Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě komerční kalkul. Herci nehrají, jen se pitvoří, jediný Brendan Gleeson má trochu šťávu. Příběh nemá s komiksem opět nic společného, jen se odkazuje na to, že Šmoulinka je ve skutečnosti Gargamelův výtvor. Aby to bylo superzajímavé, odehrává se děj v Paříži. Zajímavé to není. Celý film je klasický příprava na emoční kalkul v závěru, kde jen sem tam je nějaký vtípek, kterému je možné se skutečně zasmát. Je toho ale strašně málo. Jsem rád, že o šmouly tímhle dílem bude stále zájem, ale doufám, že se děti dostanou spíš ke komiksu. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Tak asi se všichni shodneme, že Šmoulové jsou primárně určeni pro děti, protože všechny ty infantilní držkopády na "šmoule", tomu se zkrátka zasmějí především ti nejmenší. Ale zas musím uznat, že tvůrci se snažili zakomponovat i něco pro dospělé - třeba ta část s Audrey Hepburn mě fakt pobavila. A v rámci možností se Šmoulové dají přežít, obzvlášť pokud k nim máte od dětství vřelý vztah! :D ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Šmoulové byli dětskou povinností už v době, kdy na obdobně laděných jednoduchostech vyrůstali moji rodiče. Já jsem si se sestrami prožil dětství především na českých pohádkách a animáčích, když ale přišel Barrandov se svým večerním Animáčkem, modří Belgičané se stali mým denním chlebem. O to víc mě potěšilo, když se nám dostalo možnosti si užít Šmouly hned v celé filmové verzi a to rovnou dvakrát. Jednička z roku 2011 byla zajisté o poznání lepší, pokus o sequel jednoznačně zaručil, že plánovaná trojka musela být smetena ze stolu. I tak jsem si ale kolaboraci Neila Patricka Harrise s Taťkou Šmoulou užil v obou možných případech. ()

zuzka236 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie po dvoch rokoch uzierajú svetlo sveta Smurfs 2 a valcujú strieborné plátno. Konštatujem, že Smurfs nepatria medzi tie najlepšie a najvydarenejšie kúsky, ale vo svojej kategórii rodinná animovaná komédia patria k poprediu. Druhá časť si prišila na tričko oveľa väčšiu akciu, záživnejšie prostredie a mnoho prekvapení, kvôli ktorým sa oplatí zasadnúť pred telku. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Od té doby co šel Pixar dolů je skoro zázrak podívat se na fajn animák. A tak jsem rád za tuhle modrou partičku a Gargamela. Jednička byla o kousek lepší, ale to nic nemění, že jsem se opět skvěle bavil. Velké plus za nové postavy. Hlavně mám slabost pro Vexy v podání Terezi Voříškové. :-) Chci trojku. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)

Reklama

Reklama