Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (717)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se absolutně nemohl trefit divákovi do nálady, ale samozřejmě netvrdím že skončí v naprostém propadlišti dějin. Koukat se na to rozhodně dalo. Butler si svého záporáka zahrál s chutí. Škoda že jeho protějšek podobné charisma postrádá. Tím vůbec nenaznačuju že by Butler byl nějaká hvězda. Toho herce zase tolik nemusím a tady rozhodně nepředvedl nic mimořádného, jen prostě zahrál svého hajzlíka věrohodně. Příběhově fajn, triky slabší, ale vzhledem k rozpočtu pochopitelné. Proyas jde kvalitou stále dolů. 60% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Bohové Egypta nejsou úplně boží, ale vůbec nejsou špatní a dokonce jsou v některých částech i nečekaně vtipní. Na začátek vám vypravěč elegantně vysvětlí, proč příběh neladí plně s egyptskými bájemi a pověstmi. Stylem se film podobá, jak už tu napsali i další uživatele, Souboji Titánů. Horus (Nikolaj Coster-Waldau) tu hraje o trůn nebo trůny. Seth (Gerard Butler) si od Peršanů (ne koberců) půjčil Nesmrtelné, jen je hodil do červené a dal jim jiné masky. Možná si od spekulativního prapotomka Leonidase ze Sparty půjčil hua pokřik ze 300. Ateista a zloděj Bek je sympatické doplnění příběhu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Je to len šalát!" Ježišmária to ale bola úžasná WTF chujovina! Ak sa tam nestalo voľačo extrémne divné každú minútu, potom ani raz. Triky sú otázne (niektoré super, iné ako zo seriálu Hviezdna brána), ale sú skoro všade. Pre mňa bolo dôležité, že boli čertovsky originálne. Väčšinu času som sa nestíhal čudovať a pozastavovať nad tým, čo práve vidím a rozmýšľal som, či Alex Proyas bral počas nakrúcania drogy a ak nie, tak či ich brali aspoň scenáristi, pretože TOTO proste normálny človek nevymyslí. K tomu tony nádherných hovadín a poriadne švihnutý strih; vo viacerých scénach sa stane niečo dôležité a vy čakáte, aký to bude mať dopad na dej a ono sa „zrazu“ strihne a postavy nevyzerajú, že by sa predtým niečo bolo stalo. Možno i vinou uponáhľanosti univerzum stráca logiku, takže zabité postavy ožívajú a nikto to moc nerieši. Vlastne to vôbec nerieši. Občas tvorcom utečú základné veci (močiarom sa brodí normálne vysoký človek i obor a obidvom voda siaha po členky). Pôvodne som chcel napísať aspoň pár logických kravín, ale potom som nad tým len mávol rukou, pretože ak by som to mal urobiť poctivo, bolo by to na 7 strán. Bože, mne sa to tak páčilo! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný. Po celkom namakaných traileroch som dostal toto. Aby bolo jasné, Bohovia Egypta sú rovnako namakaný aj vo filme, nie len v trailery, ale to je asi jeden s tých najväčších plusov. Vizuálne v podstate úchvatné, dizajnovo premakané a herecký fajn obsadené, ale ma to jeden háčik. Cela ta výstavba okolo príbehu je síce pekná, ale s spolu s príbehom mi to moc nesedí. Proyas ako keby nevedel, či chce točiť vážny alebo odľahčený film a tento kontrast, ktorý niekedy spadá skoro do absolútnej komédie mi moc nesedel. Aj herci vo svojich postavách sú akýsi utopený a nie moc výrazný. No a to je asi najväčší problém, inak je to vizuálne pekne a hudobne fajn ozvučené. Obľúbený soundtrack: Wings And A Prayer, Bek And Zaya's Theme. 65% - 3* ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V egyptské mytologii existuje příběh o bohovi nebes Horovi, který se v bitvě "dobra a zla" utká s otcovrahem, bohem temna Setem. No a tvůrci Bohů Egypta se rozhodli tenhle příběh "okořenit" o lehce steampunkovou technologii (vesmírná loď boha Ra, metamorfující se podoba Bohů), hrozně patosu a CGI a naprosto bezkrevnou love story dvou lidských teenagerů. V teorii by mohl vzniknout cool a zábavný film. Ale někdy během produkce vznikl hrozně rozstříštěný, nezáživný snímek. Zkrátka hrozný bordel. A je mi to líto, protože párkrát jsem zahlédla to, jak dobrý tenhle film mohl být. Nikolaj coby Horus je moc fajn, jako vždycky je na něj radost koukat. Jeho kočkování s Hathor Elodie Yungové je jedním z mála opravdu zábavných momentů. Zbytek je psychedelní jízda, kterou si nejvíc užijete po několika panácích. PS: Nejvíc se mi líbilo, jak filmaři udělali bohy jednou tak velké než lidi. Je to až roztomilé. :-) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Ve Spojených arabských emirátech a Egyptě se film distribuoval pod názvem „Kings of Egypt“ (Králové Egypta). (ArsenalEagle)
  • Film sa nakoniec natáčal v púšti v Austrálii, ktorá nahradila zamýšľanú Saharu. Tá sa filmárom zdala príliš nebezpečná. (beso74)
  • Kvůli kritice zejména z řad afroamerických recenzentů bylo nutné jednoho ze dvou původně bílých pouštních hadů nákladně digitálně přebarvit na černo ještě před plánovaným uvedením do kin. Vše se včas stihlo opravit a nebylo nutné odložit datum premiéry. (Frajer42)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama