Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (47)

  • V severoamerických kinech film utržil 155,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 543,9 mil. (NIRO)
  • Olivia Munn (Psylocke) se vyjádřila k neznalostem některých tvůrců: "Když jsem natáčela X-Men, byla jsem popravdě překvapená, že režisér a scenárista ani nevěděli, že má Psylocke bratra, dvojče. Musela jsem s nimi mluvit o spoustě věcí, které se Psylocke týkaly a o určitých aspektech tohoto světa, které neznali... a to pro mě, jako fanynku, bylo velmi frustrující."
    (Geralt z Rivie)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. května 2016 v Londýně. (Varan)
  • Natáčelo se od 27. dubna do 23. srpna 2015 a od 23. ledna do 27.února 2016 v Kanadě. (Varan)
  • Angel (Ben Hardy) poslouchá při verbování Apokalypsou (Oscar Isaac) Metallicu, skladbu "Four Horsemen" ("Čtyři jezdci"), což odkazuje právě na čtyři pobočníky Apokalypsy, kteří jsou ve světě Marvelu známí jako Čtyři jezdci Apokalypsy. Zde jsou to postavy Magneta (Michael Fassbender), Psylocke (Olivia Munn), Archangela a Storm (Alexandra Shipp). (Ratemus)
  • I v tomto filmu se objeví ikona Stan Lee, jako obyvatel amerického městečka sledující let nukleárních střel. (Charpy)
  • Ve filmu (ve scéně z Východního Berlína) i česká píseň "Kdo jsem?" od Progres 2. (smirdik)
  • Film má na konci titulků scénu, odkazující na postavu jménem Nathaniel Essex alias Mister Sinister, který je jedním z dalších ikonických protivníků X-Men. (Ratemus)
  • Ve filmu lze poznat rozdílné snímkové frekvence kamer. Například ve scéně u Osvětimi lze jasně poznat, že byly použity kamery s frekvencí 60 snímků za sekundu (pro zjednodušení práce s efekty). (UncleMorty)
  • Postroj, který Wolverine (Hugh Jackman) nosí, je odkazem na jeden z jeho prvních původních komiksů "Weapon X", který u nás vyšel v rámci UKK. Kostýmy všech postav v závěru filmu jsou navrženy dle prvních komiksů "X-Men," stejně jako trénovací hala. (UncleMorty)
  • Quicksilverova (Evan Peters) scéna, ve které zachraňuje obyvatele Školy pro nadanou mládež, trvá něco málo přes tři minuty, ovšem zabrala měsíc a půl natáčení. Bylo použito nejen velmi drahé vybavení (například 3D kamera Phantom, snímající kolem 3000 snímků za sekundu při rychlosti 60 km/h), ale vše muselo být načasováno na zlomky vteřin přesně. (Rienchan)
  • Poprvé se postava Apokalypsy (ve filmu Oscar Isaac) objevila v roce 1986 v komiksovém sešitu "X-Factor #5". (Bube1)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama