Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (256)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv by si člověk řekl,že prznění upírů nebude věčné,vypadá to,že bude.Na druhou stranu tohle je mnohem menší zvěrstvo než Stmívací sága,už jen proto,že je tu méně patetického řečnění (i když ne o moc) a hlavně je tu Zoey Deutch,jejíž sympatická a místy solidně hlásící postava jako-by sem vůbec nepatřila.Zbytek obsazení soudruhů upírů už ovšem dokonale kopíruje již zmíněné a není moc o co stát.Na jedno podívání mi akademie narozdíl od Tvajlajtu nezpůsobila psychickou újmu,ale po pokračování (pokud bude) se opravdu shánět nebudu...40% ()

Elyonka 

všechny recenze uživatele

Knížky jsem sice ještě nečetla takže jsem byla zvědavá, jaké to vlastně celé bude. Z kina jsem nakonec odcházela celkem spokojená. Není to žádné super dílo, ale je to místy docela vtipné a přestože jsem to nečetla, tak jsem pochopila o co tam zhruba jde. A docela se mi to líbilo. Taková příjemná oddychovka. ()

Reklama

rosscrock odpad!

všechny recenze uživatele

V rámci zpříjemnění pracovního dopoledne jsem měl v úmyslu zabít čas jakoukoliv parodií. Stmíváním, svítáním a všemi ostaními částmi dne více méně pohrdám, takže jsem očekával docela průměrnou zábavu a upíry co vypadají jako Black Eyed Peas. Přiznám se, že dokonce prvních 15 min jsem se občas i hloupě pousmál, ale vtípky teda jako nic moc. Pak mi to pomalu začalo docházet...Tohle parodie opravdu není. Protrpěl jsem to až do konce, každopádně můžu říct, že si nepamatuju, kdy naposledy jsem měl takové nutkání pracovat, jako v průběhu Vampire Academy. Jinak ten původní snímek, na který jsem měl plánu kouknout byl http://www.csfd.cz/film/280402-tupiri/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec to nie je taká tragédia, je fajn, že tvorcovia nekopírujú okato Twilight. Len je otázne, nakoľko môže zase nejaká nová young adult upíria mytológia zaujať aj niekoho iného, než dievčatá od 10 do cca 18 rokov. Asi už nikoho. Čo tu robia Olga Kurylenko, Joely Richardson a predovšetkým Gabriel Byrne, je vskutku záhadou... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Cesnakom, krížom a svätenou vodou na tento film. Jeden by čakal, že dva roky po debilnom Twilight už tento trend pchať do kín ďalšie chabé upírčiny pre násťročných odznie. Ale nie, stále má niekto potrebu divákom dokazovať, že latka kvality sa dá predsa len ešte viac znížiť. Vampire Academy sa totiž snaží tváriť strašne „cool“ a sarkasticky si uťahovať z ostatných teenagerských ság (rozumej prevažne s Twilightu), neustále narážať na prihlúple chovanie hrdinov, nezmyselnú zápletku a pod., ale pritom to je rovnako úbohé. Je to ako keď sa imbecil, ktorý nevie koľko je 2+2 (6?) smeje idiotovi, ktorý nevie koľko je 1+1, že je idiot. Asi taký pocit som mal pri sledovaní tohto veľdiela. Takže ono to je v podstate veľmi „podvratne zábavné“ sledovať. Ale pri pomyslení, že v tomto dementnom, stokrát vylúhovanom príbehu niekto hľadá nejakú hlbšiu mytológiu mi ostáva rozum stáť. A že to vôbec niekto pustil do kín, preboha! Veď to vyzerá lacnejšie než ktorákoľvek epizóda televíznych Vampire Diaries – chabý pokus o pár akčných scén, hrozná výprava a ten prísľub pokračovania v závere snáď bol taktiež len sarkazmus (i keď skôr nie). To si niekto vážne myslel, že to dotiahne na viac ako jeden film? Ešteže tá jedna tupírka, pardón, dampríka (veľmi sofistikované označenie, ktoré veľa vypovedá o spisovateľských kvalitách autorky knižnej predlohy) bola celkom sympoška, síce tesne na hrane otravnosti, ale aspoň správne drzá a neustále nahláškovaná (aj keď tie hlášky po 99,99% času nefungovali). Inak vďaka bohu, že to totálne prepadlo v kinách. Jedna hviezda fakt len za to, že som sa dokázal baviť nad tým ako si tento debilný film dokáže hrdo uťahovať z ostatných debilných filmov, že sú debilné. To sa často nevidí. Niekto za kamerou má teda neskutočne veľké (čítaj zaslepené) ego. CELKOVO: 1* (2/10) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se od 28.5.2013 do 20.7.2013. (Hal_Moore)
  • Posledným hercom, ktorý dostal možnosť zahrať si vo filme, bol Dominic Sherwood. Úlohu Christiana Ozera dostal len niekoľko dní pred začiatkom natáčania. (beso74)
  • Když ředitelka Kirova říká: "Mohla jsem být modelka. Jeden muž v Miláně mi dal svou vizitku, když mi bylo 16." Olga Kurylenko, která ředitelku hraje, začala svou kariéru jako modelka v Paříži, když jí bylo 16. (Hal_Moore)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama