Reklama

Reklama

Méďa 2

Trailer 2

Některým plyšovým medvědům nestačí, že umí chodit, mluvit, hulit a milovat se s prsatými blondýnami. Někteří si dokonce chtějí pořídit vlastní dítě! Mimořádně úspěšná komedie Méďa názorně předvedla, že když jste z plyše, nic vás nezastaví, aspoň co se humoru týče. Dobrou, i když možná i lehce znepokojující zprávou je, že v pokračování se Méďa Ted vydává v doprovodu věrného parťáka Johnnyho v podání Marka Wahlberga ještě o pár kroků dál. Dobré příběhy končí svatbou, ten náš jí začíná. Urostlé a blonďaté pokladní Tami-Lynn nevadí, že je její manžel chlupatý po celém těle a navíc měří o metr a půl míň než ona. On by jí na oplátku chtěl dopřát miminko, jenže jaksi technicky... plyšák a lidská bytost... Nakonec se rozhodnou pro umělé oplodnění. A v okamžiku, kdy Ted s Johnnyho pomocí má potřebné sperma takřka na dosah ruky (či spíše packy), zařehtá úřední šiml, který rozhodne, že medvěd původem z hračkářství nemá na potomky nárok. Jenže Méďa a Johnny jsou hromský kámoši, jen tak něčeho se neleknou, a tak si najmou právničku (Amanda Seyfried). Je blonďatá, okatá a taky trošku hulí, takže veskrze sympatická. Nesourodá trojka se pustí do předem prohraného boje s takovou vervou, že se nebudete stačit divit. Sice jim to možná k vítězství nepomůže, ale hlavně že bude sranda. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (32)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 68 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 81,5 milionu dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 215,9 mil. (NIRO)
  • Když Samantha (Amanda Seyfried) po objevení pole s marihuanou se slzami v očích říká: „Sem jste měli poslat básníka,“ odkazuje se tím na podobně procítěnou scénu z filmu Kontakt (1997), kde Ellie Arroway (Jodie Foster) po průletu vesmírem pronese téměř identickou větu. (Lasskoun)
  • Na začátku filmu hraje „Celebration“ od Kool & The Gang. V knihovně hraje „One Foot In Front Of The Other“ od Bone Symphony a po ní následuje „Mess Around“ od Raye Charlese. (Duoscop)
  • Scéna nalezení marihuanového pole je odkazem na pasáž z filmu Jurský park (1993), kdy návštěvníci prvně spatří živé dinosaury. Je použita i stejná melodie Johna Williamse. (Mirokukii)
  • Natáčelo se od července do listopadu 2014 v Bostonu, New Yorku a Los Angeles. (jenik71)
  • Melodie, která začne hrát, když Ted (Seth MacFarlane) vytáhne u soudu mobil, pochází z videohry "Angry Birds". (Stanley619)
  • Sovo "fuck" (včetně jeho variací jako "motherfucker" apod.) zazní 67x, slovo "shit" 41x. (ČSFD)
  • Mark Wahlberg (John) se v prvním Méďovi (2012) musel naučit 57 rychle za sebou jdoucích jmen. Pro druhý díl si pro něj režisér přichystal 57 příjmení, avšak kvůli zachování přiměřené stopáže nakonec scénu vystřihl. (Spiker01)
  • Postava Patricka Meighana (Morgan Freeman) je pojmenována po jednom ze scenáristů seriálu Griffinovi (od r. 1999) Patricku Meighanovi. (JORDY)

Související novinky

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama