Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 2

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (1 372)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pozitiva: akce je fakt hodně a keců o rodině relativně málo. Rock si i na malém prostoru krade celý film. Kurt Russell!!! Citlivé rozloučení s Walkerem. Negativa: Chybí skutečně wow scény typu únosu sejfu v pětce nebo tank a letadlo v šestce. Rock stráví většinu stopáže mimo plátno! Na druhou stranu to chápu. Alfa může být jen jeden. Ale až vyrostu, tak chci být stejně radši Rock než Vin Diesel. :) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rychlozběsiláckej standard. Což se zhruba rovná přehnané, ale pekelně zábavné akci a oproti tomu dialogům, při nichž fanda artových dramat umírá v bolestivých křečích. Mohu si plnými blockbusterovými doušky vychutnat to první, podobně ale nelze zcela ignorovat to druhé. Stejně jako v případě obou minulých dílů mě další zhlédnutí vůbec netankuje, jednou prozatím bohatě stačilo. A Wan by měl konečně natočit Rozsudek smrti 2. Nebo péčko. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jediná série, která dílem od dílu vstoupá nahoru, nikoli dolů. Tohle je pro mne náplast za Expendables 3, protože tolik známých tváří kolik se zde sešlo je až k zamyšlení. 250 milionů rozpočet je znát na každém záběru, který vyvolává husí kůži díky Wanové stabilitě a řemeslnosti. Highlight je pro mě definitivně skok autem skrz baráky v Abu Dhabi a výsadek aut z letadla, to jsou scény, které jsme zatím nikde jinde neměli možnost zhlédnout a samozřejmě potěšily i skvěle nasnímané fighty, překvapivě nejvíce se mi líbil fight Tony vs Walker a Ronda Rousey vs Michelle ( Lepší ženský fight jsem v životě neviděl), ale i Statham s Rockem či Dieselem si dávali slušně do nosu. Nechybí i skvělý humor, o který se stará Tyrese Gibson, který je výborný jako vždy a taktéž nechybí sexy prdelky, ostřílené káry či slušivý soundtrack. Jediná výtka k finále, které příliš nepřekvapí vzhledem k událostem dějící se po čas filmu. Nepočítajíc Asii, je tohle nejlepší dostupný Americký akčńák, který máme možnost vidět. Rozloučením s Walkerem cute. 95% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mno. Paul Walker nejenže dostal nejlepší scény, nejlíp hrál a na konci ještě dostal parádní srdceryvnou rozlučku. On vlastně celý ten film patřil jemu. Což za a) nebylo prvoplánově cílem a za b) je tak trochu (ne)štěstí, protože jinak by to dopadlo mnohem hůř. Mimo jeho linky a jeho scén je film totiž příliš dlouhý, příliš hloupý a příliš zahleděný sám do sebe. Akční stránka tentokrát šlape a tenhle díl si narozdíl od šestky budu za rok ještě pamatovat, ale to tvůrcům nedává zelenou k tomu, aby se totálně vykašlali na veškerou základní logiku - soustavně chtít najít někoho, kdo si hledá vás, když vás najde před ním utéct a v samotném finále se smířit s tím, že tedy dotyčného necháte si vás najít, abyste před ním mohli znovu utíkat. Boží oko, Miss Hackers 2015 a všechna popřená fyzika by mi ještě tolik nevadily - ta dějová kostra je ale opravdu tupá. Naštěstí, když si to člověk nechá trochu rozležet v hlavě, ještě jednou si vzpomene na toho Walkera, srovná s předchozími díly .. jako jo, těch 60% si to asi zaslouží. Víc ale fakt ne, pánové. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Prial som si, aby práve siedmy diel bol zo všetkých najlepší, no to sa nanešťastie nestalo a od doterajšieho vrcholu série, teda piateho dielu je to opäť pokles. Určite tomu nemôžem uprieť svižné tempo, za čo môže aj pestrá a veľkolepá výprava, páčila sa mi previazanosť s tretím dielom a minimálne prvú polovicu aj slušnú zábavnosť, potom som sa už toho predsa len aj celkom prejedol, lenže hlavná zápletka o pomste, ktorá pritom fungovala ide už čoskoro zbytočne do úzadia, aby ju nahradila podzápletka so sledovacím zariadením, ktorá je ale prevedená tak hlúpo, že viac to už snáď ani nejde. Pri nejakom osemdesiatminútovom akčnom béčku by sa cez to ešte možno dalo preniesť, ale pri takomto dvojhodinovom epose tá hlúposť ešte viac vynikne. A k tomu sa tu nájde ešte plno prvkov, ktoré mi vôbec nevyhovovali, napríklad celý film počúvať reči o tom, ako je rodina dôležitá a následne kľudne presunúť bojisko do mesta, čím sa len zbytočne postarať o mnohé civilné obete, čo teda môj pohľad na kladné hlavné postavy dôsť narušilo. Akcia je tentoraz už len štandardom, takže v rámci svojej kategórie sa jej nedá moc čo vytknúť, ale jednoducho už ma to ani moc nebavilo, tu sa nenájde ani jeden akčný moment, ktorý by ma skutočne nadchol. A to sa nanešťastie týka aj súbojov, ktorých sa síce zúčastnia samé zvučné mená, okrem Diesela, The Rocka a samozrejme hlavného záporáka Stathama tentoraz pribudne aj Tony Jaa a Ronda Rousey v malých úlohách, ale až na zaujímavé otáčajúce sa pohľady kamery ma v nich nič nezaujalo, choreografia mi príde až príliš priemerná. A tak na celom filme ma skutočne bavil len Jason Statham, ktorý si všetky svoje scény berie pre seba a minimálne úvod v nemocnici aj napriek absencii akcie pôsobí neporovnateľne údernejšie, než ktorákoľvek plnohodnotná akčná scéna z filmu. Určite som bol zvedavý aj na zmenu režiséra, ale dopadlo to presne tak, ako som aj čakal, jednoducho klasický blockbuster, ktorý sa až na pár detailov v ničom neodlišuje od ostatných dielov, takže ani výrazný súčasný režisér James Wan sa tu nemohol nijak zvlášť prejaviť. Takže celkovo o nejakom skutočnom sklamaní hovoriť nemôžem, skalní fanúšikovia série by mali byť spokojní, ale vyzerá to, že ja ostanem asi len fanúšikom piateho dielu, ktorý mi ako jediný kompletne sadol, úroveň nasledujúcich dielov opäť klesá. 59% ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • Film je k 18. máju 2015 štvrtým najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias. (Zeker)
  • Kvůli smrti Paula Walkera (Brian O'Conner) muselo být natáčení na pár týdnů pozastaveno. Dále se museli autoři vypořádat s problémem ohledně děje, protože nebyly natočeny všechny scény, které měl Walker původně natočit. Sám James Wan se ale rozhodl, že kvůli památce k zesnulému herci se do děje nijak zvlášť zasahovat nebude. Premiéra se tedy odložila o rok na 2015 a film byl Paulu Walkerovi věnován. (SidneyP)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama