Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

A již začátkem prosince je seriálová záležitost letošního podzimu naprosto pasé. Sotva jsem stihla z uší vyklepat Korna, začala Hanička. Sotva jsem protřela zrak, naklusal Navrátil zmalovaný jak poslední transka a Medvecká zahlásila cosi o osmašedesátým a už nám tu zní ... je jaká je.... Pokrokové nebe vstřícné k homosexuálům a senilní děda pletoucí si Hybnerovou se študentkou. Cože? Debata nad velikostí penisů českých "celebrit"? Tohle jsem neměla zapotřebí. Primo?! ()

Nuf 

všechny recenze uživatele

Velká škoda zdejšího hodnocení. Případá mi, že Základka se ztratila ve vřavě hrůz typu Obchoďák, Gymp, Ulice atd..a většina hodnotitelů zde se rozhodla na ní vyřádit kritikou jako na výše zmíněném braku, případně vážně nepochopila její humor. Jde pro mě o vyjímečný počin co se týče sitcomu v naší malé kotlině a herci i scenáristka odvádí vyjímečnou práci! Že k tomu hrají absurdní hity Zagorky a spol. přece jen podtrhuje humor a není to rozhodně myšleno vážně... Sbírka vtipů a narážek na Klause v díle o návštěvě prezidenta je parádní a tak drsná, že od dob Český sody jsem nic podobnýho z žánru politický satiry v český televizi asi neviděl...to si dovolí jen Zelený Raoul.. Dejte Základce šanci! ()

Reklama

hous.enka odpad!

všechny recenze uživatele

Mělo mi to dojít už z upoutávek - tenhle seriál bude další trapný pokus, jak donutit českého diváka sledovat český seriál. Nejen že mě nepřesvědčily herecké výkony, ale zejména mi vadil styl humoru, který místy hraničí s Troškovým Kameňákem ("A teď pozor, protože řeknu vti"). Češi neumějí natočit sitcom, tak ať už tyhle své snahy konečně vzdají. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 7/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 7/10. Pedagogický sbor: Zdeněk Grepl - ředitel ZŠ, chemie / Róza Vodičková - zástupkyně ředitele, zeměpis a hudební výchova / Dušan Myslík - matematika a fyzika / Milan Zola - dějepis / Alice Fikejzová - český jazyk a literatura a anglický jazyk / Roman Sivý - výchova k občanství a výtvarná výchova / Kamila Králová - přírodopis a německý jazyk / Evžen Pádivý - tělesná výchova / Nebeská - chemie. ()

Fenk 

všechny recenze uživatele

Pocit trapnosti vystřídalo nadšení a s hrdostí mohu oznámit, že do zatuchlých vod cz seriálové tvorby pšoukl svěží vánek jménem Základka. Nad takovou sestavou kabinetu, tvořenou všemožnými charaktery, by si Chocholoušek oblízl všech deset. Připočteme-li v našich končinách dosud nevídaný zoomy - dodávající scénám na epic failu a nečekaný comeback Hanky Zetorový, máme co do činění s dada zábavou, která byla zaříznuta již po 10 dílech. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Fotoaparát školníka (Ondřej Malý) je Kiev 60 – středoformátová filmová zrcadlovka vyráběná Arsenal Factory v Kyjevě na Ukrajině v letech 1984–1999. (sator)
  • Scenáristka Tereza Dusová s režisérem již spolupracovala na seriálu TV Prima Přešlapy (od r. 2009). [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Natáčelo se v reálném prostředí základní školy v Chodovci. Ředitelství přidělilo štábu část přízemí, v ostatních prostorách pokračovala výuka. Natáčení trvalo 1 měsíc. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama