Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (720)

gogo76 

všechny recenze uživatele

A. Kutcher zďaleka nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale táto rola mu celkom sadla. Hneď v úvode vidíme už postaršieho Jobsa ako predstavuje úplnú novinku -iPhone. Po chvíli sa vraciame časom do jeho študentských čias a jeho začiatkoch v garáži. Film slušne odsýpa, nenudil som sa, ale veľmi ma prekvapilo, že sa už k postaršiemu Jobsovi nevrátime. Ani k jeho chorobe, jeho vzťahu s dcérou, ktorá podľa neho nebola jeho a už vôbec nie k jeho smrti. Režisér nám ponúkol iba výsek z jeho najúspešnejšieho obdobia života, aj keď s menšími pádmi či podrazmi od jeho blízkych. Chýbal mi komplexnejší a ucelenejší pohľad na jeho život. Je to trochu škoda, pretože film celkom dobre funguje, Kutcher ma svojou prítomnosťou nerozčuľoval a úplnej spokojnosti stačilo pridať iba pár minút navyše. Vraj niečo chystá D. Fincher, tak snáď nabudúce kompletne. 70%. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Filmová látka o zrodu megakorporace, která vznikala kdesi v garáži na stole mezi letními a zimními pneumatikami, navíc vedená excentrickým magorem, mohla svými vzestupy a pády nabídnout mnoho. Nakonec ale nebylo řečeno nic konkrétního a zásadního o jejím tvůrci, přestože by se na choleriku Jobsovi něco určitě našlo, a fascinující vzestup firmy od garáže na mezinárodní kolos byl vyřešen jedním střihem. Promrhaný pokus mě svou neschopností čímkoliv upoutat a ohromit ve výsledku přímo naštval, a ať byl filmový Zuckerberg s FB vtipný nebo dramatický, byl lepší. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dobré. Pro mě až překvapivě. Nic moc jsem vlastně neočekával, ale dočkal jsem se takového nenápadného, příjemného filmu, kterému neublíží ani trošku delší stopáž. Všechno je tak nějak v rámci mezí, nějak extra neohromí, ale výsledný prožitek na ty čtyři prostě stačí. A Aschton v roli Jobse podává v rámci svých možností solidní výkon. Jen za šéfa bych ho rozhodně nechtěl. To bych raději dělal popeláře. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Pokud nebudete v sobotu v práci, v neděli už nechoďte!“ To je mi vedoucí! Už se nedivím, že zaměstnanci tak nadšeně tleskali při jeho projevech, co kdyby pak s nimi jel ve výtahu.. Chronologické trhliny podivně přemosťující biografie, z jejíhož nakousnutého jablka vytéká šťáva servility. Jeden by si po ní myslel, že Jobs byl jen egocentrický manažer plný vizí, který sice nikdy nic osobně nevytvořil, ale dokázal druhé namotivovat a pak přesvědčivě okecat jejich práci. A nebo..? Zlaťoučkými malinami obrostlý iKutcher se sice snažil, ale nebyl to vzhledem k jeho reklamě na Lenovo střet zájmů..? ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Já mám Ashtona Kutchera docela ráda a byl pro mě hlavním lákadlem na tenhle film. Musím se ale přiznat, že mě překvapil. Nikdy jsem si o něm nemyslela, že by byl nějak světoborný herec, ale pro mě podal v tomhle filmu opravdu dobrý výkon, kterým mě přesvědčil, že hrát umí. Navíc jeho proměna (hlavně teda na začátku, v postaršího Jobse) byla hodně přesvědčivá. Mě se to, i přes nepříliš dobré ohlasy, líbilo. O Apple se nezajímám, i přesto mě ale bavilo sledovat, jak vznikal. Nenudilo mě to. 4* ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Ashton Kutcher pre rolu Stevea Jobsa dva dni pred začiatkom natáčania skončil v nemocnici. Chcel sa totiž natoľko vžiť do svojej úlohy, že si osvojil Jobsovu frutariánsku diétu. Jediné, čo konzumoval, bolo teda čerstvé ovocie. Čo malo za následok zlyhanie pankreasu. (Flipko)
  • Spoluzakladatel firmy Apple - a samozřejmě také postava v tomto filmu - Steve Wozniak (Josh Gad) se po přečtení scénáře odmítl na filmu jakkoli podílet a později přijal nabídku, aby se stal konzultantem "konkurenčního" snímku Steve Jobs (2015). Po zhlédnutí prvního traileru jej okomentoval takto: „Skutečnosti se to ani nepřibližuje. Ani nevím, o co jim vlastně jde. My dva jsme spolu nikdy nekomunikovali takovým způsobem a náš vztah nefungoval tak, jak tu ukazují. Nesedí ani naše osobnosti, i když ta moje má k realitě trochu blíže. Nezapomínejte, že mé cíle byly inspirovány hodnotami Homebrew Computer klubu, jehož Steve Jobs nebyl členem. Naopak on byl tím, kdo se teprve později dozvídal o dopadu počítačů na budoucí společnost. Stevova klíčová myšlenka byla vyrobit dvacetidolarovou PC desku a prodávat ji za čtyřicet dolarů členům klubu. Byl obchodník a vždycky našel cestu, jak vydělat na mých nápadech. Taky jsem nikdy nevypadal jako profesionál, oba jsme ještě byli děti a náš vztah vypadal zcela jinak, než naznačuje ukázka. Je mi trapně, ale jestli bude výsledný film zábavný, tak to nevadí. Jestli chcete vědět, jak to bylo doopravdy, přečtěte si moji knihu iWoz.“ (Claude Speed)
  • Severoamerické tržby dosáhly 16,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 42,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama