle antická řežba je ale pořád jen tupým výplachem, jak tomu bylo (neviděl jsem a vidět nechci, jen soudím z recenzí) u jedničky. Když tu někdo mluvil, bylo mi jedno, o čem, když tu pobíhaly uřvané potvory, bylo mi jedno, koho si dají ke svačině, když se řešily vztahy mezi hrdiny, zakrýval jsem si oči, když se objevila Rosamund Pike, nepřál jsem si, aby byla v následující scéně nahá.. prostě nic! Zbytečně strávená půl druhá hodinka. Výsledek se rovná posezení v trávě plné otravného hmyzu!! ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nedávno nám bylo dopřáno spatřit už jedny rodinné strasti zasloužilých olympioniků. Toto je o něco méně řídká stolice než Válka Bohů. Hned zpočátku se nám jasně vyjeví, jací jsme my, západníci, necitlivý mamrdi. Hollywoodští hebrejci ve své touze po mamonu zlikvidují, a to pouze kvůli natočení další slátaniny, roztomilou arabskou vesničku kdesi v Maghrebu. Víte, jak dlouho bude trvat přičinlivým Machometánům narovnat ty šutráky a klacky zase do tvaru chatrčí? Už aby se naučili nukleovat, takhle to s námi fakt nejde.... Perseus má vybuzněného synka, výčitky a poslání. Nezničíš ho ohněm, železem ani Titanem. A pak se to sere asi osm hodin. K vidění jsou obří hrátky s kamenným legem, obří jednoočka, obří Časos, obří čurák Agenor a Andro-mrda. Holčina ta naštěstí není až tak androgynní, jak slibuje jméno, přesto z ní zrovna dvakrát nesliním. Viděl jsem, ohodnotil a spokojeně zapomínám. Jenom by mě pořád ještě zajímalo, co na to, jak v americkém podání trojčí jejich Božani, říkají řečtí krizovníci. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hollywood v súčasnosti netočí kvalitné historické filmy, čo môže potešiť jedine investorov a štúdiá, ktoré majú prsty v takýchto rýchlokvaškách. Pre nás divákov, ktorý majú v podobnom žánri aspoň malú záľubu ostávajú oči pre plač a spomienky na doby Gladiátora a Statočné srdce. Možno o chlp zlepšenie voči predchodcovi, ale aj tak je to stále len prázdna bublina plytkého príbehu, ktorý je akurát vykreslený v mytologickej dobe, bez poriadneho dialógu, atmosféry, či charakteru postavy, na ktorej by film mohol stavať. Film ťahali akurát starí hereckí bohovia, ktorým však nebolo dopriate príliš priestoru. 60%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Eduard Petiška se sice stále musí v hrobě obracet, ale tentokrát už alespoň s menší frekvencí. Nedá se totiž popřít, že Hněv Titánů vlastně žádný divákův spravedlivý hněv nevzbuzuje a je tudíž rozhodně výrazně snesitelnější i lepší svého předchůdce. Ovšem snesitelnější a lepší bohužel ještě neznamená, že je zároveň i snesitelný a dobrý. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. března 2012 v Buenos Aires (Argentina). (Varan)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama