Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Po velice úspěšném prvním dílu, kde nešlo o nic převratného, ale přece jen to vydělalo, tak se musel okamžitětočit druhý díl. Bohužel téma šmoulů mě osobně nikdy moc nebralo a v druhém díle je to stále to samé. Tyto 3D šmoulové nejsou špatným animákem pro děcka, pro ně je to paráda, ale pro mě to je pouze podprůměrný animák, který mě nerozesměje a ani nepobaví a to není dobře. Shrek, Doba ledová, Hledá se nemo nebo Asterix jsou úplně jiné ligy a nelze to skoro vůbec srovnat. 40% ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Prijemny detsky film, vcelku srovnatelny s jednickou. Sice bych trochu uvital nejaky duvod, proc se pro pribeh vybrala zrovna Pariz (autor Peyo je Belgican), ale proc ne, dulezite je, ze se na to hezky diva. A ty krasny modry efekty! :)) To je i duvod proc takove filmy rad zkouknu, je to potecha pro oko, zvlast ve 3D. Mix animovanych postavicek a realneho sveta k maximalnimu vyuziti 3Dcka proste sam vede. A ty prulety nad Parizi jsou fakt skvele. Soundtrack byl taky solidni. Co se tyce vtipu, je to ten klasicky detsky mix jednoduchych vizualnich gagu a ksichtiku, takze dospely divak se maximalne pousmeje, ale Azrael je proste bozi, takovou kocku bych chtel doma :) Dokonce proti prvnimu dilu mluvi, a to musim doporucit cesky dabing, protoze to asi v anglictine nevynikne jak ma. Obecne u podobnych animaku je dabing lepsi, protoze prijdete o spoustu krasne grafiky pri cteni titulku. Jinak pribeh o unosu Smoulinky je klasicky smoulovsky (jen ten novy debilni zrzek Hakus mi celkem lezl na nervy :) a stejne jako v jednicce i zde je naprosto skvele zakomponovani Smoulu do skutecneho prostredi. A jeste drobnost, Gargamel s tabletem byl sice skvely napad, ale to obligatni firemni logo si Sony Pictures mohli odpustit. Podobnou okatou reklamu moc rad nemam (podobne propagovali smartphony v Casino Royale), ale je to asi subjektivni pocit....fakt je, ze treba u aut si toho clovek nevsima (ovsem slyset od Smouly "kupte si Prius" - nekecam, doslova - to uz bylo fakt moc :) ()

Reklama

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Víc zasloužené čtyři hvězdy než u jedničky. Ano, nastavovaná kaše. Musím ale vzít film, tak že je situovaný na naše nejmenší a ti tohle neřeší. Je tu víc Šmoulů než v jedničce. Teda spíš, že dostali více prostoru. Akorát Hezoun už je docela otravnej, ale otravnost nuluje Mrzout, protože je skvělej. Je tu i více hlášek a taky lepší 3D. Já se bavil a to už je mi víc než 7… :-D ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $105miliónovTržby USA $71,017,784Tržby Celosvetovo $348,547,523Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,095,282 //počet predaných kusov 390,797Tržby za predaj DVD v USA $12,166,123 //počet predaných kusov 741,601║ tuctový zbytočný výplach, ktorý je akurát tými moderným vtípkami dokonale otravný, už to nemá čaro pôvodného animáku ani z ďaleka /25%/ ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem tragédie. Nemluvím o ději, ale o reklamách a dnešní době, neuvěřitelné, co do těch dětí hustí. Původní šmouly jsem měla vždycky ráda, ale tohle už je přehnaný. Moc se tlačí na pilu, pro laciné vtipy, které se stejně nedaří a děti nemají šanci je pochopit. Navíc je stopáž pro malého diváka, na kterého je film zaměřen, příliš dlouhá. Už v tom, vidím jen ubohý americký humor. Pro mě zklamání. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)

Reklama

Reklama