Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Infalín odpad!

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu o sitcom. Znovu se zde ale tvůrci řídí nepochopitelným pravidlem, že čím víc to bude bláznivější, tím víc to bude vtipné. Copak nikdy neviděli klasické české komedie mistrů Svěráka a Smoljaka? Jejich základ je vlastně smutný. To platí i o nejúspěšnějších sitcomech. Je mi líto, těšil jsem se. ()

Nathana 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl mi utekl. A i když to není žádné veledílo, tak pokud mám srovnat to, co jsem zatím viděla s tou druhou slátaninou a to s Gymplem s (r)učením omezeným, tak za mě si toto zaslouží alespoň za nějaký ten humor jednu až dvě hvězdičky. Přenesu-li se přes jistou nadsázku, bez které se dívat není možné, tak jsem se i zasmála. Ale protože "odpadů" je tu víc než dost, dávám hvězdy 3, ať se tomuhle "dílku" trošinku zvedne reputace. Gympl mi stačil pilot do druhé reklamy (a to jsem ještě vydržela dlouho), na tuhle ptákovinku se pro odlehčení možná ještě podívám ;) btw: hudební doprovod jsem nepochopila a i když nic proti Zagorce, tak úvodní "znělku" nechápu ještě víc.. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl první díl, řekl jsem si, že to vůbec není špatné. A díval se dál. Viděl jsem vše do epizody 4 a pak jsem nějak sledovat přestal. A ani trochu mi to nevadí, zbytek vidět nepotřebuju a možná ani nechci. Obsazení je skvělé a postavy jsou velice dobře zahrány. Občas je tu i dost vtipných hlášek, ale ocenil bych více školních hodin. Poté se ale situace ne opakují, ale stávají se stále trapnějšími. Seriál ale není ani trochu špatný, scénář se dle mého povedl, pěkné absurdní situace a herci celou tuhle věc zachraňují. Naprosto příšerná je ale úvodní Zagorka. Pokud porovnám s pokusem Novy, musím Základku ohodnotit pěknými 60%. A možná někdy dokoukám. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Niet čo dodať všetko vystrielala "HollyW" ,fakt to trafila...A dal som tomu ešte šancu a ejhle skutočne to nie je až tak zlé. Koncept bláznivy sa čiastočne podaril.Výhodou tohto seriálu je to, že sa tento seriál nehrá na umenie. Je to proste tak trochu strelené, ale prečo vlastne nie? Na rozdiel od katastrof (Gympl,Ententýky,Obchoďák) sú tu aspoň slušne vybraný herci. A vlastne sa to dá pozerať ... ()

Lucas005 odpad!

všechny recenze uživatele

Stačilo mi pouze 5 epizod, abych tomuhle veledílu daroval odpad. Tento typ seriálu by měl obsahovat kvalitní humor, ten je však na bodu mrazu. Do dnes jsem ani nepochopil cílovku. Herecké výkony jsou na poměry českých seriálů průměrné, i přesto jsem se u některých scén chytal za hlavu. Jo a doporučení pro autory: vyměňte grafika intra. Úvod seriálu mi připomíná moje staré PowerPoint prezentace skřížené s Evou a Vaškem. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v reálném prostředí základní školy v Chodovci. Ředitelství přidělilo štábu část přízemí, v ostatních prostorách pokračovala výuka. Natáčení trvalo 1 měsíc. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Fotoaparát školníka (Ondřej Malý) je Kiev 60 – středoformátová filmová zrcadlovka vyráběná Arsenal Factory v Kyjevě na Ukrajině v letech 1984–1999. (sator)
  • Scenáristka Tereza Dusová s režisérem již spolupracovala na seriálu TV Prima Přešlapy (od r. 2009). [Zdroj: televize.cz] (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama