Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (313)

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo, velká škoda, neboť dle traileru to vpadalo na netradiční komedii. Bohužel je to dvou hodinová nuda s banální zápletkou o vraždách ve Wilsonovu, která vygraduje do úplného nezáživného nesmyslu. Cele je to přehlídka konverzačky, ve které chybí vtip a hlášky typu britského humoru se míjejí účinku. Stopáž je opravdu příšerně dlouhá, žádná scéna nestojí za zapamatování a krom dobrých herců, pěkných kostýmu není moc důvodů film vidět.......4/10 ()

Anderton odpad!

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by ste sa ma opýtali v ľubovolnej minúte filmu, čiže aj v stej, o čom je jeho zápletka, nevedel by som ju na základe toho, čo som videl, zreprodukovať. Pokiaľ by ste sa ma v ľubovoľnej minúte filmu opýtali, koľkokrát som sa zasmial, odpoveď by bola naopak jednoznačná. Ani raz....teda pardon, niekedy ku koncu jeden fór vyšiel, Mitt už není fit....ale to je všetko. Je mi ľúto, že boli minuté tak veľké peniaze na takú zhovadilosť, akou je Wilsonov. Možno sa za tie peniaze mohla niekde v zapadákove v Čechách postaviť škola. Mám pocit, že u nás a v Čechách je taká atmosféra, že ani pod návalom zdrcujúcej kritiky si tvorcovia nepriznajú, že natočili príšerný film a že to nedokážu ani všetci slávni herci, ktorí v ňom účinkujú A že si to nepriznajú ani sami pred sebou. Totálne od veci je potom Vášáryovej účasť na pár sekúnd bez jedinej repliky, čo tým chceli tvorcovia povedať? Iba meno do titulkov? ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Rasistické a xenofobní vůči všem myslitelným společenským skupinám, vysmívající se národní suverenitě, institucím a parodovaným "vzorům". Přitom Wilsonovu zoufale chybí náznak nějaké sebereflexe, nedejbože nápad, který by výše zmíněné dokázal nějak ospravedlnit (ne že by to bylo ospravedlnitelné...). Vlastně dost dobře nechápu, co se při natáčení stalo, protože na papíře to působí neuvěřitelně lákavě. Mašín, který měl za sebou výborné 3 sezóny v pekle, za kamerou, předloha, ze které se dala vytěžit působivá retro detektivka s hororovým nádechem, relativně štědrý rozpočet a schopní herci před kamerou. Epsteinův scénář, který to posunul do pochybné parodie, to ale celé shazuje o řád níž, samotné zpracování snad ani nemá cenu komentovat. Wilsonov je film, jemuž se můžeme smát a bavit se při něm, ale smích každého rychle přejde, když si uvědomí, jak zajímavé to mohlo být a jak se výsledek prostě a jednoduše posral. 20 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TADY JDE O DEMOKRACII! LIDI MAJÍ STRACH, VE MĚSTĚ VLÁDNE CHAOS A MY NEMÁME VRAHA!…“ /// Na počátku si myslím, že ze sebe všichni dělaj debily bezdůvodně. Že se někdo dlouho koukal na ty vše parodující filmy jako je Adéla či snad Tajemnej hrad v Karpatech a dočista mu z toho hráblo. Pak se vobjeví Macháček a já vím – tahle píčovina se snaží bejt totálně ujetá! Vobčas se ji to dokonce podaří, což nadšenci nesmyslných fórů jistě náležitě vocení. Jakožto vyhledávač ujetin musím konstatovat, že by to chtělo ještě jednu projekci. Bohužel, tolik času nemám… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč je velikost ptáka 1. krokem k depresi. 2.) Nejsem normální. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Díky bohu jsem před zhlédnutím tohoto snímku nenavštívila (raději) místní hodnocení. A udělala jsem jen dobře. Možná se někomu 4/5 zdají moc, ale já jsem se královsky pobavila. Perfektní herci jako je Jiří Macháček, Vojtěch Dyk, Táňa Pauhofová, Jan Kraus, Petr Čtvrtníček atd byli sice tak trochu zárukou alespoň minimálního úspěchu, ale to vůbec ničemu neublížilo. Líbila se mi ta barevnost a kreativita, která vyzařovala z každé minuty filmu, a také nápad s 49.kolonií USA. Místy na mě někdy až moc americké, ale někdy to k filmům prostě patří. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel i v Muzeu hudby v Praze, které za  Rakouska-Uherska a 1. republiky sloužilo jako zemské četnické velitelství. Ve scéně, kdy agent Aaron Food (Jiří Macháček) informuje Kolmana (Jan Kraus) o mučení, lze na zdi jasně vidět latinský nápis VIRIPUS UNITIS, tedy špatně napsané heslo Františka Josefa I. Viribus unitis (spojenými silami) a nástěnné malby rakousko-uherských četníků ve slavnostních uniformách. (Pimburger)
  • Eisner (Vojtěch Dyk) sleduje Sajndele (Tatiana Pauhofová) zrcátkem a je denní světlo, v tu chvíli ho telefonicky odvolají na most, kam přijede za šest minut, ale už je úplná tma. (Master19)
  • Původně zamýšleným režisérem filmu byl Jiří Strach. Film opustil krátce před začátkem natáčení. S produkcí se nedohodli na potřebné výši rozpočtu. (klukluka)

Reklama

Reklama