Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Amatérčina. Napriek tomu, tá forma mozaiky niekoľkominútových minipríbehov udrží pozornosť celé dve hodinky bez problémov, pretože aj keď sa na obrazovke aktuálne deje akákoľvek nepozerateľná trapná a ubohá zverina, tak si v duchu stále hovoríte, že tých pár minutiek pretrpíte a ďalšie písmeno to možno "vyžehlí". Na jedno podarené písmeno (D, L, Q, R, T, X) však naozaj pripadá tak 5 slabých až vyslovene hrozných. Ale po celej abecede mám jasno aspoň v jednom - japonci sú perverzní prasáci, pretože s výjnimkou dobre vypointovaného a krutého "L" je všetko, pod čím je podpísaný nejaký rákosník, s prepáčením neskutočná chujovina. :-) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

K tomuto docela originálnímu projektu jsem přistupoval s docela velkým očekáváním, které se samozřejmě nenaplnilo, spíše se po shlédnutí 26 kraťasů velmi rozdílné kvality dostavilo silné zklamání... Nemohu říct, že by se ve filmu nenašlo pár vysloveně výborných kusů (D Is for Dogfight, L is for Libido, R Is for Removed, U Is for Unearthed, X Is for XXL Xaviera Gense), jenže naneštěstí převažují zejména slabé kousky a vyslovené kokotiny... Za mě prostě promarněná šance... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém čekání si myslím že se film vyplatil. Na druhou stranu tohle není film pro každého, ty příběhy jsou krátké takže vlastně se jen a jen čeká jak kdo umře. Pár příběhů je naprosto parádní jako například Dogfight který byl fakt geniální nebo Hardcastlův Toilet je parádní věcička. Některé povídky byly spíše špatné jako WTF nebo Zetsumetsu. No a pak tu jsou vyloženě špatné Removed. Ale i přes některé slabé povídky dávám 4* bavil jsem se dost. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Trochu (vlastně hodně) nevyrovnaná kvalita i nevyhraněný žánr/styl jednotlivých povídek, ale není se čemu divit, když je jich ve filmu tolik, co písmen anglické abecedy. Rozptyl v rozmezí horror, sci-fi, thriller, artovina, animák, groteska, nechutnost nebo i nezařaditelná nepochopitelnost. Na čtyři až pět hvězd v kategorii "kraťas" (napříč všemi žánry) vidím příběhy B, Q, R, S, U, V a X, na necelé čtyři pak C, I, N, P. Bezkonkurenčně nejnechutnější a nejdivnější je potom japonské (jak jinak) F. ()

bestlama 

všechny recenze uživatele

To tAkhle měla po 25 letech Střední škola pro retardované a postižené sraz. Ožrali se do němoty a přednesli, že každý může natočit svůj vysněný, zvrácený, krátký film. Někteří jedinci tam vůbec nikdy nepasovali, ale zapsali se, aby dostali vyúčňák. Ti natočili precizní práci, která je odměněna 2* od Ministra rozvoje kultury a školství Bestlamy. Také ode mě dostali přísun finanCí na Další díla. Pak tady alE byli přespřílíš Filozofičtí Gayové, kteří už nevěděli co a jak s rozpočtem, který jsem jim Gned, doprdele, věnoval a tak to radějI vrazili do sexuálních rodinných pomůcek. No, věřte tomu nebo ne, ale tohle byla přesparádní sračka plná zklamání. Ty neúspěšné Jsem musel s velikou radostí poslat na popraviště a nechat je popravit, což je vlastně parádní zážiteK. A jeLikož všichni z nás zdatně ovládají abecedu, tak nebudu vypisovat, které se Mi líbily. (Pro ty méNě zdatné a Ohrožené inteligentní jedince je tady Pošta, kde jim Qlidně a s Radostí anglickou abecedu vySTlím.) VAROVÁNÍ MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ: Film obsahUje Velmi mnoho Wulgarit, seXu a vYpečených Zrůdiček!!!! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Tento horor bol v Nemecku zakázaný kvôli násilnému obsahu a možnému vplyvu na mladistvých divákov. (Marceloo)
  • V příběhu "W is for WTF!" je možné vidět na zdi studia pověšenou repliku meče z filmu Barbar Conan (1982). (Beckett51)
  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama