Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Áááále, jestli tohle měl být pokus o hlubokomyslnou sondu do ztracené duše jednoho teenagera, tak je to hodně laciné. Z mého pohledu je hlavní hrdina pouze nehorázný flákač, který mi jen těžko může být sympatický (ačkoliv může být talentovaný, literatury znalý či nadmíru vnímavý). Může to být dáno tím, že režisér prakticky vůbec nevysvětluje, z čeho by onen laxní a fatalistický přístup ke světu mohl vycházet. Letmo je v příběhu naznačen vztah s otcem a následně otčímem či situace v rodině, což mi ovšem naprosto nestačí. A navíc je to zakončeno tím hloupoučkým "hepáčem", který se tam vůbec nehodí a pouze a jen naznačuje, že v životě vždy dostanete druhou šanci a také, že vše lze dohnat za "3 týdny" - směšná a nebezpečná myšlenka. Myslím, že výrazně lepší studii zmatené duše dospívajícího člověka lze nalézt ve snímku "Něco jako komedie" - taktéž s Emmou Roberts. Škoda, dosti jsem se těšil. 4/10! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Freddie Highmore už není dítě, musím si ho v hlavě konečně vyřadit z těch rolí typu Arthur a Minimojové, Karlík a továrna na čokoládu, Kronika rodu Spiderwicků, Hledání Země-Nezemě apod. Ale musím říct, že nehorázně vychrtlý je pořád, jakoby vyrostl jen do výšky, samá ruka, samá noha. Co se týče Emmy Roberts tu mám spíš spojenou s rolemi trapných populárních puberťaček, ale popravdě ona vlastně ještě nehrála v žádném dobrém snímku, takže tohle bude asi její první "decent movie" podle mého mínění. To zamyšlení nad životem je tu hodně cítit, někdy vám to přijde, že tyhle filmy už musí omrzet, ale pokud jsou tam příjemní herci, zajímavý doplňující příběh, který se liší prostředím například, tak to asi neomrzí a můžete jich vidět na tohle téma kolik chcete. Takže já jsem spokojena - 4*. ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Přestože není The Art of Getting By, přiznávám, nic nového pod sluncem, dokáže oslovit mnohé ALTERNATIVNĚJI SMÝŠLEJÍCÍ diváky (díky možnému ztotožnění se s protagonistou), přičemž, nutno říci, je natočen řekněme mainstreamově (děj coby konstrukt, šablonovité postavy, fabule líčená chronologicky…). Avšak na tuto poměrně obligátní kostru je nabalena moc příjemná nadstavba, opravdovost, lidskost, cit, smysl pro umění, podstatu… Wiesenova prvotina je zkrátka tak trochu klasický i neklasický teenagerský romantický film situovaný do podzimního NY, s příjemnými postavami (i herci) a skvělým soundtrackem! ~ Nekomplikovaný, odpočinkový film, který ve své podstatě příliš zjednodušuje, idealizuje a jeho děj je ne zcela možný odraz reality. To může být pro někoho plus, pro jiného nepřekonatelný problém… ~ ~ Zákeřná, sadistická malá potvora. / Taky tě miluju. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

George, nepochopený depkař, který cítí, že je smrtelný „ehm“ odmítá spolupracovat s okolním světem, protože ve své podstatě nic nemá smysl, celý svět je proti němu... zkurvený umělec. Celé dni je tak čumí tím svým otravným dětským, bledým ksichtem někam do neznámá a v tom zbadá ji, Sally. Sally co by dívka z jiné společnosti si k němu jakýmsi zázračným způsobem najde cestu a jak jinak, najednou má vše smysl. V tady tom časovém úseku toho stihnou hodně, až nakonec George najde sám sebe, jak úžasné, poetické, mistrovské. Vysmrkal sem pár kapesníčku, podepkařil nad tím kolik lidi denně zemře, protože s tímhle na mně Goerge vybafl hned v úvodu a nakonec sem se dozvěděl, že vše dobře dopadne. Pozoroval sem to nejspíš proto, že mívám senilní neděle, naštěstí mně to opravdu rychle „pokaždé“ přejde. 2/10 Každopádně rozebral sem to jen tak povrchně, jistěže to mnělo hlouůubku. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

The Art of Getting By se asi nejen u mě nevyhne srovnání s It's Kind of a Funny Story - díky Emmě Roberts a v podstatě stejnému žánru. Pak ale tenhle snímek působí dost šedě a skoro bez nápadu, což je určitě škoda, protože jinak se jedná o solidní (trochu romantické) drama s docela příjemnými herci a melodickou hudbou. 65 % ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)
  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)

Reklama

Reklama