Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (795)

genetique 

všechny recenze uživatele

Síce som tento kostričkový Burtonov film videl pred Nevestou, no nemôžem povedať, žeby ma niečím až tak oslovil. Muzikály nemám vôbec v láske, navyše ani po komediálnej stránke to nebolo to pravé orechové. Jediné, čim ma film zaujal bol príjemný príbeh, svižný, milý a samotné dokonalé spracovanie. 75%. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání - velké zklamání. Vlastně ani nevím proč - Tima Burtona takřka zbožňuji, ale tenhle film mě prostě nudil. Možná je to tím, že český divák nemůže spolehlivě rozkódovat prakticky celou tématiku halloweenu a tím pádem nechápe řadu narážek tímto směrem. Možná na mě negativně zapůsobil rozpor situačních vtípků a orchestrálních hudebních čísel, který pro mě činil film nevyváženým a zmateným. Nevím. Nechci být krutý, tak alespoň místopřísežně prohlašuji, že Noční můře dám někdy ještě jednu šanci (možná příští vánoce?). ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

tak sem se tyto Vánoce k tomuto Burtonovu klasickému filmu konečně dostal a až na pár drobností toto spojení dvou svátků a následky Jackova poblouznění fungovalo skvěle. Skvělá atmosféra, jak u Halloweenu, tak u Vánoc, podpořená perfektně sedícími písničkami od génia Elfmana (který dokonce zpívá hlavní postavu) a samozřejmě dostatek morbidních vtípků a ironií, jak už je to u Tima zvykem. Selickův styl animace, který mně tak zaujal i u Coraline (která má s tímto filmem dost společného) mně dost baví. Merry Christmas and Happy Halloween. A nejlépe oba dohromady :) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kultovní pohádka, kolem níž jsem léta chodila, nejen proto, že mě ani Mrtvá nevěsta příliš neoslnila. This is Halloween je parádní song, ty ostatní mi bohužel připadají všechny na jedno brdo, ačkoli jinak muzikály miluju, a tak mě z Ukradených Vánoc bavily jen nezpívané pasáže. A těch bylo setsakramentsky málo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ne, neustále se přesvědčuju, že animák prostě není můj šálek kávy. Animace samotná nebyla špatná, velká fantazie z ní na mě dýchala v každém záběru, avšak hororové, komediální prvky jsem zde hledal stěží. Co se týček písniček; ty se mi líbily, to zase jo, ale někdy mi ty pěvecké kreace připomínaly spíše rapování za doprovodu hudby, což mi mírně kazilo výsledný dojem z nich. Bohužel na slabší průměr film sráží jeho příběh. Nezačal sice vůbec špatně, ale pořádně mě začal bavit až při nadělování dárků Jackem. Mé srdce plesalo, když byl ten věčně vychechtaný, pupkatý jeliman v červeno-bílém hávu (ano, myslím toho zmetka Santu ;-) ) užuž ve spárech Oogieho Boogieho, když...no, zkrátka pak už mě přestal děj zajímat a nevzrušila mě ani závěrečná romance (ikdyž pěkně nazpívaná). ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Danny Elfman se vlastně stal scenáristou, protože jeho písně, skládané chronologicky, tvoří celou páteř snímku. Práce mu prý nikdy nešla tak dobře od ruky. (Trainspotter)
  • Pro animaci švenků (tj. pohyblivých záběrů) bylo použito počítačové techniky pro správné určení pozice kamery a jejího plynulého pohybu. (Trainspotter)
  • Tim Burton se zprvu setkal s odmítavým postojem producentů studia Disney. Až teprve po natočení Batmana, nejúspěšnějšího filmu roku 1989 s milionovými tržbami, se věci začaly hýbat. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama