Reklama

Reklama

Třída smrti

(studentský film)
  • USA Class of Death
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Základní škola Rybnická má novou senzaci! Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? A pokud ano, jsou prokletí nějakou nadpřirozenou mocí nebo jen lidskou krutostí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (125)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nejlepší amatérský Český film co zatím existuje. Naprosto nádherná stylizace a kresba, která je prostě parádní a dodává na atmosféře. Příběh je pěkný a hravý. A po dlouhý době jsem se docela na konci lekl. Tohle je prostě parádní záležitost bez chyby. Soukupovy přeju hodně štěstí má hodně dobře našlápnuto. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krátké animované filmy mám rád, protože mohou velmi překvapit. Tváří se, že nejsou třeba i nic moc, ale pak najednou zjistíte, že to je výborná podívaná. V případě "Třídy smrti" tohle platí dokonale. Ano, animace je jednodušší a místy hodně statická. To ale spíše podporuje hororový dojem, který si na vás při sledování sedá. K tomu ještě skvělý hlas vypravěče, který správně ovládá svou intonaci. Skvělý zážitek a ukázka toho, že jsou zde originální hororoví tvůrci, kteří se nebojí výzvy. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ta grafická poetičnost Limba, a Patrasův depresivní hudební doprovod, podobnému příběhu neskutečně sluší. Věřím, že ještě před pár lety bych nebyl daleko od nadšení, dnes mám již bohužel trochu odstup. Tento znepokojivý kraťas je totiž příjemným překvapením. Není struhující, nicméně zaujme a nabudí divákovu zvědavost a z audiovizuálního hlediska velmi potěší. Skoro jako bych se vrátil do dětských let, k táboráku, kde jsme si vyprávěli vypointované strašidelné příběhy dle skutečných událostí, a příjemně nám z toho naskakovala husí kůže. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Wau! Ihned se mi vybavil nejlepší český animovaný horor Čarodějův učeň.  Temný, depresivní, mrazivý a děsivý. To poslední eskaluje v závěru a závěrečná informace pochopitelně uzemní, byť jí nevěřím. Půl, možná i třičtvrtě úspěchu u podobných děl je pak hlas vypravěče a Matouš Ruml byl skvělou volbou. Nástěnka je plná... ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

pěkná animace...dobrý členění prostoru a práce s pohybem kamery...vypravěčsky hladký...líbí se mi, jak se decentně pohybují jednotlivé vrstvy obrazu...dobrá práce se světlem...černými a bílými obrazovými segmenty (černé postavy vs. bílá...černá postava přechází silnici, před srážkou s automobilem se jí prosvětlí tvář atd.)...pestrost a variabilita vizuálních postupů...transfokace, stíračky, zvedačky, jízdy... různorodé pohyby postav...syrově expresivní vizuální momenty (bití postavy v parku), zapojování dětstých kreseb do zbylého kontextu....první věc z celého cyklu, která snese nějaká ostřejší kritéria...výborný krátký animák...hutný, invenční, dobře odvyprávěný...a zatím jediný funkční hororový příběh... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film je adaptací stejnojmenného osmistránkového komiksu Josefa Blažka, který stojí za scénářem komiksu, a Lenky Šimečkové, která se postarala o kresbu. Komiks byl otištěn v roce 2010 v komiksovém magazínu CREW poté, co v něm vyhrál scenáristickou a kreslířskou soutěž. Existuje ještě jedna jeho verze, nakreslená slovenským výtvarníkem Andrejem Wsólem. Josef Blažek se pak podílel i na filmovém scénáři. (choze)
  • Film je součástí antologie českých krátkých hororových filmů "Pionýři hororu", která se jako celek dočkala premiéry v listopadu 2013 na hororovém festivalu Bloody Xmas Fest v Chotěboři. (choze)

Reklama

Reklama