Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 3
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (51)

Oni naklonovali Tyrona (2023)

  • V čase 25:35 Slick Charles (Jamie Foxx) říká: „It's an elevator in a goddamn trap-house. Doesn't it make your spider-senses tingle?“ („Je to výtah v zatraceném domě s pastmi. Necítíš z toho pavoučí smysly?“). Foxx si zahrál hlavního záporáka Maxe Dillona / Electra ve filmu The Amazing Spider-Man 2 (2014) . (Johnny.ARN)

Spider-Man: Bez domova (2021)

  • Vo filme je povedané, že do daného vesmíru sa dostali len tie postavy, ktoré vo svojich paralelných vesmíroch poznali identitu Spider-Mana. Electro (Jamie Foxx) však jeho identitu nepoznal, takže by sa do tohto vesmíru nemal dostať. Možným vysvetlením je, že tesne pred svojím zničením v Amazing Spider-Man 2 (2014) nasával Electro dáta, pričom v poslednej chvíli zistil jeho totožnosť. Podobný problém predstavuje na prvý pohľad aj Venom (Tom Hardy), ktorý sa s Peterom Parkerom nikdy nestretol. Avšak to bolo vysvetlené už vo filme Venom 2: Carnage prichádza (2021), kde sme sa dozvedeli, že symbionti medzi sebou zdieľajú znalosti, takže Venom mal prístup k zážitkom symbionta, ktorý napadol Petera (Tobey Maguire) vo filme Spider-Man 3 (2007). (ČSFD)

Spider-Man: Homecoming (2017)

  • Jedná se o 6. celovečerní film s postavou Spider-Mana v hlavní roli. V celosvětovém měřítku jde o druhý nejvýdělečnější snímek se Spider-Manem. Rekord stále drží Spider-Man 3 (2007), který po celém světe nasbíral 890 milionů amerických dolarů. Těsně za ním je Spider-Man: Homecoming (2017) s výdělkem 880 milionů dolarů. Na třetí příčce s 821 miliony dolary je úplně první film Spider-Man (2002). Na čtvrtém místě se 783 miliony dolary se umístil Spider-Man 2 (2004). Na pátém místě se 757 miliony dolary The Amazing Spider-Man (2012). A na posledním místě se 709 miliony dolary The Amazing Spider-Man 2 (2014). (Tashi)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama