Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hnusne uplakaná Vikander, nedalo sa to pozerať. Tam, kde mali byť emócie nebolo nič, a tam kde mali byť len poskromne nabehla urevaná Vikander. Považoval som ju za dobrú herečku, ale ona toto hrá už v každom filme. Pokánie má podobnú tému, ale to je 5-hviezdičkový film, toto je odvar akejkoľvek vojnovej drámy. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na první světovou válku. Ukazuje válku (spíše tedy válečnou nemocnici) velmi reálně. Škoda konce filmu, kde kvalita postupně klesala. Film stojí hlavně na Alicii Vikander, která to zvládla na jedničku. A každým filmem mi dává za pravdu, když ji považuji za jednu z nejlepších hereček současnosti. Docela mi zklamal Kit Snow, kterého jsem si oblíbil ve hře o trůny. Film mě nezklamal ....75%. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Dvě čisté hodiny z období Světové války. Z pohledu snaživé variace na Keiru (ale stěží dosahující jejího pedestalu) a její lásku v podání Kita tak učesaného a vymydleného, že místy vypadá jak Charlie Cox. Jako technicky to není špatné. Ale je to takové... tuctové. Vikander je taková mdlá a nepřesvědčivá. A vše co se děje kolem ní se dělo stovkám, tisícům dalších, úplně stejně. Asi jako výpověď je to dobré, ale na plátně to přijde o tu dobopisnou hodnotou právě snahou z toho udělat film, co by se dal sledovat. Což se povedlo, ale to je tak vše. Vzpomínky na tenhle kousek se rozpustí rychle jak písmena dopisu z fronty krůpějemi slz truchlící milé. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Téma, které nikdy nebude příliš ohrané a vždy trošku aktuální, byť se jedná o jinou dobu. Nepochopím, proč se do toho ti kluci hrnuli dobrovolně. Možná že jsem generace která tento čin nebere jako čest, ale spíš sebevraždu. Někdy v půlce už vám je celkem jasný, jaký osud některé čeká. Důstojné zpracování, které ale nedokázalo nijak zvlášť vzít za srdce. Hlavní hrdinka prošla celkem zajímavou proměnou, ale i tak si mě nezískala. Škoda že se tam Kit Harington neobjevil víc. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Knížka podle doslovu patří mezi nejpůsobivější válečné romány, ale o filmu tohle rozhodně říct nemůžu. Protože od válečné romantiky s podtitulem "silné osudy Very Brittain" očekávám hlavně emoce. Jenže ty se jaksi nedostavily. Takové Pokání hraje úplně jiný sport a upřímně mi je jako divákovi celkem jedno, který z těch příběhů je podle skutečnosti a který ne. Důležitý je výsledek na plátně. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama