Reklama

Reklama

Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala (Boleslav Polívka), multimilionáře z vůle Boží, z Dědictví I. Trochu zestárli. Bohumil (Boleslav Polívka) taky trochu zestárl. Přibyly mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Ztratil ženu svého života. Hraje hudba, zpívá místní ženský sbor Křepelky, jehož byla Vlastička členkou (a Bohuš je sponzorem). Smrt známého sbližuje. Všichni jsou smutní, nebo tak aspoň vypadají. Za zdí hřbitova zastavil starší Mercedes a z něj vystupuje rovněž zestárlá „hérečka" Irenka. Pozoruje pohřeb přes zeď, dovnitř se neodváží. Odjede před koncem obřadu... Smuteční hostina v Bohušově sídle. Jsou tu všichni, které známe z původního filmu. Zjišťujeme, že Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka na to. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání. Vlastička dávala jeho životu řád...vnutila mu kázeň. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům...k flašce. Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Strážným (Jiří Pecha). Velká jízda... i tak by se film mohl jmenovat, kdyby nenavazoval na už tak proslavený název dílu prvního. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Ondrej1115

Ondrej1115 (hodnocení, recenze)

Dedictvi II bude popularna v kinach ale bude to slabota neviem ale nebude to mat take grady ako prvy diel.

na příspěvěk reagoval Martin741

cinemag

cinemag (hodnocení, recenze)

Je pravda, že Kubrickon založil nejvíc sračkoidních diskuzí na které stejně nikdo nechodí. Takže to, co předvádí tady, je jen další spamm.

na příspěvěk reagoval Kubrickon

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Kubrickon

No je videt ze jsi ubohy primitiv. Smeju se ti, poroucis mi abych sel pryc a ja te neposlechnu a nemam z tebe vitr, to je k vzteku co :-) Tvuj rozkaz nebude vykonan. Ale nekousej se do rtu vzteky, to chce klid. Ja se s primitivem jako jsi ty nebudu vibec prit o to co jsem videl nebo nevidel, smeju se tomu jak te evidentne vytaci muj profil, to mam radost. Kdyz u tebe jsem zmrd, tak to me tesi, ze te muzu drazdit a provokovat, neni nic prijemnejsiho. A kdyz ja pujdu ku Kamenakom, tak ty jdi tak kam patris, do cvokhausu.

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

slatkac

To jsou proste nemocni jedinci kteri si takto pestuji zarezy na pazbe v poctu diskuzi kde nekoho urazi a maji potrebu delat bordel. Tito dva jsou tm znami, kdo uz ej tu dyl tak vi...V poste by je to neuspokojovalo. Ja jen cekam az s tim prestanou abych nemusel obranne reagpovat.

slatkac

slatkac (hodnocení, recenze)

Proč se nehádáte v poště? Nikdo tu na vás dva (vlastně tři) zvědavý není...

na příspěvěk reagoval Deratizer

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Martin741

Ty jsi ten retard homosexualni co tu na csfd hledal onehda milence ze? Za tu dobu ses stal mega znamej gay ;-) Ty tepla prasiva mrsino.

Uživatel Kubrickon smazal svůj příspěvek.

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Kubrickon

Ja tvoje ne. A uz vubec nechapu proc jednou pises cesky a podruhe slovrensky? kolik ze it je? Neni v tom psychicka nevyrovnanost osobnosti??? Telefon na Chocholouska by nebyl problem sehnat...

na příspěvěk reagoval Kubrickon, Kubrickon

Uživatel Deratizer smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama