Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Pokus o sitcom ze školního prostředí, který se moc nevyvedl, srovnám-li to s nováckým Gymplem, který sice není sitcom, je to seriál, ale tématicky je na stejné vlně, tak Nova vítězí. Tohle je o ničem a u prvního dílu jsem se zasmál dvakrát, jinak dá se na to koukat, ale na druhou stranu proč? Možná ještě nějaký díl zkouknu, ale to budu muset mít dobrou náladu. ()

Jevablo odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že si tady zjevně všichni myslí, to co já: tohle je prostě monstrózní shit. Celé je to naprosto nepravděpodobné a nereálné, scénář otřesný (a to byl první díl, výstavní skříň!!), prakticky jakékoli náznaky vtípků nedotažené a zoufale trapné. Proč byl dějepisář převlečený za faraona, to ví jen on sám. Jinak srandy kopec, bžunda k popukání a už mě u toho nikdy neuvidíte...P.S.: tuto recenzi píšu jen kvůli Mirce S. Vono jako dát takovémuto odpadu 65% a napsat, že nenuceně baví, to chce silný žaludek... ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nemám sice ve zvyku hodnotit seriál po jediném zhlédnutém dílu, ale nové rodinné lákadlo TV Prima Family mě nutí udělat výjimku. Neznalý proklamací o ději a postavách jsem si myslel, že seriál ve kterém hrají, např. pánové Navrátil či Klepl, což jsou lidé kterých si v zábavné branži celkem vážím (nejsou na pěst, ano, bohužel až tak jsme kleslí), bude něco jako "Novacký" Comeback (povedený sitcom) či alespoň jako Okresní přebor (povedený komediální seriál). Bohužel tomu tak není, humor mi přijde strašně nucený a tím pádem dost slabý. Neříkám, že se v první epizodě nevyskytoval (některé scény vyloudily malinkatý úsměv a myslím si, že jedná postava má potenciál, aby v pozdější fázi vychrlila pár vtipů), ale očekávaní rozhodně nebylo naplněno. I když možná jsem blázen, když ještě věřím v dobrý český seriál. :-) 15% P.S. Další epizody asi sledovat nebudu, přece jenom ve stejné době běží na paralelním kanálu - Coolu osvědčená Futurama a na dvojce cyklus Velikáni filmu (tomu říkám konkurence!). Budu ale sledovat jak se mění procentuální hodnocení a jak budou hodnotit mí oblíbení uživatelé. Pokud si všimnu nějakého výrazného zlepšení, jsem ochoten dát Základce druhou šanci. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Hmm, koukám, že hodnocení na ČSFD člověku moc neřekne. Je mi jasné, že Základka není žádné velké umění, ale 24% si fakt nezaslouží. Je to blbost, ale v dobrém slova smyslu. Není to nic inteligentního, ale jsou tam docela vtipné situace a absurdní humor. Na rozdíl od Gymplu to není seriál, který si hraje na něco víc a který vyznívá trapně. Základka si na nic nehraje. Prostě taková blbůstka na pobavení. Kdo nečeká velké umění a chce se odreagovat bude spokojen. Takže: umělecky odpad, na pobavení skvělé. 85% ()

Infalín odpad!

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu o sitcom. Znovu se zde ale tvůrci řídí nepochopitelným pravidlem, že čím víc to bude bláznivější, tím víc to bude vtipné. Copak nikdy neviděli klasické české komedie mistrů Svěráka a Smoljaka? Jejich základ je vlastně smutný. To platí i o nejúspěšnějších sitcomech. Je mi líto, těšil jsem se. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Bob Klepl ztvárnění své postavy stylizoval po vzoru Homera Simpsona. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Fotoaparát školníka (Ondřej Malý) je Kiev 60 – středoformátová filmová zrcadlovka vyráběná Arsenal Factory v Kyjevě na Ukrajině v letech 1984–1999. (sator)
  • Natáčelo se v reálném prostředí základní školy v Chodovci. Ředitelství přidělilo štábu část přízemí, v ostatních prostorách pokračovala výuka. Natáčení trvalo 1 měsíc. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama