Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

A již začátkem prosince je seriálová záležitost letošního podzimu naprosto pasé. Sotva jsem stihla z uší vyklepat Korna, začala Hanička. Sotva jsem protřela zrak, naklusal Navrátil zmalovaný jak poslední transka a Medvecká zahlásila cosi o osmašedesátým a už nám tu zní ... je jaká je.... Pokrokové nebe vstřícné k homosexuálům a senilní děda pletoucí si Hybnerovou se študentkou. Cože? Debata nad velikostí penisů českých "celebrit"? Tohle jsem neměla zapotřebí. Primo?! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zvládla všech 10 dílů. Upřímně, seriály ze školního prostředí mě jako studentku přitahují, bohužel zklamal jak počin Novy, tak toto primácké dítko. "Základka" dělá z pedagogů vypatlané idioty, samotných školních hodin je tu jako šafránu, korunu všemu nasadily výsledky konkurzu na nového ředitele. Škoda, škoda, sympatické herecké obsazení a super znělka hodnocení moc nezachrání. ()

Reklama

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Na Comeback to jednu hvězdičku postrádá, ale jinak považuji za jeden z nejlepších sitcomů u nás za posledních pár let. Novácký Comeback necituju náhodou, protože taky je na Základce vidět poctivá práce se scénářem a dobrý výběr postav. Mně ty crazy dialogy, přehnané herectví (Medvecká, jinak herečka z Národního, si tu svoji nadrženou single učitelku musela neskutečně užívat) a hlavně tělocvikář Evžen bavily. Škoda, že ten seriál tak brzy skončil. ()

pavlinna 

všechny recenze uživatele

Souhlasím úplně s FOMOU. Herci si role vyloženě užívají, hlavně Medvecká parádně střihla kantorku, jakou jsme možná na základce i potkali -dokázala, že je skvělý komik. Scéna, kdy si Navrátil u branky učitele důchodce uvědomí, že taky jednou bude nepotřebný - ta krátká chvíle beze slov v jeho podání , to byla malá perla. Copak jste se nedívali????? Nevím, co by někteří hodnotící chtěli, možná by i přiznali, že se bavili, ale snad by si pak připadali méně IN. Použití starých "hitovek" jako doprovodu komických situací nemělo chybu. Malý, rozkošný a zcela český sitcomeček, který byl vtipný, skvěle zahraný a hodně mne pobavil, o to snad tvůrcům šlo , ne???? Snad si nemyslíte , že chtěli aspirovat na Oscara??!! ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

Tak to je opravdu masakr. Přemohl jsem se na celý pilot a byla to velká fuška. EDIT. Přemluvil jsem se na další tři odpad to není, ale zázrak se taky nekoná. Každopádně tak nízké hodnocení si to rozhodně nezaslouží. Nehodnoťte po pilotu, ale dejte tomu pár dílů. Několikrát jsem se tak u seriálů spálil. Raději hodnotím po sérii, nebo aspoň po 5 dílech. EDIT2: A opět zvedám hodnocení, protože jako komedie to funguje velice dobře. A ostatní se na to aspoň podívejte, než budete hodnotit. EDIT 3: No nic, dávám za pět a polibte mi prdel. Ten seriál je prostě dobrý a spolu s Okresním přeborem je to záblesk naděje. Kokotinám, které jen natahují čas a diváky typu Lost, Dexter a podobně se tu sází plný knedlík, ale když se tu objeví vskutku vtipné dílko tak jen odpad. Nejdřív se na podívejte mistři. Kdybych například hodnotil třeba Černou zmiji po prvním dílu, tak by to byl taky průser. Dejte dva nebo tři díly a změníte názor. A ano, první díl je slabší. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v reálném prostředí základní školy v Chodovci. Ředitelství přidělilo štábu část přízemí, v ostatních prostorách pokračovala výuka. Natáčení trvalo 1 měsíc. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Scenáristka Tereza Dusová s režisérem již spolupracovala na seriálu TV Prima Přešlapy (od r. 2009). [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Bob Klepl ztvárnění své postavy stylizoval po vzoru Homera Simpsona. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama