Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (188)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Šmoulománie jede v naší rodině naplno, takže si už z principu nemůžu dovolit jít s hodnocením níž. Paradoxně je dvojka horší ne příběhem, ale pro typický bolestín animáků, jež se snaží vnutit širšímu okruhu diváků různými odkazy a vtipy pro dospělé, kterým děti pochopitelně nerozumí (šmoulhomský syndrom) a kvůli dalšímu obvyklému nešvaru zrychlovat skeče, až se na jedno podívání nedají stíhat, natož pochopit. A to prosím nejsem žádný škarohlíd, naopak modrásky mám ráda, nijak mi albertománie nevadí a už vůbec si nepřeji vyhlazení veškerého šmoulstva. ;-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě komerční kalkul. Herci nehrají, jen se pitvoří, jediný Brendan Gleeson má trochu šťávu. Příběh nemá s komiksem opět nic společného, jen se odkazuje na to, že Šmoulinka je ve skutečnosti Gargamelův výtvor. Aby to bylo superzajímavé, odehrává se děj v Paříži. Zajímavé to není. Celý film je klasický příprava na emoční kalkul v závěru, kde jen sem tam je nějaký vtípek, kterému je možné se skutečně zasmát. Je toho ale strašně málo. Jsem rád, že o šmouly tímhle dílem bude stále zájem, ale doufám, že se děti dostanou spíš ke komiksu. ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Tak toto už se povedlo o chlup méně nežli počin první. Dokud jsme totiž byli v rovině cílové skupiny dětí mladšího školního a předškolního věku, bylo to ok - ve chvíli kdy jsou ale do filmu vsunuty hlášky a odkazy které této věkové skupině rozhodně určeny nejsou a cílí tak i někam jinam, začne to ve mě vřít a přestávám tolerovat skutečnost že se jedná o dětskou záležitost - úmysl autorů udělat Šmouly koukatelné pro ty "širší masy" zkrátka nejsem schopná docenit..... Nicméně nikdo tomu neodpáře, že děcka to žerou i tak ..... :-) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na okraj s novou postavou Vexy už nemohou být Šmoulové obviňování z propagace árijské rasy, jak jsem kdesi četl. Klasické slabší pokračování, ale jinak není moc co vytýkat. Je to natočeno přesně pro 3D, to je vidět i na 2D verzi - kamera je "blízko" a různé objekty a zpomalovačky (naštěstí jich moc není) tomu jen přihrávají. Celkově dobře zpracovaná seriálová předloha, i když je nacpána do lidského současného světa. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

A tak Taťka Šmoula a jeho béčkový tým vyrazili zachránit Šmoulinku, kterou unesl Gargamel a jeho šmoulové tzv. Neplechové. Cestou samozřejmě posbírali všechny hrané postavy z předchozího dílu spolu se spoustou nových. Během toho si Šmoulinka vyřešila krizi identity a Gargamel s Azraelem zase ostrouhaly. Film nejvíce boduje ze zajímavého pojetí rodiny(vztah mezi nevlastními příbuznými) ze zajímavé dvojky Mrzout-Fešák, kterým sekunduje Nešika. Celkově pěkný rodinný film, který ačkoli nemusí být pro každého mě pobavil dostatečně, když jsem na to s dětmi koukal. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno